Társoldalunk:

Élő közvetítésünk a Bahreini Nagydíj harmadik szabadedzéséről

2023.03.04., 12:20
rendezés

Az időmérő előtti gyakorláson a csapatok utoljára próbálkozhatnak különféle beállításokkal, mielőtt a hétvége érdemi része elkezdődik. Ugyan a harmadik edzés villanyfény helyett napsütésben zajlik, a lágy gumikon megtett gyors körök időeredményei alapján lehet következtetni a kvalifikáció esélyeire, így a Ferrarinak és a Mercedesnek is már most el kell kezdenie a felzárkózást. Kövesse velünk az eseményeket!

Percről percre tudósításunk az eredménytáblázat alatt olvasható.

GPHírek
12:15

Az utolsó esély

Köszöntjük Olvasóinkat a Bahreini Nagydíj harmadik szabadedzésének élő közvetítésében! Az időmérő előtti gyakorláson a csapatok utoljára próbálkozhatnak különféle beállításokkal, mielőtt a hétvége érdemi része elkezdődik. Ugyan a harmadik edzés villanyfény helyett napsütésben zajlik, a lágy gumikon megtett gyors körök időeredményei alapján lehet következtetni a kvalifikáció esélyeire, így a Ferrarinak és a Mercedesnek is már most el kell kezdenie a felzárkózást.

GPHírek
12:19

Az eddig történtek

Hiába várták az Aston Martintól az előrelépést, Fernando Alonso minden várakozást túlteljesített a hétvége nyitónapján. A spanyol egyedül tudott lépést tartani a két Red Bull-lal, míg a Ferrari és a Mercedes egyelőre a középmezőnnyel versenyzett.

A pénteki események

GPHírek
12:22

Hamilton és Verstappen is bosszankodott

Ugyanakkor a Ferrari pilótái és Fernando Alonso is a pozitívumokat emelték ki az első két szabadedzést követő nyilatkozatukban.

Az élmezőny pénteki nyilatkozatai

GPHírek
12:24

A csuklóműtéten átesett pilótának nagy fájdalmai voltak

Pénteken Lance Stroll nem tudott normálisan kormányozni és csak segítséggel tudott kiszállni az autójából, de a fájdalmai ellenére továbbra is készen áll a versenyzésre. A tesztelést kihagyó kanadai két hatodik hellyel nyitotta a hétvégét.

Képeken és videókon Stroll pénteki kínszenvedése

GPHírek
12:26

Alonso éppen 22 éve mutatkozott be - videó

A spanyol pilóta 2001. március 4-én vett részt az első F1-es futamán, akkor a Minardival a 12. helyen zárt Ausztráliában.

GPHírek
12:28

A szél beleszólhat a versenybe

28 fokos a levegő, 41 fokos az aszfalt, de viszonylag erős, 10 km/h feletti északi szél fúj jelenleg Szahírban. Várhatóan mindegyik mutató jócskán csökkenni fog az időmérőre.

GPHírek
12:31

Nem sieti el a mezőny

Az első másfél percben csak Lando Norris hajtott a pályára a lágyakon, a bokszkijáratnál csinált egy rajtpróbát is.

GPHírek
12:35

Az első körben máris egy hiba

1:34,633 az első időeredmény, de Norris hibázott is a körében. Közben Hülkenberg is csatlakozott a brithez a pályára a közepeseken.

GPHírek
12:37

A Haas gyengébben kezd

Hülkenberg első köre 1,5 másodperccel gyengébb, mint Norrisé. Magnussen is megérkezett, szintén közepeseken, ám hét perc után így is csak hárman vannak a pályán.

GPHírek
12:40

Két élcsapat is a pályán

A két Mercedes és a két Ferrari szinte egyszerre csatlakozott a többiekhez lágy abroncsokon, miközben Magnussen a csapattársától is elmaradt.

GPHírek
12:43

Ígéretes Mercedes-kezdés

Russell fél másodperccel jött be Norris elé, Hamilton viszont nála is 6 tizeddel jobb. A hétszeres világbajnoktól Leclerc 66 ezreddel maradt el.

GPHírek
12:46

Jó jel a Ferrarinak

A tegnap szenvedő Sainz két lila szektor után végül 15 ezreddel jött be Hamilton mögé. A spanyol kivételével mindenki visszatért a bokszba, Stroll és Csou viszont a pályán.

