Három csapat tömörült az élbolyba az esti bahreini edzésen

Események

Forma-1, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari, Bahreini Nagydíj
VETTEL Sebastian (ger) Ferrari SF70-H team scuderia Ferrari action during 2017 Formula 1 FIA world championship, Bahrain Grand Prix, at Sakhir from April 13 to 16 - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
Vettel futotta meg a legjobb időt, de Bottas Mercedese és Ricciardo Red Bullja is 1 tizeden belül került hozzá. Hamiltont feltartották, és nem a legjobb állapotú gumikon érte el az 5. helyet jelentő körét. Vettel később műszaki hiba miatt időt vesztett, Verstappen pedig azért járt ugyanígy, mert áthajtott a Bottas autójáról leszakadt T-szárnyon.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül0 bejegyzés

A Ferrarinak déja vu érzése lehetett a Bahreini Nagydíj villanyfényben rendezett második edzésén, mivel az elsőhöz hasonlóan Sebastian Vettel végzett az élen, ugyanakkor megint elromlott az egyik autójuk. Ezúttal nem Kimi Räikkönen, hanem pont a német volt az áldozat, ám szerencséjére vissza tudott gurulni a bokszutcába, és alig negyedóra időveszteség után újra pályára gördülhetett.

A technika nem sokkal azután babrált ki vele, hogy nekivágott a hosszú etapjának. Előtte viszont az 1. helyhez segítette az autója az 1:31.310-es körrel,

de előnye csekély, 41, illetve 66 ezredmásodperc volt a mögötte végző Valtteri Bottasszal és Daniel Ricciardóval szemben.

Vettel este is a leggyorsabb volt Forrás: AFP/Karim Sahib

Kimi Räikkönen 4. lett Lewis Hamiltont megelőzve, a háromszoros világbajnok azonban nem tudta maximálisan kihasználni a szuperlágy gumik jelentette tapadást, mivel amikor a legjobb állapotban voltak, lecsúszott a pályáról, miután utolérte a poroszkáló Nico Hülkenberget.

A sportfelügyelők vizsgálatot is indítottak a német ellen, de nem szabtak ki büntetést rá.

A Mercedes egy másik incidensben is érintett volt: Bottas autójáról lerepült a T-szárny, és azon később átszáguldott Max Verstappen, akinek megsérült a padlólemeze. Christian Horner, a Red Bull főnöke a Sky Sportsnak nyilatkozva ki is fejezte bosszúságát az eset miatt. A holland egyébként 8. lett, a meglepően jól teljesítő Hülkenberg és Felipe Massa is megelőzte.

A tréning feléről maradt le Stoffel Vandoorne, akinek a McLarenjében korábban elromlott az MGU-H, de a motorcserét követően is csak 8 kört tett meg. Mindazonáltal még így is 3-mal többet, mint Carlos Sainz, akinek a Toro Rossója néhány perc után füstpamacsok kíséretében bemondta az unalmast.

Az edzésről élőben készült tudósításunkat az eredménytáblázat alatt olvashatják.