Társoldalunk:
Hírlevél

Le Mans-legenda verte Schumachert a döntőben a RoC Nemzetek Kupáján

2019.01.19., 19:49
rendezés

A döntőig menetelt, ott azonban alulmaradt a Sebastian Vettellel és Mick Schumacherrel felálló német csapat a Roc Nemzetek Kupájában. A trófeát a kilenszeres Le Mans-győztes Tom Kristensennel és a kétszeres ralikrossz világbajnok Johan Kristofferssonnal felálló Team Nordic hódította el.

Története során először Dél-Amerikában rendezték meg a Bajnokok Tornáját, amely hagyományosan a Nemzetek Tornájával vette kezdetét. A több jelenlegi és egykori F1-es pilótát is magában foglaló mezőny legnagyobb érdeklődéssel kísért párosa értelemszerűen Sebastian Vettel és a viadalon először részt vevő Mick Schumacher duója volt. A Ferrari négyszeres világbajnoka 2007 és 2012 között zsinórban hatszor nyerte meg a trófeát a németeknek Michael Schumacherrel, így mindenképpen érzelemdús pillanat lett volna, ha a győzelem a 2013-ban súlyos síbalesetet szenvedő hétszeres világbajnok fiával is összejön neki.

Schumacher és Vettel hozta a kötelezőt és bejutott a döntőbe, ott azonban kikapott az északiaktól – Galéria!Forrás: ROC

Vettel és Schumacher jól kezdte az A csoport küzdelmeit, mindketten megnyerték az első futamukat,

a Ferrari pilótája ráadásul Pierre Gaslyt győzte le, akivel könnyen lehet, hogy az idén az F1-ben is összetalálkozik majd.

Schumacher a folytatásban kétszer kikapott, Vettel azonban hibátlan maradt, így az Esteban Gutiérezzel felálló mexikóiakat megelőzve a németek csoportelsőként jutottak az elődöntőbe.

A B és a C jelű csoportban csak egy nemzet jutott tovább, előbbiben az ex-F1-es Lucas di Grassival felálló brazilok, és a szimulátorosokat képviselő Sim Racing All Stars küzdelme jelentett hihetetlen izgalmakat, már csak azért is, mert utóbbiaktól Enzo Bonito egyszer Di Grassit is megviccelte. Végül a brazilok jutottak tovább. A C csoportból ugyanez a svéd ralikrossz világbajnok Johan Kristoffersson és a kilencszeres Le Mans-győztes Tom Kristensen alkotta Team Nordicnak sikerült. Az első komoly hibákat is ebben a csoportban láthattuk, a Super Truck kifogott Kristensenen és Andy Priaulx-on is.

Illusztris társaság, Vettel és Gasly mellett Coulthard (jobb szélen) a korábbi F1-es pilótákat képviselte – Galéria!Forrás: Race of Champions

Az elődöntőben a németek simán lelépték a brazilokat, előbb Vettel verte Di Grassit, majd Schumacher a háromszoros Indy 500-győztes Helio Castronevest a ralikrossz autóval. Itt érdemes megjegyezni, hogy

míg a mezőny nagy része pénteken az edzésnapon ismerkedett a pályával, Vettel csak szombaton reggelre érkezett meg.

A hosszú repülőút után minden autóval megtett pár kört, majd belevetette magát az éles küzdelembe. Ahhoz képest egyáltalán nem látszott rajta a fáradtság, de fejben nem mindig volt ott, az elődöntő után például meglepődött, hogy máris a döntőben vannak.

A mindent eldöntő párharc Schumacher és Kristensen között

A másik ágon a Team Nordic 2-0-ra legyőzte Mexikót, a döntőben pedig jöhetett a meghosszabbított párharc. A kettősök 2 nyert futamig meccseltek, amelyikük elérte a 2 győzelmet, az pontot szerzett a csapatának. Az első ütközetet Vettel 2-1-re elbukta Kristensennel szemben, Schumacher azonban javított és a KTM X-Bow volánjánál zsinórban kétszer legyőzte Kristofferssont. A mindent eldöntő fináléban a két győztes csapott össze, a 19 éves Schumacher az 51 éves Kristensennel állt ki, a fiatalság helyett azonban a rutin nyert, Mr. Le Mans 2-0-val behúzta a győzelmet és harmadszor nyerte meg csapatának a Nemzetek Kupáját.

