Társoldalunk:

Élő közvetítésünk az Ausztrál Nagydíj második szabadedzéséről

2023.03.31., 06:48
rendezés

A két megszakítással tarkított első edzésen a problémái ellenére is fölényes győzelmet ért el Max Verstappen, aki a második gyakorlásnak is esélyesként vág neki. A következő órában az esőnek sincsen kis valószínűsége, így minden száraz percet ki kell használniuk a pilótáknak, hogy megtalálják a megfelelő beállításokat a hétvége folytatásához. Kövesse velünk az eseményeket!

Percről percre tudósításunk az eredménytáblázat alatt olvasható.

GPHírek
06:45

Csökken-e a hibák száma?

Köszöntjük Olvasóinkat az Ausztrál Nagydíj második szabadedzésének élő közvetítésében! Az első edzésen sok versenyzői hibát és emellett két piros zászlós fázist is láthattunk. Végül a több problémával is szembesülő Max Verstappen volt a leggyorsabb, aki a következő órában is az élen zárhat. Ám az esőnek 30 százaléknál is nagyobb a valószínűsége, így minden száraz percet ki kell használniuk a pilótáknak, hogy megtalálják a megfelelő beállításokat az időmérőhöz és a futamhoz.

Az első szabadedzés összefoglalója

GPHírek
06:48

Videón az első edzés legijesztőbb jelenete

A több kicsúszás és megforgás közül kiemelkedett Cunoda Jukié, aki éppen hogy nem törte össze az AlphaTauriját.

GPHírek
06:51

Verstappent megbüntették

Az első edzés egyetlen szabálysértője éppen a holland volt, akinek a büntetéséről az FIA rögtön döntött. A szervezet szintén pénteken határozott a Fernando Alonso szaúdi dobogóját nagyban befolyásoló kétértelmű szabály megváltoztatásáról.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

GPHírek
06:54

Rommá törték az autóikat a fiatalok

A nemrég befejeződött Forma–3-as időmérő több nagy balesetet is hozott, úgyhogy a pályabíróknak volt dolga bőven, hogy időben elkezdődhessen az F1-es edzés.

GPHírek
06:58

Kegyes lehet az időjárás

Az első percekben bizonyosan elmarad az ígért eső, de a 16 fokos levegő és a 27 fokos aszfalt így sem a legkönnyebb körülményeket jelentik.

GPHírek
07:01

Máris nagy a forgalom

Sainz vezetésével máris a mezőnynek több mint fele a pályán, Norrisnak ráadásul már az indulása is látványosra sikerült: driftelve gurult ki a garázsból.

Kattintásra galéria nyílikForrás: AFP/William West
GPHírek
07:05

Pérez más taktikával kezd

A 17, pályán lévő pilóta közül egyedül a mexikói van lágyakon, de egyelőre ő sem űridőre törekszik. Verstappen három lila szektorral, 1:19,759-es idővel kezd.

GPHírek
07:07

Alonso első villanása a hétvégén

A spanyol 1:18,887-es idővel bizonyítja, hogy az Aston Martin ezen a pályán is erős. Magnussen, Albon és az FP1-en meghibásodott Sargeant autója van a bokszban.

GPHírek
07:10

Verstappen a füvön, a Mercedes hátul

A holland máris ismét lecsúszott a pályáról, de az autója továbbra is épségben. Russell és Hamilton egyelőre nagy hátrányban van – igaz, kemény abroncsokon próbálkoznak.

GPHírek
07:13

Mindkét Red Bull elégedetlenkedik

Verstappennek Sainz vakmerősége miatt kellett vigyáznia az autójára, míg Pérezt két lila szektor után tartotta fel egy Alfa Romeo. Alonso, Leclerc és Verstappen az első három sorrendje 12 perc után.

GPHírek
07:14

Nyílnak az esernyők a lelátón

Valószínűleg ki is alakult a második edzés végeredménye, ugyanis egyre több pilóta jelent esőzést a pályán, a lelátón pedig a nézők kezében kinyíltak az ernyők.

