Sainz eszméleténél van óriási balesete után

Események

Forma-1, Carlos Sainz, Toro Rosso, Orosz Nagydíj
Vágólapra másolva!
Az Orosz Nagydíj utolsó szabadedzése 40 perc után véget ért, mert a Toro Rosso nagy sebességgel a TecPro falba rohant, és beszorult alá. Az orvosok a helyszínre siettek, és kiszabadították a bálák alól. Sainz szerencsére magánál van, kórházba szállították.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül40 bejegyzés

A Forma-1-es csapatok nem tudták befejezni a felkészülést az Orosz Nagydíjra a szombat délelőtti szabadedzésen sem, amelyet mindössze 36 perc után le kellett állítani Carlos Sainz óriási, de szerencsés kimenetelű balesete miatt.

A pályán hosszú percekig feszült volt a légkör, amíg a spanyol versenyző állapotáról nem érkezett pozitív hír. Sainz a 13-as kanyar féktávján vesztette el az uralmát a Toro Rosso felett, s miután az autója a bal oldali falnak csapódva összetört, nagy sebességgel a bukótér túloldalán lévő TecPro falnak ütközött. Mivel teljesen beszorult alá, a helyszínre siető orvosok hozzá sem fértek a szerencsétlenül járt pilótához, és sokan aggódtak, hogy a feje nem csapódott-e a báláknak, ami súlyos következményekkel járhatott volna.

Később azonban kiderült, hogy Sainz eszméleténél van, és beszélni is képes az orvosokkal. Miután hordágyon mentőbe tették, majd a pálya egészségügyi központjában megvizsgálták, helikopterrel tovább szállították egy közeli kórházba. A Toro Rossót irányító Franz Tost azt mondta, csak később döntenek róla, hogy Sainz részt vehet-e az időmérőn, de erre valójában mind az ő állapota, mind az autó sérülései miatt kevés az esély.

A leintés pillanatában Nico Rosberg állt az élen, a szuperlágy gumikon elért 1:38.561-es ideje révén csaknem 8 tizedmásodperccel előzve meg Valtteri Bottast, és kicsit többel saját csapattársát, Lewis Hamiltont. Mivel a pénteki edzésnapot a délelőtti olajfolyás és a délutáni eső miatt mindenki elvesztegette, a csapatok most akarták befejezni a felkészülésüket az időmérőre és a versenyre is – ez Sainz balesete miatt nem sikerült nekik.

A többségüknek egyáltalán nem volt alkalma hosszú etapot teljesíteni, többen pedig – köztük Sebastian Vettel – ki sem próbálhatták a szuperlágy gumit, míg mások eleve azzal vágtak neki az edzésnek. A legjobban a Williams kezdett: eleinte Valtteri Bottas és a váltásproblémákkal küzdő Felipe Massa uralta a pályát, a lágy (vagyis a keményebb keverékű) gumikon két másodperccel járva mindenki előtt.

A gyorsan változó pályaviszonyok és a csapatok eltérő programja miatt azonban a köridőkből szinte semmilyen következtetést nem lehet levonni, így az időmérő biztos sok meglepetést tartogat majd.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!