Nagyon-nagyon szoros küzdelem volt, Mick nagyon büszke lehet magára, én pedig hihetetlenül az vagyok magamra, mert mindig büszkeséggel tölt el legyőzni egy Schumachert” – nyilatkozta Kristensen.

„Nagyszerű itt lenni és Sebastiannal osztozni ezen az egészen, elképesztő munkát végzett, nélküle nem jutottunk volna el idáig – mondta az ifjú Schumacher. – Boldog vagyok az eredmény miatt, de most már teljes mértékben a holnapra koncentrálok.”

GPHírek
19:38

Izgalmas 3 óra elé nézünk!

Köszöntjük Kedves Olvasóinkat a 2019-es Bajnokok Tornájának élő közvetítésében! Hamarosan kezdődik a RoC Nations Cup, azaz a Nemzetek Kupája, amely során a résztvevők országuk szerinti csapatokban mérkőznek meg a végső győzelemért. Mielőtt belemennénk, hogy kiket és milyen elosztásban láthatunk az elkövetkező bő 3 órában, ejtsünk szót a helyszínről. A RoC először látogatott el Dél-Amerikába, és rögtön egy aktuális F1-es pályán vendégeskedik. Az Autódromo Hermanos Rodríguez 2015 óta ad ismét otthont a Mexikói Nagydíjnak, a pálya utolsó szektorában található stadion, a Foro Sol pedig az idei Bajnokok Tornájának a helyszíne. 

GPHírek
19:40

Visszatér a Londonban használt pályastílus

A szervezők a Foro Solban egy úgynevezett „üldözéses típusú” pályát alakítottak ki, ami szakít az elmúlt években használt parallel vonalvezetéssel. A 2015-ös londoni Bajnokok Tornáján már kipróbálták ezt a verziót, aminek a lényege, hogy mindkét pilóta nagyjából a kör felénél elhelyezett saját célvonalára áll fel, egymástól egyenlő távolságra. A látvány kedvéért a szervezők úgy alakították ki a pályát, hogy ez a pont a pálya egy párhuzamos szakaszán legyen, a pilóták így gyakorlatilag egymás mellől rajtolnak, egyikük az egyik, másikuk a másik irányba lő ki, és megpróbálja „levadászni” a másikat két kör alatt. A befutók is látványosak lesznek, a két autó ellenkező irányból süvít majd az egymást fedő célvonalak felé. Az alábbi videóban grafikák segítségével magyarázzák el, mire is számíthatunk a versenyen, alatta pedig a háromszoros Daytona 24 órás-győztes Memo Rojas el is visz minket egy körre.

GPHírek
19:42

Kiket láthatunk ma?

A Nemzetek Kupájáért összesen 10 csapat száll harcba, ez azonban nem azt jelenti, hogy ennyi ország képviselteti magát, a házigazda Mexikónak ugyanis három csapata is lesz. A legnagyobb várakozás alighanem a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel és a Ferrari versenyzői akadémiájához frissen csatlakozott Mick Schumacher szereplését előzi meg, akik a német csapat nyolcadik győzelméért hajtanak. A duó azért is különleges, mert Vettel 2007 és 2012 között Michael Schumacherrel zsinórban hatszor nyerte meg a Nemzetek Kupáját, amivel toronymagas csúcstartók ezen a téren. Vettel mellett a jelenlegi mezőnyből Pierre Gasly, a Red Bull pilótája ül még autóba, a korábbi F1-esek közül pedig a tavalyi győztes David Coulthard, Esteban Gutiérrez, valamint Lucas di Grassi képviseli saját országát.

A sorsolásról és a résztvevőkről bővebben az alábbi linkre kattintva olvashat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK

GPHírek
19:58

Kikapott az F1 Esports Series bajnoka

A F1 e-sport-bajnokságát 2017-ben és 2018-ban megnyerő Brendon Leigh nem tudta beverekedni magát a ma esti Nemezetek Kupájára, mivel csak a második helyen végzett a bő szűk két órával ezelőtt véget ért eROC-on. A szimulátorosok versenyében az indulók a mexikói pálya virtuális másán és a valódi körön egyaránt összemérték tudásukat, az első helyen Leigh-t megelőzve pedig James Baldwin zárt, így ő csatlakozhat a Sim Racing All Stars csapatában a tavalyi győztes Enzo Bonitóhoz, és mérkőzhet meg Brazília, valamint a Telcel Mexico csapatával.

