Lazsált a mezőny az időmérő előtt, a leggyorsabb Verstappen volt

Események

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull Racing, Bahreini Nagydíj
BAHRAIN, BAHRAIN - APRIL 15: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB13 TAG Heuer on track during final practice for the Bahrain Formula One Grand Prix at Bahrain International Circuit on April 15, 2017 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Lars Baron/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20170415-01072 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
A mezőny krémje 45 percen át bujkált az utolsó bahreini edzésen, mert az időmérőt és a versenyt úgyis más körülmények között tartják. A tabella élére végül Verstappen katapultált Hamiltont megelőzve, a 3-5. helyeket elfoglaló Vettelt, Bottast és Räikkönent nagyon kevés választotta el.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül0 bejegyzés

Mivel a Bahreini Nagydíj időmérőjét és a futamot este, lényegesen eltérő feltételek mellett rendezik, a csapatok nem törték magukat, hogy sok időt töltsenek a pályán a délutáni utolsó szabadedzésen. Az élmezőnyből Daniel Ricciardónak, Kimi Räikkönennek, Lewis Hamiltonnak, Sebastian Vettelnek mért köre sem volt 45 percen keresztül, és a három élcsapat hat pilótája együtt csak 58 kört tett meg az egyórás tréningen.

Kezdetben főleg a Force India és a Toro Rosso versenyzői aktivizálták magukat, majd Max Verstappen is csak fél óra elteltével iratkozott fel a tabellára a lágy gumin.

Végül ő bizonyult a leggyorsabbnak is, 1:32.194-es idejével 110 ezredet vert Hamiltonra a szuperlágy keveréken.

Verstappen ugrott az élre az időmérő előtt Forrás: 2017 Getty Images/Lars Baron

A 3-5. helyeket elfoglaló Vettel, Valtteri Bottas és Räikkönen hátránya fél másodperc fölötti volt, de ez megtévesztő amiatt, hogy ők hárman percekkel korábban, nem annyira jó állapotú aszfalton futották meg a legjobb idejüket. Vettel egyébként az első próbálkozását elrontotta, lecsúszott a pályáról az egyik gyors kanyarnál, és másodikra állította meg a stoppert 1:32.7-nél.

Az edzés kétharmadánál Romain Grosjean okozott néhány perces kényszerszünetet, miután

a 4-es kanyarból vadul kigyorsítva irányíthatatlanná vált az autója,

a szemközti palánknak koccant, és leszakadt első szárnnyal rossz helyen állt meg. Végül azért vissza tudott gurulni a bokszutcába.

Felipe Massa és Nico Hülkenberg megtartotta jó formáját, péntekhez hasonlóan nem sokkal sertepertéltek az élboly mögött: előbbi ismét csupán 6, utóbbi 8 tizeddel kapott ki az élen végző Vetteltől. A Williams és a Renault gyorsabbik pilótáját nagyobb lemaradással a Toro Rosso párosa követte, de hozzájuk viszonylag közel férkőzött a középmezőny tagja. A 9. Sainzot és a 16. Ocont 4,5 tizedmásodperc választotta el.

Az edzésről élőben készült tudósításunkat az eredménytáblázat alatt olvashatják.