Rosberg visszaküzdötte magát a Red Bull elé, a pole Hamiltoné

Események

Forma-1, Mexikói Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes
Mercedes AMG Petronas F1 Team driver Lewis Hamilton drives his car during the Formula One Mexico Grand Prix third practice session at the Hermanos Rodriguez circuit in Mexico City on October 29, 2016. / AFP PHOTO / YURI CORTEZ
Vágólapra másolva!
A vb éllovasának vérrel-verítékkel sikerült visszakapaszkodnia a 2. helyre a mexikói időmérőn, amelyen sokáig csak Verstappen és Ricciardo hátát nézte. Hamiltonnál 2,5 tizeddel volt lassabb. A Ferrarinak Hülkenberg okozott kellemetlen meglepetést azzal, hogy beelőzte mindkét versenyzőjüket.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül37 bejegyzés

Újabb pole pozícióval igyekszik életben tartani világbajnoki reményeit Lewis Hamilton. A Mercedes pilótája a Q1-ben és a Q3-ban bizonyult a leggyorsabbnak, amikor igazán fontos volt, és idén a 10. alkalommal kezdheti meg a futamot az élről. A leintés után Juan Pablo Montoya üdvözölte a csapatrádión, a brit pilóta azt mondta, az eredmény lehetett volna jobb is.

Valószínűleg arra gondolt, hogy ellenfele, Nico Rosberg az egész hétvégén alaposan le volt maradva tőle, de a pontverseny éllovasa az utolsó körre összekapta magát, és éppen megszerezte a 2. helyet, így az első rajtsorból indulhat riválisa mellől. Niki Lauda, a Mercedes-csapat ügyvezetői jogkör nélküli elnöke a Sky Sportsnak azt mondta, Rosberg az egész hétvégén a balansszal küszködik, és nem tudta megfelelően felmelegíteni az abroncsait.

Hamiltoné a pole, az idén a 10. alkalommal Forrás: AFP/Yuri Cortez

Ez a futamon is kulcsfontosságú lehet, főleg azért, mert a második rajtsorból a két Red Bull nem a lágy, hanem a szuperlágy abronccsal kezdheti meg a távot. Ezek várhatóan már néhány kör után használhatatlanok lesznek, de a rajtnál és az 1. körben mindenképpen gyorsabbnak ígérkeznek majd a Mercedes és a Ferrari által választott, sárga jelzésű, lágy gumiknál.

A Ferrari megint leszerepelt.

Meglepetésre a renault-s szerződés bejelentése óta megtáltosodó Nico Hülkenberg is legyőzte mindkettejüket, Kimi Räikkönennek ráadásul a Q3 végén problémája akadt az erőforrással, ezért lehúzódott a pályáról. Sebastian Vettel ígéretes tempója teljesen eltűnt a szuperlágy abroncsokkal, de a Q2-ben a lágyakkal sokkal elégedettebb volt. Érdekesség, hogy a Q1-ben ezúttal ő tartotta fel Hamiltont, de ez végül nem számított, és elnézést is kért ellenfelétől, mert mérnöke nem szólt neki.

Nem jellemző, hogy Verstappen gyorsabb Ricciardónál az időmérőn Forrás: AFP/2016 Getty Images/Mark Thompson

Hülkenberg mellett Carlos Sainz teljesítményét érdemes kiemelni, bár Danyiil Kvjatnak nem is volt lehetősége, hogy kövesse csapattársát, mert már a Q1-ben kiesett gyaníthatóan az erőforrás problémája miatt. Még így is jobban járt Jolyon Palmernél, aki részt sem tudott venni az időmérőn, és csak a bokszutcából rajtolhat majd, Esteban Gutiérrez pedig tönkretette a Haas délutánját, mivel pont csapattársa, Romain Grosjean előtt pördült meg a Q1-ben. Mindketten kiestek.

Első ránézésre gyenge eredményt ért el a McLaren is.

Fernando Alonso csupán a 11. lett a szintén alulteljesítő Sergio Pérez előtt, de Alonso mégis örült, mert így a pálya tiszta oldaláról indulhat, és szabadon választhatnak gumit a rajt előtt. Erre szükség is lehet, mert a legjobb 10 között sincs egység a gumiválasztás terén. Jenson Button hozzátette, hogy szerinte is maximum a 11-12. helyet tudták ma elérni, ő végül a 13. lett.

A középmezőny hőse Pascal Wehrlein lett a Manorral.

A Mercedes protezsáltja a 20. helyezett Esteban Ocont alaposan legyőzve a 16. lett, vagyis bejutott a Q2-be, igaz, ott már nem maradt lendülete és gumija, így a nagy rivális, Sauber pilótája, Marcus Ericsson mögött kiesett.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!