GPHírek
20:01

Schumacher előtt tisztelegtek

A pilóták, köztük Mick Schumacher, a verseny kezdete előtt összeálltak egy csoportképre a Michael Schumachernek szóló „keep fighting” üzenetet magán hordozó molinó mögött. „Hiányzol” – üzenték a RoC résztvevője, egyben Schumacher Keep Fighting nevű alapítványát is reklámozták.

GPHírek
20:05

A lebonyolítás a szokásos

A Nemzetek Kupájának négy csoportja körmérkőzéses csoportküzdelemben döntenek a továbbjutásról, a 4 csapatos A csoportból ketten, a B- és C-jelű négyesből egy-egy csapat jut az elődöntőbe, ahol már kieséses rendszerben küzdenek tovább. A párharc két nyert „meccsig” tart, 1-1-es állásnál a két győztes pilóta vívja a döntő ütközetet.

GPHírek
20:05

Elkezdődött!

Az első csatát az A csoportban a németek és a franciák vívják, Vettel és Gasly már el is indultak.

GPHírek
20:07

Vettel nyerte az első csatát

Egy hajszállal legyőzte Gaslyt a németek négyszeres világbajnoka, aki csak ma reggel érkezett a helyszínre, jóval kevesebb gyakorlási lehetősége volt tehát, mint a többieknek. 

GPHírek
20:16

Közös ugrálással melegítettek

A versenyt megelőző eligazításon látszott, hogy a RoC-ra első sorban bizony kikapcsolódni járnak a pilóták, ilyet aligha látni egy-egy F1-es briefingen.

GPHírek
20:19

Schumacher is nyert

Az élő közvetítés akadozása miatt néhány párharcról ugyan lemaradtunk, egy biztos, Mick Schumacher nyert. Míg kiderítjük, hogy mások milyen eredményt értek el, időközben nézzük, mit csinál Vettel második nekifutásra.

GPHírek
20:20

Vettel behúzta a másodikat is

A Ferrari pilótája eddig 100%-os, Memo Rojast magabiztosan győzte le a ralikrossz-autó volánja mögött.

GPHírek
20:23

Schumacher ezúttal kikapott

Benito Guerra kisebb meglepetésre legyőzte Mick Schumachert az Ariel Atommal, a németek hibátlan mérlege megszakadt, 4/3 sikerrel állnak.

GPHírek
20:26

Vettel elégedett Mickkel

Vettel szerint könnyű hibázni, mert nagyon csúszós a pálya, Schumachernek pedig talán kell még egy kis idő a H-váltóval – viccelődött a négyszeres világbajnok, aki azzal együtt elégedett volt honfitársa legutóbbi menetével, hogy kikapott mexikói vetélytársától.

GPHírek
20:28

Gasly elrontotta a rajtot

Első győzelmükre hajtottak harmadik futamukon a franciák, Gasly azonban jó elrugaszkodás után kis híján lefulladt, majd így is csak 7 századdal kapott ki Esteban Gutiérreztől. 

GPHírek
20:31

Megvan az első francia győzelem

Patricio O'Ward, az Indy Lights 2018-as bajnoka első győzelmükhöz segítette a franciákat, miután majdnem egy másodperccel kikapott Loic Duvaltól.

GPHírek
20:34

Gasly is nyert

A rossz kezdés után feléledtek a franciák, és életben tartották a továbbjutási esélyeiket, Gasly első mai sikerével Rojast múlta felül.