GPHírek
07:16

Nem mindenki tért vissza

Pérez, Bottas és Magnussen is elég bátor ahhoz, hogy még egy "gyors" kört autózott száraz pályás gumikon, a többiek visszatértek a bokszba.

GPHírek
07:19

Még bíznak a szárazságban

Hiába vannak esőcseppek egyre több helyen, többen is kijöttek lágy gumikon – noha közülük Norris és Alonso is megjárta a füves bukóteret. Ám az előbb azt jelentették a rádión, hogy 15 perc múlva ismét szárazok lesznek a körülmények.

GPHírek
07:23

Más információkat kapott az Alpine

Az előzőtől eltérően Ocon fülére azt mondták, hogy tíz perc múlva még jobban kezd esni az eső. Hamarosan kiderül, melyik csapat meteorológiai jóslata megbízhatóbb.

GPHírek
07:25

Kiürült a pálya

A radarfelvételek alapján még lehet bízni a folytatásban, de egyelőre mindenki a garázsban várakozik.

GPHírek
07:28

A Ferrarinál megpróbálják

Russell mellett Leclerc és Sainz is a pályán, a két Ferrari ráadásul nem átmeneti esőgumikon, hanem a rendszer szerint lágyakon.

GPHírek
07:30

Ezek a tapasztalatok az esőben

A Mercedes fiatalja szerint így nincs értelme a körözésnek és visszatért a bokszba, a Ferrarik pedig megerősítik a véleményét a rádióban. Ocon és Hamilton ellenben kihajtott a pályára.

GPHírek
07:33

Egy kör a maximum

Ocon és Hamilton is a bokszban egyetlen intermediate-es kör után, most Gaslyt figyelhetjük a pályán.

GPHírek
07:37

Ez a jóslat a folytatásra

Gasly is ismét a garázsában, Verstappen ment ki a helyére egy rajtpróba után. Az előzetes meteorológiai jelentések szerint a következő két napon csak a harmadik edzésen van reális esélye az esőnek, az időmérő és a futam várhatóan száraz lesz, így nem csoda, hogy nem akarnak feleslegesen kockáztatni a pilóták.

GPHírek
07:40

Bevállalós a mezőny

Hiába esik egyre jobban, továbbra is csak átmeneti esőgumikat látunk, azt viszont egyre több autón. A Ferrarik is kijöttek még egyszer, de Pérez, Albon, Stroll, a Haasok és a McLarenek is a pályán.

GPHírek
07:44

Hatalmasat mentett Alonso csapattársa

Lance Stroll megjárta a csuromvizes füvet, de néhány centiméterrel sikerült elkerülnie a falat. Noha a köridők már nem fognak javulni, a pilóták és a körülmények gondoskodnak az izgalomról.

GPHírek
07:48

Hamilton balesetveszélyes manővere

A Mercedes pilótája a felfestett fehér vonalon csúszott meg, de megfogta az autóját. 11-en vannak a pályán, Sargeant most már gyakorlatilag bizonyosan kihagyja az edzést.

GPHírek
07:53

A hazai pilóta kitesz magáért

Piastri köröz(ött) a legszorgalmasabban a második edzésen, de ő is csak 17 körön van túl eddig. A két Haas is nagyot mentett, Russell viszont az intermediate-eken is stabilan köröz.

GPHírek
07:58

Verstappen visszatért

A holland az utolsó percekben újra a pályán, ahogy Norris is kijött még egy körre. Russell, Cunoda, Bottas, Piastri, Csou és Albon pedig szorgosan köröz tovább.

GPHírek
08:02

Alonso ezt az edzést is megnyerte, de...

A végén még szinte mindenki kijött a bokszból, de már csak egy kör erejéig. Negyedóra után kialakult a végeredmény, majd leginkább csúszkálásokat és bravúros manővereket láthattunk. Alonso 1:19-en belüli idője bravúros volt, Leclerc és Verstappen előtt zárt az élen, de ez sokat nem jelent a továbbiakra nézve.
Most megköszönjük a figyelmüket, az összefoglalóval és az értékelésekkel hamarosan jelentkezünk! A harmadik szabadedzés szombaton 3:30-tól, az időmérő 7 órától lesz követhető.

Még több bejegyzés