GPHírek
12:49

Stroll még mindig nem az igazi

A belső kamerás felvétel alapján továbbra sem tud úgy kormányozni a kanadai, ahogy kellene. Az első körével 660 ezredes a lemaradása. A pályára érkezett Bottas, Ocon és De Vries is.

GPHírek
12:51

A Red Bull és Alonso is megérkezik

Már csak a két Williams és Gasly nem mozdult ki a bokszból. Közben Leclerc 7 ezredet javított, de így is maradt a harmadik.

GPHírek
12:53

A spanyolnak még egy hiba is bőven belefért

A második szektorban látványosan rontott Alonso, ám így is 387 ezreddel vette át a vezetést. A Williams is a pályán.

GPHírek
12:55

A Red Bull visszavág

A két Red Bull keményeken próbálkozik, de így is az 5. és a 8. helyre jött be Verstappen és Pérez.

GPHírek
12:57

Russell bizonytalankodik

A brit lemaradása 607 ezred Hamiltonhoz képest, a legutóbbi gyors körében pedig meg is csúszott, és csak a reflexei miatt nem lett nagyobb baj.

GPHírek
12:59

Életjelet mutatnak a franciák

Ocon és Gasly jelenleg a 6. és a 8. az Alpine-nal, ami előrelépés péntekhez képest. Kettejük között Bottas áll.

GPHírek
13:01

Verstappen baljós rádiózása

A tapadás hiányára panaszkodik a holland, pedig csupán 5 körön van túl a kemény keverékű gumikon.

GPHírek
13:05

Újra próbálkozik a Ferrari

Sainz és Leclerc is hosszú percek után tért vissza a pályára, ismét lágyakon.

GPHírek
13:08

Két csapat teljesen más stratégián

A Haasnál köröznek a legszorgosabban, de folyton közepeseken, és láthatóan a versenyre készülnek, hiszen mindenki mástól 1,2 másodperc Hülkenberg és Magnussen lemaradása.

A másik, aki nem lágyakon van, a Red Bull, ők keményeken próbálkoztak eddig, most viszont Verstappen és Pérez is a bokszban.

GPHírek
13:12

Sainz és Leclerc nagyon hasonlóan megy

A leggyorsabb körük között 44 ezred a különbség, most pedig versenyszimulációra áltak át a lágyakon, és a két Ferrari tizedre azonos köröket autózik.

GPHírek
13:14

Hirtelen javítások

Csou 59 ezreddel Alonso mögé érkezett meg a második helyre az Alfa Romeóval, majd Stroll a csapattársát is megelőzte két tizeddel.

GPHírek
13:18

Alonso a hajrára készül

A garázsban az utóbbi percek a beállítások módosításával teltek, az Aston Martin szerelői azonban már végeztek a javításokkal, így hamarosan ismét a pályára hajthat a spanyol.

GPHírek
13:19

Mercedes 1-2.

Előbb Russell vette át a vezetést Strolltól, majd Hamilton még a csapattársát is megelőzte 176 ezreddel.

GPHírek
13:22

Óriásit javított Verstappen, de ez sem elég

Elsősorban a villámgyors második szektorával 2 tizeddel átvette a vezetést Hamiltontól. Néhány másodperccel később aztán jött Alonso, és 5 ezreddel(!) ő állt az élre.

GPHírek
13:26

5 perce van bizonyítani a Ferrarinak

Pérez a harmadik helyre jött fel, a Ferrari pilótapárosa pedig a 14-15. helyről kezdi meg az edzés hajráját.

GPHírek
13:30

Csak az egyik Mercedest előzte meg Leclerc

Hamilton mögé 69 ezreddel érkezett meg a monacói, Sainz csak a 8. helyen van.

GPHírek
13:32

5 ezred döntött

Ezt az edzést is Alonso zárta az élen 5 ezredes különbséggel Verstappen előtt, noha a spanyolnak végén már nem volt ideje javítani. A Red Bullok kijöttek új lágyakon, de már nem értek körbe, Hamilton pedig a bokszból sem ért ki az idő lejárta előtt.
Most megköszönjük a figyelmüket, az összefoglalóval hamarosan jelentkezünk! Az időmérő 16 órakor kezdődik.

Még több bejegyzés