GPHírek
20:36

Ezeket az autókat láthatjuk

A szokásoknak megfelelően az idén is nagy a választék a Bajnokok Tornáján használt négykerekűeket tekintve. Sorsolással dől el, hogy az egyes párharcokat melyik típussal vívják. Nézzünk meg közelebbről párat a rendelkezésre álló modellekből! A palettán a legerősebb autó a VUHL 05 ROC Edition 2019, egy mindössze 700 kilós, 360 lóerős, utcai használatra is alkalmas szuperautó. Nem sokkal marad el tőle az RX Supercar Lite, ami gyakorlatilag egy ralikrossz-autó, 335 lóerejéhez 1050 kilós összsúly társul. Valamivel gyengébb a 300 lóerős, 790 kilós KTM X-BOW COMP R, amely a „szöcskével”, avagy ROC CAR-ral a Bajnokok Tornájának klasszikusa. A pilóták rendelkezésére áll továbbá a 245 lóerős, 550 kilós Ariel Atom, valamint egy visszatérő, a V8-as motor hajtotta monstrum, azaz a Stadium Super Truck.

GPHírek
20:41

Elvéreztek a franciák

Loic Duval kikapott Benito Guerrától, ezzel megvan a két továbbjutó, a németek és Mexikó első számú csapata továbbjutott, míg a Guerrával és Memo Rojasszal felálló Infinitum Mexikó kiesett.

GPHírek
20:43

Schumacher tanácsot kapott

Guerra sportszerűen adott pár tanácsot Mick Schumachernek az eddig nem látott, leginkább egy buggyba oltott szöcskére hasonlító versenyautóról, amit először használtak a mai napon.

GPHírek
20:44

Vettel továbbra is hibátlan

Noha már továbbjutottak, az első hely sorsát még el kell döntenie a németeknek és a mexikóiaknak, akik előnybe kerültek, miután Vettel legyőzte Gutiérrezt a VUHL 05 volánja mögött.

GPHírek
20:48

Gond van Schumacher autójával

Visszatértek a bokszba a következő párharc résztvevői, miután Mick Schumacher valami gondot észlelt az autóval. Schumacher kiszállt és a jobb hátsó keréknél mutogatott valamit, a kamerába hallatszó szavaiból kanyarodás közben érzett valami furát.

GPHírek
20:50

Duval: Nem voltunk elég gyorsak

Loic Duval őszintén beismerte, hogy ennél többet kellett volna nyújtaniuk a továbbjutáshoz Gaslyval, de mindent megtettek, és nagyon élvezték a különleges atmoszférát. Mindketten először vesznek részt a Bajnokok Tornáján.

GPHírek
20:53

Schumacher különleges overállal készült

A német zászló és természetesen a Keep Fighting felirat, valamint a Michael Schumacherrel összenőtt sárkánymotívum is megtalálható Mick Schumacher erre az alkalomra készített versenyruháján.

GPHírek
20:55

Schumacher megint kikapott

Végül a KTM X-BOW-val rugaszkodhattak neki megint a versenyzők, ami a jelek szerint Patricio O'Wardnak kedvezett jobban, 5 tizeddel legyőzte a fiatal németet.

GPHírek
20:57

A németek nyerték a csoportot

4 győzelemmel zárt az élen a német csapat, amely azért előzte meg az ugyanennyiszer nyerő mexikóiakat, mert a korábban rendezett ügyességi versenyben jobb időt ért el. Ezzel együtt mindkét csapat továbbjutott.

GPHírek
21:02

Jön a B csoport

A korábbi F1-es pilóta és Formula E-bajnok Lucas di Grassi vívta az első párharcot a NASCAR-menő Daniel Suarezzel, és fölényes győzelmet aratott Brazíliának.

GPHírek
21:06

Újabb brazil siker

Helio Castroneves ugyan a pályán kikapott, de végül mégis nyert, mivel Ruben Garcia utólag időbüntetést kapott, mivel hozzáért a falhoz. Pech...

GPHírek
21:09

Di Grassi kikapott

Megszerezték első győzelmüket az e-sportolók, az F1 Esports Seriesben is induló, tavaly az eROC-ot megnyerő Enzo Bonito lepipálta a korábbi F1-es pilótát a VUHL 05-ös volánja mögött.

GPHírek
21:10

Már pénteken is vezettek

A résztvevők természetesen nem a szombati versenyen ismerkednek meg a pályával, miután pénteken már edzésnapot tartotta a Foro Solban, amit szemmel láthatóan nagyon élveztek a versenyzők. Az alábbi videóban látványos összeállítást láthatnak arról, hogy miként gyakorolták be a pályát a sztárok, Vettelt kivéve természetesen, aki hosszú repülőúttal a háta mögött ma reggel érkezett meg Mexikóba.

