Hamilton Verstappent előzte meg a második edzésen

Események

F1 Grand Prix of USA - Practice GettyImageRank1 SPORT HORIZONTAL The Americas Motorsport Auto Racing Formula One Racing Driving UK USA Sports Team Texas Austin - Texas Formula One Grand Prix Mercedes-Benz Practicing Photography Sports Track Lewis Hamilton
AUSTIN, TX - OCTOBER 20: Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes F1 WO8 on track during practice for the United States Formula One Grand Prix at Circuit of The Americas on October 20, 2017 in Austin, Texas. Clive Mason/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az USA Nagydíj péntek délutáni szabadedzésén is a Mercedes versenyzője maradt elöl, míg a Ferrari másfél órája megint nem alakult simán: Vettel csak későn tudott kimenni a pályára, aztán rendes versenyszimulációt sem tudott teljesíteni.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül38 bejegyzés

Lewis Hamilton megtartotta a vezetést az USA Nagydíj második szabadedzésén is, amelyen már szép idő és kellemes meleg fogadta a csapatokat. Az első három helyen három különböző istálló versenyzője végzett, a Red Bullnak Max Verstappen révén sikerült beférkőznie a Ferrari elé.

Az időmérő-szimulációk előtt még a két Red Bull állt az élen. Akkor Daniel Ricciardo volt a leggyorsabb, ő azonban a szuperlágy keverékű gumikon érte el a legjobb idejét, míg Hamilton az egy fokozattal keményebbeken szerezte meg mögöttük a 3. helyet.

Az utóbbi három hétvégén hibát hibára halmozó Ferrari számára nem kezdődött fényesen az edzés:

Sebastian Vettel csak későn tudott kimenni a pályára, mert az autóján jelentősen változtattak a délelőtthöz képest, és sokáig tartott, mire befejezték a munkát, aztán amikor végre gázt adhatott, az első mért körében besokallt az utolsó előtti kanyarnál, és egy durva megpördüléssel rögtön tönkretette a lágy szett gumiját. Így a végén versenyszimulációt sem teljesíthetett, és összesen 11 kört tett meg.

Hamilton kényelmes előnnyel végzett az élen Forrás: AFP/2017 Getty Images/Clive Mason

Az időmérő-szimulációk során sem tudta tartani a lépést Hamiltonnal: akárcsak délelőtt, fél másodperccel lemaradt tőle, sőt egy tizeddel lassabbnak bizonyult Verstappennél is. Az ultralágy gumikra Valtteri Bottas váltott át a leghamarabb, és ahogy várható volt, azonnal átvette rajtuk a vezetést, s bár egy hűtőkör után tovább javított, saját csapattársától végül így is 6 tizedmásodpercet kapott. Igaz, Daniel Ricciardót és Kimi Räikkönent – akinek a hosszú etapja meggyőzően erősnek tűnt – legalább megelőzte.

A McLaren számára biztatóan végződött az edzés, hiszen Fernando Alonso még Räikkönenhez képest is 8 tizedmásodperces hátránnyal ugyan, de a 7. helyet szerezte meg a három élcsapat versenyzői mögött, megelőzve Felipe Massát és a Force India párosát.

Carlos Sainz úgy mutatkozott be új alakulatánál, a Renault-nál, hogy gyorsabbnak bizonyult csapattársánál, Nico Hülkenbergnél, jóllehet, ő az edzés jelentős részét a garázsban töltötte egy motorhiba miatt. Brendon Hartley, aki Sainz (illetve Pierre Gasly) helyét foglalta el a Toro Rosso pilótafülkéjében, 17. lett, miután 1,2 másodperccel kikapott a valószínűleg csak erre a hétvégére visszatérő Danyiil Kvjattól.

A másfél óra alatt jó néhány kicsúszás történt.

A legproblémásabbnak az utolsó előtti kanyar tűnt, ahol Vettel előtt már Kevin Magnussen is megforgott egyszer, de ő a saját csapattársával, Romain Grosjeannal is belekeveredett egy értelmetlen incidensbe, amikor kifékezte a franciát, mivel úgy érezte, túl lassan megy előtte.