A Red Bullok bevágtak Hamilton elé a délutáni edzésen

Események

F1 Grand Prix of Mexico - Practice GettyImageRank2 Lock SPORT HORIZONTAL Russia Motorsport Formula One Racing Mexico Mexico City Practicing Photography Red Bull Racing Autodromo Hermanos Rodriguez 2015 Red Bull Daniil Kvyat PersonalityInQueue FeedRouted_G
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 30: Daniil Kvyat of Russia and Infiniti Red Bull Racing locks up during practice for the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 30, 2015 in Mexico City, Mexico. Mark Thompson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Mexikói Nagydíj péntek délutáni edzésébe is bezavart az eső, de a megérkezése előtt legalább bőven volt ideje a csapatoknak ismerkedni a slick gumikkal. A legjobb időt Nico Rosberg futotta, Lewis Hamiltont megelőzték a Red Bullok a továbbra is nagyon csúszós pályán, amelyen Max Verstappen összetörte az autóját.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül0 bejegyzés

A vizes pálya keretbe foglalta a Mexikói Nagydíj nyitónapját, ugyanis a délelőtti edzés első perceihez hasonlóan a második tréning végén is nedves aszfalton kellett körözniük a versenyzőknek, intermediate gumikon. Délután nem volt komoly zuhé, sokáig csak csepergett az eső, így a csapatok nagyjából el tudták végezni a péntekre tervezett teendőiket.

Ez alól kivétel lehet Max Verstappen és Romain Grosjean, akik miatt néhány percre meg kellett szakítani az edzést egy-egy alkalommal: a holland szinte azonnal összetörte Toro Rossója bal elejét a célegyenesre fordító kanyar palánkjában, miután keresztbe állt, a francia viszont nem tehetett a korai kiállásról – neki egyszerűen elromlott az autója az első órát követően.

A lágy gumikkal az első próbálkozások után még Lewis Hamilton vezette a tabellát, de ő nem tudott javítani később, ellenben Nico Rosberggel, aki 1:21.531-re szorította le a lécet. Hamiltont végül a két Red Bull is megelőzte Danyiil Kvjat- Daniel Ricciardo sorrendben.

A Red Bull jól szerepelt a délutáni edzésen Forrás: AFP/Mark Thompson

A Ferrarik az 5. és a 6. helyet foglalták el, Sebastian Vettel közel fél másodperccel, Kimi Räikkönen közel 9 tizeddel kapott ki Rosbergtől. A McLarenek a köridőket tekintve ügyesen halásztak a zavarosban, Fernando Alonso 8., Jenson Button 9. lett az új Honda-motorral, megelőzve például a Force Indiákat és Felipe Massa Williamsét is.

Valtteri Bottas szerencsésnek mondhatja magát, hogy nem jutott Verstappenhez hasonló sorsra. A finn az edzés elején az autó orrával végighúzta a falat, miután a célegyenes végi féktávon kikapcsolt a hátsó szárnya, és megpördült – szerencséjére csupán az első szárnya rongálódott meg.

A vezetői hibák egyébként az S-kanyarokból áttevődtek a pálya többi részére. Sokan rontották el az 1-es kanyar féktávját, de Hamilton például a 4-es, Räikkönen a 12-es kanyarnál hibázott. Vettel a bokszutcába hajtva forgott meg kis híján.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!