GPHírek
21:11

Bonito remeg az izgalomtól

„Nem is tudom mit mondjak, tényleg nem tudom. Tavaly után most is olyan, mintha az első alkalom lenne” – mondta a sisak alatt szélesen vigyorogva Di Grassi legyőzője.

GPHírek
21:14

Castroneves visszavágott a szimulátorosoknak

A mai eROC-ról a főtáblára jutó James Baldwint több mint 2 másodperccel múlta felül a háromszoros Indy 500 győztes a szöcskének becézett ROC Carral.

GPHírek
21:16

Bonito ezúttal alulmaradt

Megint nagyon jól ment a Sim Racing All Stars-csapat versenyzője, de nem tudta legyőzni a KTM-mel Daniel Suarezt.

GPHírek
21:17

Így kapott ki Di Grassi

Valószínűleg örökre emlékezni fog rá az e-sportoló Bonito, ahogy egy Formula E-bajnokot és egykori F1-es pilótát győzött le a valóságban. Ez volt az a menet.

GPHírek
21:19

Megvan az újabb e-sportos siker

James Baldwin is nyert egy csatát a szimulátorosoknak, Ruben Garciát előzte meg az Ariel Atommal. 

GPHírek
21:20

A brazilok jutottak tovább

Castroneves és Di Grassi 3 sikerrel kvalifikálta magát az elődöntőbe, a Sim Racing All Stars végzett a második, a Telcel Mexico a harmadik helyen a B csoportban.

GPHírek
21:22

Castroneves: Megizzadtunk

A háromszoros Indy 500 győztes elismerte, minden tudásukra szükségük volt a továbbjutáshoz, Di Grassi pedig kiemelte, hogy nagyszerű, hogy a szimulátorosok is ilyen magas szinten tudtak teljesíteni, mivel ez új irányt mutathat a motorsportban és bizonyíthatja, hogy a kevésbé költséges úton is oda lehet érni a jók közé.

GPHírek
21:25

Kitettek magukért a szimulátorosok

Íme James Baldwin győzelme, aki a nap korábbi szakaszában azt a Brendon Leigh-t győzte le az eROC-on és harcolta ki a részvételt a Nemzetek Kupájában, aki tavaly és tavalyelőtt is megnyerte az F1 Esports Seriest.

GPHírek
21:27

Jön az utolsó csoport

A C jelű hármast két nagyöreg, a kilencszeres Le Mans-győzte Tom Kristensen, és 13-szoros F1-es futamgyőztes David Coulthard kezdi a Super Truck volánja mögött.

GPHírek
21:32

Kristensen kipördült

Elképesztő, ahogy a Super Truckokat vezették, a kanyarok nagy részében három keréken egyensúlyozott a két veterán. A futamot Coulthard nyerte azzal együtt, hogy 5 másodperces büntetést kapott, amiért lebontotta az egyik védőkorlátot. Ha Kristensen nem forog ki, vélhetően ő nyert volna úgy is, hogy hátrébb volt a pályán.

GPHírek
21:33

Rendbe kell szedni a pályát

Coulthard nem kicsit tette arrébb a védőfalat, pályamunkásoknak kellett visszaráncigálni azt a helyére.

GPHírek
21:36

Így állt keresztbe Kristensen

Talán azzal mindenki egyetért, hogy a teherautókkal lehet a leglátványosabban körbemenni a pályán, de azok vezetése is a legnehezebb, ezt Mr. Le Mans is megerősítheti.

GPHírek
21:38

Visszavágtak az északiak

Johan Kristoffersson a KTM-mel legyőzte Andy Priaulx-t, a kétszeres ralikrossz világbajnok így megszerezte a Team Nordic első győzelmét.

GPHírek
21:40

Kristensen javított

Mr. Le Mans a 2017-es IndyCar-bajnok Josef Newgardent verte nagyon simán, az amerikai egy óriásit hibázott is az Ariel Atommal. Az északiak vezetik a csoportot két sikerrel, mögöttük jönnek a britek egy, az amerikaiak nulla győzelemmel.

