Vágólapra másolva!
Hamilton a Kínai Nagydíj második gyakorlásán is magabiztos előnnyel szerezte meg az 1. helyet, de ezúttal Kimi Räikkönen férkőzött a legközelebb hozzá, miután Nico Rosberg hibázott a leggyorsabb körében. Felipe Massa elkerült egy nagy balesetet, Danyiil Kvjat fékhibát szenvedett, egy vakmerő néző pedig átszaladt a pályán.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül34 bejegyzés

Lewis Hamilton nagyjából hasonló előnnyel foglalta el az 1. helyet a Kínai Nagydíj péntek délutáni edzésén, mint a délelőttin, ám ezúttal nem csapattársa, hanem Kimi Räikkönen követte a tabellán, mivel Nico Rosberg elkövetett egy kisebb hibát - szélesen fordult az utolsó kanyarnál - a leggyorsabb körében.

A világbajnoki címvédő a keményebb, a Pirelli skáláján összességében a közepes keverékű gumikon 68 ezreddel futott jobb kört Rosbergnél, ám a kettejük közti különbségre nem derült fény a lágy abroncsokon. A 2. hely így Räikkönené lett, aki közel 7 tizedet vert csapattársára, Sebastian Vettelre, s kettejük közé beférkőzött a gyors körét későre tartogató Daniel Ricciardo a Red Bull-lal. Az ausztrál eleinte azért nem hajtott pályára, mert a szerelők a hátsó szárnyát cserélték.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: AFP/Johannes Eisele

A hosszabb etapokon a Ferrari lemaradása ismét kisebbnek tűnt a Mercedeshez képest, bár az olasz istálló edzése nem alakult zökkenőmentesen: a tréning elején Vettel megpördült, míg Räikkönen a fékekre panaszkodott. A finnhez hasonlóan a fékekkel gyűlt meg a baja Danyiil Kvjatnak is, aki előbb füstölgő autóval hajtott ki a pályára, majd vissza sem jutott a bokszutcába, mivel nem tudott lelassítani a hosszú egyenes végén, és lassú tempóval nekikoccant a palánknak. Ez azért fura, mert a malajziai problémák után a Red Bull a hétvégére visszatért a megbízhatónak ítélt Brembo fékekhez.

Szerencsés Massa, vakmerő néző

Ugyanitt, az éles hajtűnél került bajba Felipe Massa is, aki röviddel az edzés fele előtt a féktávon elvesztette uralmát Williamse fölött, és mázlija volt, hogy nagy sebességgel elszánkázott a fal mellett, s csak enyhén karcolta azt az első szárnyával. Mivel ez volt az első, s egyetlen próbálkozása a lágy Pirelliken, csupán 17. lett a tabellán. Valtteri Bottas 7. lett a másik Williamsszel.

A Sauberrel meglepően előkelő helyen, nyolcadikként végzett Felipe Nasr, és a McLaren is tűrhető előrelépést produkált, a 10., illetve a 12. pozícióban jegyezhette pilótáit a másfél órás edzés után. A Toro Rossónak ellenben nem jött ki a lépés, Massán kívül csak a Force Indiákat és a Manorokat előzték meg. Roberto Merhi a legjobb időhöz képest 107 százalékon belülre került - Will Stevensnek ez nem jött össze, mert sok időt vesztett egy műszaki hiba következtében, és a lágy gumival nem tudott sprintet futni.

Az edzés legmeghökkentőbb jelenete mindazonáltal egy nézőhöz köthető: negyedóra után egy sötét ruházatú férfi két autó között átszaladt a célegyenesben, és a falon átugorva bejutott a bokszutcába. Állítólag egy F1-es autót akart vezetni, de kívánságát nem teljesítették, és rendőrök vezették el innen.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!