Hamilton kényelmesen nyerte a félig esős nyitóedzést

Események

F1 Grand Prix of USA - Practice GettyImageRank1 Formula One Racing formula 1 Auto Racing Formula One Grand Prix United States Formula One Grand Prix topics topix bestof toppics toppix AUSTIN, TX - OCTOBER 20: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes G
AUSTIN, TX - OCTOBER 20: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP prepares to drive in the garage during practice for the United States Formula One Grand Prix at Circuit of The Americas on October 20, 2017 in Austin, Texas. Mark Thompson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Mercedes világbajnoki éllovasa 6 tizedet vert legközelebbi ellenfelére, Vettelre az USA Nagydíj pénteki első szabadedzésén, amelyen eleinte vizes volt a pálya, és közben is el-eleredt az eső. A legjobb idejét azonban mindenki slickeken érte el.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül0 bejegyzés

Lewis Hamilton a lendületét megtartva az 1. helyen kezdett az USA Nagydíj első szabadedzésén, Sebastian Vettelt és Valtteri Bottast 6 tizeddel megelőzve.

A tréning a korábbi eső miatt vizes pályán kezdődött, és a feltételek csak 40 perc után váltak alkalmassá a slick gumikhoz,

melyeket a Ferrari szerelt fel először a versenyzőinek.

Vettel rögtön az élre is állt velük, majd Daniel Ricciardo, aztán Hamilton vette át tőle a stafétabotot, és a világbajnoki éllovas később nem is adta át másnak. Bár egyszer elfékezte magát, és lesodródott a bukótérbe az utolsó előtti kanyarnál, magabiztosan végzett az 1. helyen.

Vettel az utolsó percekben Bottast kicsivel megelőzve lépett mögé a rangsorban, akinek a tervezettnél valamelyest korábban be kellett fejeznie a programját – ez annak a következménye volt, hogy az első kanyarhoz érkezve blokkolta az első kerekeit, és a hősokkal kockásra fékezve tönkretette őket. A 4. helyen a Red Bull-lal szerződést hosszabbító Max Verstappen végzett, Stoffel Vandoorne, Felipe Massa és Kimi Räikkönen előtt.

Hamilton magabiztosan végzett az 1. helyen Forrás: AFP/2017 Getty Images/Clive Rose

Utóbbi pilóta Esteban Oconhoz és Sean Gelaelhez hasonlóan megpördült a nedves aszfalton az edzés első részében, de egyikük sem rongálta meg az autóját. Velük ellentétben, bár nem ilyen okból kifolyólag, időt vesztett Fernando Alonso és Ricciardo, előbbi sokat, utóbbi valamivel kevesebbet.

Alonso McLarenjéből szivárgott a hidraulikafolyadék, ezért össz-vissz 4 kört tett meg, ebből egyik sem volt teljes.

A javítás után egy ellenőrző körre visszatért a pályára, így ha nem merült fel egyéb probléma, a második tréningen jó eséllyel többé-kevésbé behozhatja a lemaradását. Vandoorne teljesítménye a továbbfejlesztett motorral mindenesetre bíztató lehet a McLarennek, bár a belga többször panaszkodott az alacsony fordulatszámra és a 6-os fokozatban rángató autóra.

Ricciardo gondjainak okáról egyelőre nem érkezett hír, ő az utolsó fél órát a garázsban töltve a 16. helyen zárt.

Carlos Sainz az első renault-s fellépésén megelőzte Nico Hülkenberget, míg a Toro Rosso újonca, Brendon Hartley tisztességesen bemutatkozva 14. lett, több mint 1,1 másodpercet verve arra a Sean Gelaelre, akinek ez már a harmadik F1-es edzése volt.