GPHírek
21:44

Kristensen: Ijesztő a teherautó

Tom Kristensen nem volt elragadtatva a Super Trucktól és elmondta, nem könnyítette meg a dolgát, hogy az ő teherautója közel sem volt kifogástalan állapotban. „Túl nehéz volt a sok üzemanyag miatt, próbáltam magasan tartani a fordulatszámot, de hát tökéletes autó kell ahhoz, hogy valaki megverje a jó öreg DC-t. A hőmérsékletek sem voltak magasak az autóban, de az Atommal jó volt menni.”

GPHírek
21:47

Kikapott az Indy 500-győztes

Ryan Hunter-Reay, a 2014-es Indianapolis 500 első helyezettje első nekifutásra nem tudott nyerni, Johan Kristoffersson jobb volt nála az ő vezetési stílusának minden bizonnyal jobban fekvő ROC Carral.

GPHírek
21:48

Coulthard ismét nyert

A VUHL 05 volánjánál mesterien ment a skót, 2/2 a mérlege, Josef Newgardent utasította maga mögé. 

GPHírek
21:51

Megvan a teherautó újabb áldozata

Andy Priaulx-on is kifogott a Super Truck és Kristensenhez hasonlóan keresztbeállt vele, ezzel odaajándékozva a győzelmet Hunter Reaynek. Az amerikaiak először nyertek.

GPHírek
21:55

Teljes az elődöntő mezőnye

Tom Kristensen és Johan Kristoffersson 3 győzelemmel kvalifikálta magát az elődöntőbe a C csoportból a Team Nordicot képviselve, a britek végeztek a második, az amerikaiak a harmadik helyen. Teljes az elődöntő mezőnye, a németek a brazilokkal, az északiak a mexikóiakkal mérkőznek.

GPHírek
21:59

Így kell menni a Super Truckkal

A 2009-es Dakar ralin egy hasonló szörnyeteg volánja mögött harmadikként végző Robby Gordon megmutatta a nézőknek, milyen az, amikor valaki otthonosan irányítja a Super Truckot. 

GPHírek
21:59

Jön az első elődöntő

Di Grassi és Vettel vívja az első csatát, ne feledjük, két nyert párharcra megy a küzdelem.

GPHírek
22:01

Vettel bevitte az első csapást

A négyszeres világbajnok megszerezte a vezetést a németeknek a szöcskével, már csak egy sikerre vannak a döntőbe jutástól. Felkészül Mick Schumacher.

GPHírek
22:05

Schumacher továbbjuttatta a németeket

A hétszeres világbajnok fia esélyt sem adott Helio Castronevesnek, remek rajt után elsőként szelte át a célvonalat a ralikrossz autóval, Vettel a korlát mögött diadalittasan bokszolt a levegőbe.

GPHírek
22:06

Vettel meglepődött, hogy megvan a döntő

Talán még a jetlag dolgozik a négyszeres világbajnokban, akit David Croft világosított fel, hogy ezzel már a döntőbe jutottak. Vettel azt hitte, az még odébb van. 

GPHírek
22:08

Íme Schumacher győzelme

Vettel szerint az az egyik legnehezebben vezethető autó, amelyikkel Mick Schumacher megverte Castronevest. Íme a 19 éves német futama és Vettel öröme.

GPHírek
22:11

Schumachert nővére is segítette

A döntőbe jutás után kiderült, hogy Mick Schumacher mellett az utasülésben saját nővére, Gina Schumacher foglalt helyet. Castroneves elmondhatja magáról, hogy egyszerre két Schumachertől kapott ki.

GPHírek
22:14

Kristensen győzelemmel kezdett

Mr. Le Mans a ROC Carral Esteban Gutiérrez ellen 1-0-s előnyhöz juttatta a Team Nordicot, ha Kristoffersson is nyer, északi-német döntő lesz.

GPHírek
22:19

Az északiak a döntőben

Rendkívül szoros volt, Patricio O'Ward mindössze 9 századdal kapott ki Kristofferssontól, ami azt nézve, hogy a svéd kétszeres ralikrossz világbajnok és a ralikrossz autóval mentek, szenzációs teljesítmény a mexikóitól. A németek a Team Nordic ellen készülhetnek a fináléra.

