Hamilton fordított a sötétben, megelőzte Vettelt

Események

Vágólapra másolva!
Az Abu-Dzabi Nagydíj második, villanyfényben rendezett edzésén Hamilton elvette az 1. helyet Vetteltől, akik mögé ezúttal a Red Bull másik pilótája, Ricciardo ért oda. Megint sűrű volt az élmezőny.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül0 bejegyzés

Még nem volt tétje, de Lewis Hamilton visszavágott Sebastian Vettelnek Abu-Dzabiban, és a villanyfényes második edzésen kiegyenlítette az állást a mai 1. helyek számában; ezúttal ő végzett az élen, és a német a 2. helyen.

Az új pályacsúcsot felállító Hamilton 149 ezreddel előzte meg Vettelt, és nem nagy meglepetésre mindketten több tizedmásodpercet vertek a csapattársukra, akiket Daniel Ricciardo is megelőzött. Az ausztrál versenyző első kísérletét az ultralágy gumin meghiúsította Romain Grosjean – aki egyébként egy elektromos hiba miatt a garázsban vesztegelt az edzés második felében –, de a másodikban javítani tudott,

így ismét három különböző csapat pilótái foglalták el az első három helyet.

Hamilton új pályacsúccsal lett a leggyorsabb. Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Különösebb felforgás ezúttal sem volt, Grosjean, Brendon Hartley és Stoffel Vandoorne ártalmatlan megpördülését leszámítva zavartalanul tesztelhettek a csapatok, a versenyszimuláció is akadálytalanul folyt.

A középmezőny élén elfoglalta helyét a Force India, Sergio Pérezt és Esteban Ocont csupán egyetlen század választotta el. Őket Nico Hülkenberg és Fernando Alonso követte mintegy két tized lemaradással.