Hamiltoné a pole, Vettel motorhiba miatt a végéről rajtol

Események

auto-prix Horizontal Mercedes' British driver Lewis Hamilton (top) drives on the main straight during the qualifying session of the Formula One Malaysia Grand Prix in Sepang on September 30, 2017. / AFP PHOTO / MOHD RASFAN
Mercedes' British driver Lewis Hamilton (top) drives on the main straight during the qualifying session of the Formula One Malaysia Grand Prix in Sepang on September 30, 2017. / AFP PHOTO / MOHD RASFAN
Vágólapra másolva!
A Malajziai Nagydíj időmérőjén elszenvedett hiba végleg lenullázhatta a Ferrari világbajnoki esélyeit: a pole-ra legesélyesebbnek tűnő Vettel már a Q1-ben kiesett az elővigyázatosságból elvégzett motorcsere után. Hamilton hiába szenvedett a hétvége korábbi részében, az időmérőre feltámadt, és egy hajszállal maga mögé utasította a nagyot hajrázó Räikkönent.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül33 bejegyzés

Meglepetésre Lewis Hamilton indulhat a pole pozícióból a magyar idő szerint vasárnap reggel zajló Malajziai Nagydíjon, miután Sebastian Vettel az erőforrás meghibásodása miatt nem tudott mért kört teljesíteni a Q1-ben, ezért az utolsó helyen zárt, és csak a mezőny végéről kezdheti majd meg a versenyt. Ez újabb súlyos csapás a világbajnoki reményeinek, és nagy esély Hamiltonnak.

A Mercedes pilótája 1:30.076-os körrel nagy előnyt szerzett a Q3 elején, és még az is belefért a számára, hogy az utolsó mért körén nem tudott javítani, hiszen Kimi Räikkönen csak megközelítette őt a végső próbálkozása során. A finn pilóta nagy lehetőséget kapott, hogy a pole-ért küzdjön, és holnap nyerjen, hiszen Vettel útjából aligha kell majd félreállnia.

Hamilton megint az élre állt, amikor fontos volt - katt a galériához! Forrás: AFP/Mohd Rasfan

A Red Bullok hozták az időmérőn tőlük elvárható teljesítményt, és kisajátították a második rajtsort. Max Verstappen látványos erőcsúsztatásokkal közlekedett, ennek eredményeként Daniel Ricciardo majdnem meg is előzte, de az ausztrál pilóta sem tudott gyorsulni a végén, Verstappen viszont igen, és a 20. születésnapját a 3. rajthellyel ünnepelheti.

Bottas ezúttal beleszürkült a mezőnybe,

a Q2-t még az élen zárta Räikkönen előtt, a Q3-ban azonban a második próbálkozásra is csak apró javulásra volt képes, ez azonban kevés volt az élmezőny többi tagja ellen. Ennek lehetséges oka, hogy a két Mercedes eltérő aerodinamikai csomagokat használt, a hírek szerint Hamilton visszaváltott korábbi fejlesztésekre, míg Bottas maradt az új alkatrészeknél.

Vettel még bízhatott a kedvező fordulatban, de újabb csapás érte - katt a galériához! Forrás: AFP/Mohd Rasfan

A McLarennél Stoffel Vandoorne okozott meglepetést azzal, hogy gyorsabbnak bizonyult Fernando Alonsónál, és az élmezőnyön kívül csak Esteban Ocontól kapott ki, így a 7. helyről indulhat Nico Hülkenberg, Sergio Pérez és Fernando Alonso előtt. Mindkét Williams és mindkét Toro Rosso kiesett a Q2-ben, de az újonc Pierre Gasly mindössze 0,156 másodperccel kapott ki Carlos Sainztól.

A Q1 teljes leégés volt a Ferrari motorok szempontjából,

hiszen Vettelhez hasonlóan a két Haas és a két Sauber is búcsúzott, így a német pilótának az előzésekkel sem feltétlenül lesz könnyű dolga, bár a svájciak két autója még a tavalyi erőforrást használja, Vettel pedig az idei legújabb fejlesztést kapta. A négyszeres világbajnok kiesésétől eltekintve váratlan esemény vagy eredmény nem történt az időmérőn.