Délután Kvjat állt az élre a vizes pályán Japánban

Események

Forma-1, Danyiil Kvjat, Red Bull, Japán Nagydíj
Red Bull driver Daniil Kvyat of Russia drives his car during the first practice session of the Formula One Japanese Grand Prix at the Suzuka circuit on September 25, 2015. AFP PHOTO / TOSHIFUMI KITAMURA
Vágólapra másolva!
Az elsőhöz hasonlóan a második szuzukai edzést is vizes pályán rendezték, bár egy ideig legalább nem esett az eső. A legjobb időt Kvjat érte el, megelőzve a Mercedeseket.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül0 bejegyzés

Csak egy fokkal volt hasznosabb a csapatok számára a Japán Nagydíj második, péntek délutáni edzése, mint az első: ezúttal is végig vizes maradt az aszfalt, bár a tréning első felében nem esett az eső, így ekkor több időt lehetett a pályán tölteni. A száraz ív megjelenésére és a slick gumik használatára viszont esély sem nyílt a borongós időben, mindenki kénytelen volt az intermediate abroncsokat használni.

A tabellát eleinte Danyiil Kvjat vezette, majd bevágtak elé a Mercedesek. A fiatal orosznak azonban megtetszhetett az 1. hely, amikor egy hete Szingapúrban először végzett az élen egy hivatalos edzésen, és 1:48.277-es körével 23 ezred előnnyel visszaszerezte a pozíciót.

Danyiil Kvjat végzett az élen, de az eredmények nem mérvadók. Kattintson a képre a pénteki edzésnapról készített galériánk megtekintéséhez! Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

Nagyjából ekkor ismét szakadni kezdett az eső, és a gyakorlás második felében általában legfeljebb két-három autó tartózkodott egyszerre a pályán. A legaktívabb Sebastian Vettel volt, a Williams ellenben nem erőltette a dolgot, Valtteri Bottast például ki sem küldték.

A csapatok egyrészt azért óvatoskodtak, nehogy valamelyik versenyzőjük összetörje az autóját, másrészt a hétvégére szebb idő várható, így az adatokból keveset lehet tanulni. Nem is történt baleset vagy megpördülés, csupán a sikánnál csúszott le néhány versenyző a pályáról.

A tervezett program bepótlása miatt nagyon mozgalmasnak ígérkezik a szombat délelőtti tréning.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!