Rosberget csak egy defekt győzte le a második edzésen

Események

Forma-1, Nico Rosberg
Mercedes AMG Petronas F1 Team's German driver Nico Rosberg looks on before the first practice session at the Spa-Francorchamps ciruit in Spa on August 21, 2015, ahead of the Belgian Formula One Grand Prix. AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
A Belga Nagydíjon Rosberg eddig következetesen gyorsabb Lewis Hamiltonnál, délután azonban ijesztő pillanatokat élt át, amikor nagy tempónál szétdurrant az egyik gumija. A 3-4. hely a Red Bulloké lett, a Ferrarik nem tündököltek.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül0 bejegyzés

Kétszer is meg kellett szakítani a Belga Nagydíj második szabadedzését Spában balesetek miatt: előbb Nico Rosberg defektje, majd Marcus Ericsson bukása hívta elő a piros zászlókat. Az edzésen leggyorsabb Rosberg épp a hosszú etapját teljesítette a lágy gumikon, amikor foszladozni kezdett a jobbhátsó abroncsa, és mintegy fél kör után megadta magát a hátsó egyenesben. A német azonnal megpördült, de szerencsére elkerülte a falat, és meg tudott állni a bukótérben.

A Mercedesnél egyelőre nem tudják, mi okozta a problémát, amilyenhez hasonlóval eddig nem találkoztak. A roncsok eltakarításának idejére több mint 10 percig állt az edzés, ám a csapatok a fennmaradó negyedórában sem készülhettek békésen a versenyre, ugyanis pár perc múlva Ericsson összetörte Sauberje bal oldalát, miután elvesztette uralmát fölötte a gyors Pouhon kanyar rázókövén.

Nico Rosberg mindkét pénteki edzést uralta Spában. Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Rosberg mindkét gumikeveréken a legjobb időt jegyezte, a puhább lágy típuson 3 tizeddel előzte meg csapattársát, Lewis Hamiltont. A Mercedeseket a Red Bullok követték a tabellán Daniel Ricciardo-Danyiil Kvjat sorrendben, az 5. helyet pedig Kimi Räikkönen foglalta el.

Sebastian Vettel a Ferrarival csak a 10. helyen zárt, Nico Hülkenbergtől, Romain Grosjeantól, valamint a két Saubertől is lemaradva - az igazsághoz ugyanakkor hozzátartozik, hogy elsőként Vettel hajtott pályára a lágy keveréken, amikor még nem voltak olyan jók a feltételek, mint később.

A Williamsek ezúttal sem teregették ki a lapjaikat, Valtteri Bottas 14. és Felipe Massa 16. helye vélhetően nem tükrözi valós erejüket. Az erősebb motorra váltó McLarenen egyelőre nem látszik jele a kézzel fogható előrelépésnek, Fernando Alonso és Jenson Button csupán a Manorokat tudta megelőzni.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!