Csaták nélkül, tömeges hiányzással indított az F1 Melbourne-ben

Események

Forma-1, Nico Rosberg, Lewis Hamilton, Arnold Schwarzenegger, Ausztrál Nagydíj
Vágólapra másolva!
Bizarr verseny volt az ausztráliai idénynyitó: a Manor el sem indult, Bottast hátsérülés miatt eltiltották a versenyzéstől, Kvjat és Magnussen már a rajtrácsra tartva kiesett. Maldonadót a falnak lökték, Räikkönent egy rosszul rögzített kerék vonta ki a forgalomból. Button eljutott a célig, Hamilton simán nyert.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül41 bejegyzés

Szokatlan, de nem túl izgalmas Ausztrál Nagydíjjal kezdődött a Forma-1 2015-ös idénye Melbourne-ben. A Mercedes az ellenfeleket az aszfaltba döngölve kettős győzelemmel indította a címvédést, és a kétszeres világbajnok Lewis Hamilton a pole-ből rajtolva végig magabiztosan sakkban Nico Rosberget. Sebastian Vettel a dobogón fejezte be első versenyét a Ferrarinál, az öröme mégsem lehet felhőtlen, mert a startnál összeakaszkodott a csapattársával, Kimi Räikkönennel, aki emiatt azonnal több helyet vesztett. A tavaly betliző Saubernek máris 14 pontja van, és a három újoncból kettő az első tíz között ért célba – az F1 történetének legfiatalabb versenyzője, a 17 éves Max Verstappen csak egy motorhiba miatt maradt ki közülük.

Hamilton simán elhúzott a rajtnál Forrás: Daimler

Mivel tizenegyen jutottak el a kockás zászlóig, közülük csak egyvalaki maradt pont nélkül: Jenson Button. Ám a McLaren számára az is csoda volt, hogy az egyik autójuk befejezte az 58 körös versenyt, hiszen a Honda motor gyerekbetegségei miatt eddig soha nem tettek meg 12 körnél többet egyvégtében. Kevin Magnussen azonban már a futam előtt, a rajtrácsra tartva kiesett motorhiba miatt, és hasonlóan járt Danyiil Kvjat is, akinek a Red Bulljában a sebességváltó döglött be. Mivel Valtteri Bottast az időmérőn elszenvedett porckorong-sérülés miatt nem engedték rajthoz állni, a szoftverek újratelepítéssel bajlódó Manor pedig csak azért utazott el az Albert Parkba, hogy ne szegjék meg az FIA-val és a FOM-mal kötött szerződésüket, csupán 15 autó sorakozott fel a rajtrácsra.

Ez a szám hamarosan 13-ra csökkent, mert a két Lotus még az első kört sem tudta befejezni. Pastor Maldonado ezúttal önhibáján kívül ütközött a falnak, miután Felipe Nasr megpöccintette, Romain Grosjean pedig végleg kiállt a garázsba, a motorjából ugyanis elfogyott az erő. Egyébként is meglepően sok gond volt a hajtásláncokkal – érdekes módon több, mint egy évvel ezelőtt, az új turbókorszak első versenyén.

A Mercedest senki nem zavarta

De nem a Mercedes gyári csapatánál. Hamilton jobban rajtolt Rosbergnél, és simán elhúzott tőle, aztán végig kontrollálta a tempót. Mivel kettejük közül ő válthatott először, a 25. körben új gumikra, az előnye átmenetileg 4,7 másodpercre nőtt. Rosberg azonban nem hagyta magát, és letornázta a hátrányát 1,6 másodpercre. „Nico végig nagyon gyors volt. Keményen kellett koncentrálnom, hogy menedzseljem a fogyasztást, és azt sem tudtam, hol vannak a gumik határai, meddig mehetek el velük" – ismerte el Hamilton, aki az őt a dobogón interjúvoló Arnold Schwarzeneggernek vigyorogva megjegyezte, hogy azt hitte, a Terminator magasabb. „Miután az előnyöm 2 másodpercre nőtt, csak menedzselni próbáltam a különbséget közöttünk, úgyhogy amikor Nico fokozta a tempót, én is reagálni tudtam rá."

Schwarzenegger készítette az interjút a dobogósokkal Forrás: Daimler

A Mercedest irányító Toto Wolff szerint „Nico megpróbálta levadászni Lewist, de ehhez nem voltak meg igazán az eszközei, mert a fogyasztás ezen a pályán a legnagyobb probléma." Bár a szezon a tavalyi szellemében kezdődött számára, Rosberg sem tűnt különösebben csalódottnak. „Lewis ma világbajnokként vezetett, de én is minden egyes kört megnyomtam, és ezután is a legjobbamat fogom hozni, hogy megfuttassam őt a pénzéért" – ígérte. Hamilton végül 34,5 másodperccel Vettel előtt szelte át a célvonalat, és az eddig látottak alapján a Mercedes fölénye még az egy évvel ezelőttinél is nagyobb lehet. „Rengeteget nyertünk aerodinamikai téren, elég megnézni a sebességadatainkat a gyors kanyarokban" – erősítette meg Wolff.

