Vettel megközelítette Hamiltont a második edzésen

Események

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes-AMG Petronas, Osztrák Nagydíj
SPIELBERG,AUSTRIA,06.JUL.17 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, free practice. Image shows Lewis Hamilton (GBR/ Mercedes). Photo: GEPA pictures/ Matic Klansek - For editorial use only. Image is free of charge.
Vágólapra másolva!
A Ferrari hátránya 1,5 tizedmásodpercre csökkent az Osztrák Nagydíj péntek délutáni szabadedzésén. A két csapat között a versenytempóban is kicsinek tűnt a különbség, de Hamilton időt vesztett egy gyújtógyertya hibája miatt. Megint sok volt a kicsúszás.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül0 bejegyzés

Tovább javította a délelőtti pályacsúcsot Lewis Hamilton, aki délután is a leggyorsabbnak bizonyult. A brit pilóta ezúttal ultralágy gumikkal ért el 1:05.483-at, ami fél másodperccel volt gyorsabb a délelőtti körénél. Megadta a hétvége alaphangját, hogy a délutáni edzésen Hamilton legfőbb riválisa, Sebastian Vettel végzett a 2. helyen, és a hátránya mindössze 0,147 másodperc volt.

Hamilton és Valtteri Bottas az edzés elején szuperlágy gumikkal kezdte meg az edzést, majd bő 20 perc elteltével váltottak az ultralágy gumikra, ezzel mindketten megfutották a legjobb köreiket, de Bottas csak 1 ezredmásodperccel volt gyorsabb a szuperlággyal megtett körénél, mert hiába javított sokat az 1-es és 2-es szektorban, két komolyabb megcsúszással eldobta az időt a 3-asban.

Hamilton eddig a leggyorsabb a pályán Forrás: GEPA pictures/Gepa Pictures/ Matic Klansek

Bottas később is hibázott, a 2-es szektorban besokallt, és csak a lélekjelenlétének köszönhető, hogy elkerülte a falat, de megpördült a pálya szélén, ezért bő negyedórára a bokszba szorult, mielőtt a hosszabb etapjait folytathatta.

Hamiltonnak sem volt mindig könnyű dolga, ő elsősorban az 1-es kanyarban gépészkedett látványosan.

Vettel és a Red Bullok mögé szoruló Kimi Räikkönen is elkövetett kisebb hibákat, de a délelőtti nagyobb megpördüléseik nem ismétlődtek meg, a többiek viszont annál többször voltak a pálya szélén. Marcus Ericsson összesen négyszer hagyta el a pályát a 90 perc során, de Fernando Alonso és Carlos Sainz is megjárta a mezsgyéket, mindkettejük autóját javítani is kellett.

Räikkönen lágy gumikkal kezdett, és azokkal is fejezte be az edzést Forrás: AFP/Joe Klamar

A Red Bull csapatainál akadt ma bőven munka, hiszen Max Verstappen csak késve tudta megkezdeni az edzést, majd a végén Daniel Ricciardo szinte új turbója mondta fel a szolgálatot. Sainz a pálya széli füvön ugratott az autójával, amit az edzés végéig nem tudtak rendbe hozni, Danyiil Kvjat pedig lángoló fékekkel ért vissza a bokszba.

A rengeteg kicsúszás és a forgalom miatt igen nehéz volt ideális etapokat összerakni,

Räikkönen és Verstappen is panaszkodott arra, hogy nem tud rendesen haladni az átlagosnál rövidebb pályán. A forgalmat súlyosbította, hogy a csapatok aggódtak az eső megérkezése miatt, mert hiába kezdődött verőfényes napsütésben az edzés, a végére beborult az égbolt.

Ismét balszerencsés volt Jolyon Palmer, mindössze 7 kört tudott megtenni, mivel lerobbant a Renault-ja, és nem jött ki a lépés az új alkatrészeket próbálgató Williamsnek sem, csupán a 14-16. helyet érték el, pedig a csúcssebesség terén Lance Stroll 321 km/órás tempóval az élen szerepelt, megelőzve a két Ferrarit és Hamiltont.