Társoldalunk:
Hírlevél

Az F1-esek kiestek, Guerra lett a bajnokok bajnoka

2019.01.20., 19:51
rendezés

Benito Guerra személyében újonc győzött a Race of Champions egyéni értékelésében, ráadásul hazai pályán. A raliversenyző legyőzte Sebastian Vettelt, Pierre Gaslyt és Esteban Gutiérrezt is.

Fordult a kocka a szombati csapatverseny után a Race of Champions egyéni értékelésében, hiszen a Nations Cupban bukdácsoló francia csapat mindkét pilótája eljutott az egyenes kieséses szakaszig, míg a csapatban döntős németek és skandinávok egyéniben nem fértek be a legjobbak közé.

Az már korán eldőlt, hogy nem lesz címvédés, hiszen a tavalyi győztes David Coulthard simán kiesett a csoportküzdelmekben, és Sebastian Vettel sem volt formában, mindössze egy győzelemmel ő sem ért el a kieséses szakaszig. Ekkor végleg biztossá vált, hogy korábbi győztes sem ismételhet a mexikói versenyen.

Guerra a végső győztes - Galéria!Forrás: ROC

A csoportkörben két versenyző szerepelt kiemelkedően, a szombaton még a francia csapatot erősítő Pierre Gasly és Mick Schumacher is 3:0-ra verte ellenfeleit. A negyeddöntőt azonban már egyikük sem tudta abszolválni, Schumachert a későbbi bajnok Guerra, Gaslyt a szintén korábbi F1-es pilóta, Esteban Gutiérrez búcsúztatta.

A negyeddöntők után a négyből három állva maradt pilóta mexikói volt,

azonban a döntőbe Guerra mellett a korábbi Le Mans-győztes Loic Duval jutott be, aki egyebek mellett a csoportját szintén megnyerő Tom Kristensent is legyőzte. Az egyenes kieséses szakaszban a párharcok egy-egy futam alapján dőltek el, a döntőben két futamot rendeztek, mivel a harmadikra már nem volt szükség, Guerra simán, 2:0-ra verte Duvalt.

Vettel és Gasly nem vette túl komolyan az eseményt, de a versenyt igen - Galéria!Forrás: ROC

A 33 esztendős Guerra 2012-ben PWRC-világbajnok lett, az elmúlt két szezon során a WRC-2 mezőnyében indult évente néhány futamon. A RoC megnyerése azért is emlékezetes lehet a számára, mert legyőzte Sebastian Vettelt, Pierre Gaslyt és Esteban Gutiérrezt is, ráadásul Vettel ellen a világ egyik leggazdagabb embere, Carlos Slim volt az utasa.

Ez a 30 éves múltra visszatekintő verseny első mexikói győzelme, 

Az egykori és jelenlegi F1-es pilóták közül ezúttal Gutiérrez jutott a legtovább, de a döntőig neki sem volt elég lendülete, de ettől függetlenül az F1-es társaság sem maradt különdíj nélkül, hiszen Vettel szerezte meg a győzelmet a ROC Skills Challenge-en, ő teljesítette a kijelölt akadálypályát a legrövidebb idő alatt, pályafutása során először.  

Percről percre tudósításunk a videólejátszó ablaka alatt olvasható!

GPHírek
19:45

A bajnokok bajnoka kerestetik

Szép estét kívánunk Kedves Olvasóinknak a 2019-es Race of Champions élő közvetítésében! Az egyéni küzdelmek nemsokára kezdődnek, de tegnap egyebek mellett a Nemzetek Kupáját már megrendezték. Az erről készült tudósításunkat alább olvashatják.

KAPCSOLÓDÓ CIKK

GPHírek
19:48

Erős mezőny jött össze

Az egykori és jelenlegi F1-esek táborát Sebastian Vettel, Pierre Gasly, David Coulthard, Lucas di Grassi és Esteban Gutiérrez képviseli, a feltörekvő pilóták legismertebb tagja Mick Schumacher, de itt van Le Mans királya, Tom Kristensen, valamint az IndyCar, a NASCAR és egyéb csúcskategóriák sikeres résztvevői is ringbe szállnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK

GPHírek
19:50

Látványos autók, látványos helyszín

Az idei RoC-ot a mexikóvárosi Foro Solban rendezik, ezt az F1-et kedvelők elsősorban arról ismerhetik, hogy ez az a stadion, amelyet beleépítettek az Autodromo Hermanos Rodriguez aszfaltcsíkjába, de a Mexikói Nagydíj jelenlegi nyomvonala is átmegy rajta. Itt készülnek a legjobb fotók az ünneplő közönségről, remélhetőleg ma a RoC alkalmából is, bár tegnap nem volt nagy tömeg a helyszínen. 