A Ferrari gyorsabb volt a Williamsnél

A Mercedes mögé azonban, ahogy már péntek délután is körvonalazódott, a Williams helyett az óriásit előrelépő Ferrari zárkózott fel. Vettel a verseny első etapjában közvetlen közelről üldözte a 3. helyét a rajtnál is megtartó Felipe Massát, majd miután a Williams a 21. körben sort kerített egyetlen bokszkiállására, begyorsított. Csak 3 körrel később cserélt kereket, ezzel sikerült a vetélytársa elé kerülnie. „Igazán büszke vagyok, de még nagyon sok munka vár ránk, ha el akarjuk kapni a Mercedest" – ismerte el a dobogón.

Figyelembe véve, hogy tavaly csak egyszer végeztek a legjobb három között, a Ferrari számára jól kezdődött a szezon. Räikkönen azonban valószínűleg nem érzi így, mert a rajtnál történt incidens miatt visszaesett a 8. helyre, s bár kétkiállásos taktikára váltva előreverekedte magát ötödiknek, Massa mögé, a kerékcserékkel gondjai akadtak. A kerékagy törése következtében már az elsőnél nehezen tudták feltenni az autójára a balhátsó kereket, ezért 8,7 másodpercet töltött a bokszban, aztán a probléma a másodiknál is megismétlődött. Akkor azonban úgy engedték útnak, hogy a kerék nem is volt rendesen rögzítve, ezért fel kellett adnia a küzdelmet.

Pedig Räikkönen jobban rajtolt a csapattársánál, csak Vettel kifékezte őt az első kanyarban. Emiatt kerültek veszélyesen közel egymáshoz, ő mégsem volt mérges Vettelre. „Nem, szerintem hátulról jött nekem valaki" – utalt Carlos Sainzra, akit váratlanul ért, hogy Räikkönen megpróbált kihátrálni a Vettellel folytatott párharcból. „A következő kanyarban pedig oldalról ütköztek nekem, és meglepett, hogy az autóm egyáltalán egyben maradt. Aztán folyton előzgetnem kellett, de a tempónk végig nagyon jó volt."

Massa azért vesztette el a 3. helyet, mert a kerékcseréje után 2 körre beragadt a lassabb Daniel Ricciardo mögé. „Valószínűleg ez döntötte el a küzdelmünket" – erősítette meg. „Rossz volt látni, hogy Sebastian előttünk hajt vissza a pályára a bokszból, a szezon azonban így is jól indult számunkra." A Williams technikai igazgatója, Pat Symonds azt állította, a kerékcseréknél kényszerhelyzetben voltak. „A Ferrari gyorsabb nálunk" – ismerte el köntörfalazás nélkül. „Ez taktikailag nagyon nehéz verseny volt, mert amikor Vettel mögöttünk volt, éreztük, hogy jobb tempóra képes, ezért mindenképpen el kellett kerülnünk az elévágást."

A Red Bull a Sauberrel sem tudta tartani a lépést

Az 5. helyen érett versenyzés után a Sauber újoncát, Felipe Nasrt intették le, aki rögtön a futam elején megelőzte Sainzot és Daniel Ricciardót is. Mivel Marcus Ericsson 8. lett, a svájci istállónak mindkét autójával sikerült pontot szereznie. Pedig borzasztóan kezdődött számukra a hétvége, hiszen a Giedo van der Gardéval való pereskedés miatt az első szabadedzésen a pályára sem tudtak hajtani. „Már a téli teszteken láttuk, hogy az autónk sokkal ütőképesebb, mint tavaly" – állította a Sauber főnöke, Monisha Kaltenborn, akit az ausztrál bíróság pénteken még börtönnel is fenyegetett. „A kasztni rengeteget fejlődött, de természetesen nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a Ferrari motorja is sokkal jobb lett."