GPHírek
22:21

Kristoffersson: Csúsztasd a kuplungot, mint állat

Ezt a tanácsot adta a ralikrossz-menő Tom Kristensennek a döntőre, ahol vélhetően Mr. Le Mans is beül majd a raliautóba. Kíváncsian várjuk, hogy Kristensen megfogadja e a tanácsot.

GPHírek
22:24

Meglesz az újabb Schumacher-győzelem?

Vettel nyolcadszor, vagy Kristensen harmadszor? Ez is lehetne a kérdés, a két pilóta ugyanis ennyiszer nyerte meg eddig a Nemzetek Kupáját, ami azonban talán jobban foglalkoztatja a rajongókat, hogy Michael Schumacher után Mick Schumacherrel is sikerül-e a győzelem Vettelnek. A Ferrari pilótája a hétszeres világbajnokkal egyszer sem maradt alul, 2007 és 2012 között zsinórban hatszor nyertek. 

GPHírek
22:26

Ennyire volt szoros az elődöntő

O'Ward elmondta, hogy soha nem vezetett korábban raliautót, úgyhogy nem lehet elégszer elmondani, milyen szenzációsan ment Kristoffersson ellen. A szavak helyett beszéljenek azonban a képek.

GPHírek
22:27

Vettel kezd a németeknél

A ralikrossz autóval vívják az első csatát, az első páros Vettel és Kristensen lesz.

GPHírek
22:30

Vettelé az első menet

Nem rajtolt jól, de visszahozta az elvesztett időt Vettel, és közel két tizeddel előzte meg Kristensent a ralikrossz autóval. 

GPHírek
22:31

Gond van Vettel autójával

A kormánnyal lehetett probléma, de megoldották, a döntő szabályai szerint most megint Vettelék mennek, de fordítiott pályán.

GPHírek
22:33

Kristensen visszavágott

Nagyobb különbséggel, mint az előbb Vettel, ezúttal a kilencszeres Le Mans-i győztes nyert. Vettel felszedett egy reklámszalagot, ami rátekeredett a kerekére.

GPHírek
22:35

Jön a döntő párharc

A németek vagy az északiak szerzik meg a vezetést a fináléban? Vettel és Kristensen 1-1-re állnak, most jön a kettejük közti döntő párharc.

GPHírek
22:36

Autót cserélnek

Vettel és Kristensen is átült egy-egy másik raliautóba, nem tudták leszedni a német autójának kerekéről a reklámszalagot.

GPHírek
22:39

Vezetnek az északiak

1-0-s előnyre tett szert a Team Nordic, miután Kristensen zsinórban másodszor is legyőzte Vettelt, 2-1-re megnyerve kettejük párharcát. Vettel 2 tizeddel maradt el a dántól.

GPHírek
22:42

Schumacher kezdett az élen

Elképesztően szoros volt, mindössze 2 századdal előzte meg Mick Schumacher a KTM volánjánál Kristofferssont. 1-0 a németnek, még egy győzelem kell neki a németek egyenlítéséhez.

GPHírek
22:43

Egyenlítettek a németek

Schumacher ezúttal fölényesebben nyert, 2-0-ra legyőzte a svédet, aki még nem veszített futamot. Ezzel az állás 1-1 a döntőben.

GPHírek
22:47

Fiatalság a rutin ellen

Két nyert futamig tartó párharcban dönt a Nemzetek Kupájának elsőségéről a 19 éves Mick Schumacher az 51 éves Tom Kristensen ellen. Amelyikük előbb nyer két futamot, az megszerzi a győzelmet a csapatának.

GPHírek
22:50

Kristensen kezd az élen

Az első kör végén Schumacher hibázott egyet, ami a győzelmébe került, a KTM-mel Kristensen behúzta az első futamot. Rögtön kezdődik a második, Schumachernek nyernie kell, ha versenyben akarja tartani a németeket.

GPHírek
22:52

Az északi csapat a bajnok!

Schumacher másodszor is kikapott, Tom Kristensen megnyerte a Team Nordicnak a bajnoki címet, ezzel harmadszor lett a Nemzetek Bajnoka.

GPHírek
23:00

Holnap folytatjuk!

Ennyi volt mára, holnap ismét élőben jelentkezünk a Bajnokok Tornájának egyéni küzdelmeivel. Hamarosan jövünk a mai nap szöveges összefoglalójával, viszontlátásra!

Még több bejegyzés