GPHírek
19:55

Az eddigi események képekben

Kattintásra galéria nyílik!Forrás: Copyright Race of Champions 2019/Eduardo Mendoza 2019
GPHírek
19:58

Folytatódik-e az F1-esek sikerszériája?

Az elmúlt hat év során (öt alkalommal) egylori vagy jelenlegi F1-es pilóta lett a bajnokok bajnoka. A korábbi F1-es győztesek közül ma Vettel és Coulthard a mezőny tagja, de ebben a versenyben az az egyik szépség, hogy a korábbi sikerek nem jelentenek garanciát semmire. 

GPHírek
20:00

Mick Schumacher bejutott a főtáblára

A német fiatal a szabályok szerint csak selejtező útján juthatott be a mai versenybe, de az előkvalifikációk legyőzte Memo Rojast, így ő is ott lesz a főtáblán.

GPHírek
20:10

Egyelőre az előkvalifikációnál tartunk

Visszajátszással kezdődik a közvetítés, az 1C csoport továbbjutóját már említettük (Mick Schumacher), az 1A-ba a helyi Abraham Calderun jutott be Andy Priaulx ellen, az 1B-be Loic Duval érkezett Hélio Castroneves ellen, az 1D-be pedig a szimulátorosok csatája után Enzo Bonito fért be. 

GPHírek
20:12

Coulthard rögtön kikapott

Vereséggel kezdett a címvédő, David Coulthardot a helyi Patricio O'Ward, az Indy Lights korábbi bajnoka győzte le a RoC Buggy-val. Most a KTM X-Bow-k jönnek a B csoport küzdelmében.

GPHírek
20:15

Nagyon szoros versennyel folytatódik az este

Az IndyCar-os Josef Newgarden és Johan Kristofersson küzdött meg a B csoportban, ezúttal a rallycross-pilóta sikerével zárult a párharc a KTM-ek volánja mögött. A különbség mindössze 0,17 másodperc volt.

GPHírek
20:17

Mr. Le Mans megint győzött

A tegnapi győztes Tom Kristensen győzelemmel kezdett ma is, Abraham Calderont verte a Buggy-kkal. Kristensen még sohasem nyerte meg az egyéni versenyt, erre hajt ma este. 

GPHírek
20:21

Duval javít a franciák mérlegén

Loic Duval révén javult egy kicsit a francia pilóták mérlege, miután tegnap gyorsan kiestek a csoportjukból a nemzeti versenyben. Duval most a Formula E-bajnok Lucas di Grassit verte KTM-mel, miközben a németek, Vettel és Schumacher figyelte őt Pierre Gasly társaságában.

GPHírek
20:24

Komoly verseny, aztán bulizás

A Race of Champions mindig "osztálykirándulás" hangulatú verseny, ahol a különböző kategóriák résztvevői találkozhatnak egymással. Ők is jól szórakoznak, persze mindenki nyerni akar, ezért komolyan is veszik a versenyzést, de csak addig, amíg le nem intik a futamokat.

A tegnapi csapatgyőztes Tom Kristensen épp azt újságolja, hogy elfogyott pár tequila az este folyamán, de az egyéni versenyre már minden kiürült a szervezetéből. 

GPHírek
20:26

Részeredmények az A-B csoportból

GPHírek
20:29

A B csoportban folytatódik a küzdelem

Newgarden verte Duvalt a Buggy-kkal, előtte pedig az A csoportban két helyi pilóta, O'Ward és Calderon mérkőzött meg, előbbi győzött, és vezeti a csoportot.

GPHírek
20:32

6 század döntött Kristensen javára

A furcsa UTV-kkel vívott küzdelemben ismét kikapott a címvédő David Coulthard, de mindössze 0,06 másodperccel bizonyult lassabbnak a tegnapi legjobb Tom Kristensennél.

GPHírek
20:35

Kristofersson megnyerte a B csoportot

A rallycross-pilóta a tegnapi csapatgyőzelem után jól áll az egyéniben is, most a buggy-kkal verte Lucas di Grassit, aki először kiugrott a rajtnál, aztán érintette a vídősávot is. Mindkettőért büntetés jár.

GPHírek
20:42

Nem lesz címvédés az idén

Coulthard nyert ugyan Calderon ellen a KTM-mel, de mindössze egy győzelme van, így biztosan nem jut tovább a csoportjából. 

GPHírek
20:46

Duval átvette a vezetést a B csoportban

Ma először léptek pályára az Ariel Atomok, ez feküdt is Loic Duvalnak, aki legyőzte Kristofferssont a B csoportban, ezzel már két győzelemnél tart.

GPHírek
20:48

Kristensen csoportelsőként megy tovább

Patricio O'Ward ellen vívott ki-ki mérkőzést a csoportelsőségért KTM-ekkel. Le Mans rekordere 3 tizeddel nyert, így ő várhatja az élről az egyenes kieséses szakaszt.

GPHírek
20:54

Az indycaros Newgarden sem jut tovább

Lucas di Grassi verte Josef Newgardent az Ariel Atomokkal, így az IndyCar-pilóta nem jut tovább, míg Formula E-s ellenfele is csak a 3. a B csoportban Kristofersson és Duval mögött.

GPHírek
21:00

Mexikói ralis verte Vettelt

A német F1-es pilóta vereséggel kezdte az egyéni versenyt, a mexikói ralis Benito Guerra gyorsabbnak bizonyult nála a Vuhl-lel. Vettel már tegnap is több csatát elvesztett, talán azért is, mert az utolsó pillanatban ért oda a verseny helyszínére.

GPHírek
21:04

Guerra erre büszke lesz

A WRC-ben versenyző pilóta elmondta, azért is örül a győzelemnek, mert Vettel a RoC egyik legjobbja, a Vuhl a leggyorsabb autó a versenyen, ráadásul utasa Carlos Slim, a világ egyik leggazdagabb embere volt. 

GPHírek
21:07

Schumacher nyerte az első körét

Ellenfele, Suarez Vuhlje azonban úgy tűnik, lerobbant az első forduló második körében. A szabályok szerint ilyenkor már elvesztett a csata, a műszaki hibát a rajt előtt kell jelezni. Az első mért ponton Schumacher még hátrányban volt, de ez a pálya jellegéből is adódott.

GPHírek
21:10

Gasly nagy fölénnyel verte indycaros ellenfelét

Ryan Hunter-Reay alaposan kikapott a Red Bull pilótájától, Gasly már az első mért pont után zsebben érezhette a párharc győzelmét. A UTV-k mindkettejüknek nagyon idegenek voltak, hiszen ezek teljesen más autók, mint az együlésesek, amiket ők már megszokhattak.

GPHírek
21:17

Gutiérrez szimulátoros pilóta ellen bizonyított

Enzo Bonito a McLaren szimulátoros versenyének győztese, a Mercedes F1-es szimulátorpilótájával, Esteban Gutiérrezzel viszont nem bírt a UTV-kkel a D csoportban. A fél másodperces különbség viszonylag sima győzelem a hétvégén.

GPHírek
21:20

Schumacher revánsot vett Vettelért

A német fiatal legyőzte Guerrát, aki Vettelt verte az első fordulóban, a C csoportban. Eszközük ehhez a rallycross autó volt. Schumacher egyelőre kettőből kettőt nyert ma.

GPHírek
21:23

Hunter-Reay megint kikapott

Ezúttal Enzo Bonito szimulátorversenyző volt gyorsabb az IndyCarban küzdő amerikai pilóta ellen, Vuhl 05-ösökkel. Ebből aligha lesz továbbjutás.

GPHírek
21:29

Vettel versenyben maradt

A német pilóta egy újabb vereséggel kiesett volna, de honfitársához hasonlóan ő is győztesen került ki a csatából a NASCAR-os Daniel Suarez ellen, rallycross autóval. Vettel az egyetlen pilóta a mezőnyben, aki még küzd, hogy másodszor is a bajnokok bajnoka legyen.

GPHírek
21:33

Gaslynak is bejött a Vuhl

A Red Bull nagy nehezen elengedte a versenyre újdonsült pilótáját, Gaslyék tegnap gyorsan kiestek, ma viszont Duval és ő maga is jól áll az egyéni küzdelemben. 

GPHírek
21:38

Vettel-Schumacher Jr. csata a C csoportban

Mick Schumacher fél másodperces előnnyel legyőzte Sebastian Vettelt, ezzel háromból három párharcot megnyert a C csoportban. Vettel háromból kétszer kikapott ma.

GPHírek
21:41

Gasly újabb győzelmet szerzett

A D csoportban rallycross autókkal mentek, a Red Bull pilótája a szimulátoros Enzo Bonitót győzte le. 

GPHírek
21:46

Suarez kiejtette Vettelt, új bajnokot avatunk

Daniel Suarez hibázott, nekiment a védősávnak, így a C csoport utolsó futamát Guerra nyerte, ezzel Vettel biztosan kiesik a 3. helyen Mick Schumacher és Guerra mögött.

GPHírek
21:52

Gutiérrez is legyőzte Hunter-Reayt

A korábbi F1-es pilóta rallycross autóval bizonyult jobbnak amerikai ellenfelénél, aki már 3:0-ra áll, de a közvetítésben elhangzott információ szerint újra megküzdhet majd Gaslyval. Az viszont biztos, hogy kiesik.

GPHírek
21:58

Gasly csoportelsőként jut tovább

Schumacherhez hasonlóan ő is 3:0-ra verte ellenfeleit, legutóbb Hunter-Reayt a UTV-vel. Ez a leendő csoportmásodik ellenfelüknek nem jó ómen.

GPHírek
22:01

Kristensen megint nem nyeri meg az egyénit

Le Mans rekordere eddig ötször volt második, most Loic Duval kiütötte őt a negyeddöntőben. Ez Mick Schumachernek jó hír, tegnap ő is kikapott a dán pilótától, de ma már nem kerülhetnek össze.

GPHírek
22:05

Saját fegyverével ejtették ki a rallycross pilótát

Johan Kristofferssonnak lejtett a pálya, hiszen rallycross pilóta létére rallycross autót kaptak a futamra, de a helyi Patricio O'Ward mégis jobb időt futott nála. Ezzel a tegnapi Team Nordic mindkét tagja búcsúzott a negyeddöntőben.

GPHírek
22:09

Gutiérrez elintézte Mick Schumachert

Vettel után a németek másik reménysége, Mick Schumacher is kiesik. A csoportja 3:0-s megnyerése után a Mercedes szimulátorpilótája jobbnak bizonyult nála a KTM-mel.

GPHírek
22:12

Vettel után Guerra elintézte Gaslyt is

Újabb F1-es pilóta esett ki, ezúttal Pierre Gasly akadt el Benito Guerrában. Mexikói pilóta már biztosan lesz a döntőben, a kérdés csak az, hogy háziverseny lesz-e.

GPHírek
22:19

Nem mexikói házidöntő lesz

Loic Duval jó úton halad ahhoz, hogy kiköszörülje a franciák tegnapi csorbáját, hiszen bejutott a döntőbe, ezzel Romain Grosjean, Sébastien Ogier és Sébastien Loeb nyomdokaiba léphet.

GPHírek
22:21

Guerra a mai utolsó F1-es pilótát is elintézte

Nem lesz F1-es hátterű pilóta a döntőben, miután Benito Guerra kiütötte honfitársát, Esteban Gutiérrezt is. Az ellenfele Loic Duval lesz.

GPHírek
22:26

Két-három fordulós lesz a döntő

Guerra és Duval először a rallycross autóval, aztán a Vuhllel próbálkozik majd, ha harmadik fordulóra is szükség lesz, akkor a KTM-ekkel mérik össze az erejüket.

GPHírek
22:29

Guerra behúzta a döntő első fordulóját

Hatalmas, 1,9 másodperces előnnyel verte Duvalt az RX-autóval, ha a francia most rögtön nem egyenlít, akkor máris bajnokot avatunk Guerra személyében.

GPHírek
22:36

Guerra a bajnokok bajnoka 2019-ben!

A WRC2-ben versenyző korábbi PWRC-bajnok 2:0-ra verte Loic Duvalt a döntőben, és újoncként, hazai pályán elhódította a trófeát, több F1-es pilótát is kiejtve az útján. 

Ezzel most megköszönjük a mai és a tegnapi figyelmüket is, nemsokára jelentkezünk összefoglalóval!

Még több bejegyzés