Ricciardónak az egyetlen talpon maradt Red Bull-lal a Sauber volt a legfőbb ellenfele Forrás: Getty Images/Red Bull Content Pool/Dan Istitene

Ugyanez nem mondható el a Renault-ról. Azon túl, hogy Verstappennek a 34. körben, a kerékcseréje után le kellett húzódnia a pálya szélére füstölő Toro Rossójával, a Red Bull sem tudta felvenni a harcot a gyorsabb ferrari- és mercedes-motoros autókkal. Úgy tűnik, a Renault nemcsak gyenge és nehezen vezethető, hanem megbízhatatlan is. „Nem volt könnyű odakint" – ismerte el a 6. helyen végző Daniel Ricciardo. „Küzdenem kellett, hogy tartani tudjam a lépést a Sauberrel, de nem volt könnyű kiegyensúlyozott tempót diktálnunk." Az egyetlen talpon maradt Red Bull körhátrányban ért célba, holott a tavalyi idénynyitón a döcögősebb előszezon dacára még Ricciardo szorongatta meg a legjobban a Mercedest.

A Force India a sok kiesésnek köszönheti, hogy mindkét autójával a legjobb tíz között ért célba. Az egyetlen, aki megpillantotta a kockás zászlót, mégis pont nélkül maradt, Button volt, aki 2 körös hátrányban ért célba, miután az éllovasoknál végig 3-4 másodperccel gyengébb tempót diktált. Sergio Pérez Force Indiáját ennek ellenére sokáig maga mögött tudta tartani, bár egyszer figyelmetlenségből ráhúzta a kormányt, amikor a mexikói előzni próbálta, és összeütköztek. „A pontok egyelőre úgysem jelentenek semmit nekünk" – jelentette ki Button. „Ez jó nap volt számunkra, már az is lenyűgöző, hogy egyáltalán eljutottunk a célig. Spórolnunk kellett a benzinnel, de így is élveztem a versenyt, különösen a csatát Pérezzel."

Buttonnak a Pérezzel folytatott kakaskodástól eltekintve magányos versenye volt Forrás: McLaren

A Forma-1 szezonja, két hét múlva Malajziában folytatódik, ahol már nemcsak a tesztbalesetben megsérült Fernando Alonso, hanem Valtteri Bottas részvétele is kétséges. Symonds azt mondta, Susie Wolff csak teszt-, nem tartalékpilótájuk, ezért a Williamsnél még nem tudják, kit indítanak Bottas helyett, ha esetleg Szepangra sem jön rendbe a háta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!

06:35
március 15, 2015
Vágólapra másolva!

Jó reggelt!

Köszöntjük kedves olvasóinkat az Ausztrál Nagydíjról élőben készülő tudósításunkban! Magyar idő szerint reggel 6 órakor elrajtol a 2015-ös idény első versenye a melbourne-i Albert Parkban.

06:39
március 15, 2015
Vágólapra másolva!

Csak 16 induló lesz

Az idei mezőny elvileg 20 fős, de az utolsó pillanatban megmentett Manor nem készült el időben az új autójával, és kénytelenek voltak kihagyni az időmérőt, így a versenyen sem indulhatnak. Nem lesz ott a mezőnyben Valtteri Bottas sem, aki a 6. helyről indult volna, de egy hátsérülés miatt ki kell hagynia a versenyt. Egy kisebb porckorong-szakadást szenvedett a tegnapi Q2-ben, de Claire Williams szerint véletlen egybeesés, hogy pont az időmérőn történt, hiszen nem egy bukkanó vagy egy kerékvető okozta a sérülést. Az utolsó helyre kvalifikáló Magnussen sem fog elindulni, mert a rajtrácsra vezető körében félre kellett állnia a füstölő McLarennel.

06:43
március 15, 2015
Vágólapra másolva!

Kvjat sem indul

Hihetetlen, már csak 15 autóval számolhatunk: Kvjat a rajtrácsra vezető körében kicsúszott a pályáról, s bár vissza tudott térni az aszfaltra, nem sokkal később leállt az autója.

06:47
március 15, 2015
Vágólapra másolva!

Hamilton rajtol a pole-ból

Mellőle Rosberg, mögülük pedig Massa és Vettel indulhat. Az időmérőről szóló tudósításunkat itt találják.

06:51
március 15, 2015
Vágólapra másolva!

Kvjatnak váltóhibája volt

Christian Horner a Sky-nak megerősítette, hogy az orosz ezért nem tud elindulni a versenyen. "Ez egy ilyen hétvége, ennél már csak jobb lehet" - nyilatkozta, miután a Red Bull egész hétvégén műszaki problémákkal küszködött.

06:56
március 15, 2015
Vágólapra másolva!

A McLaren tesztelni jött

Ron Dennis azt mondta, a McLaren úgy kezeli az Ausztrál Nagydíjat, mintha egy téli teszten lennének. Nincs sok reményük a célba érésre - Magnussen már a rajtrácsig sem jutott el, Button pedig a tél során egyszer sem tudott 12 körnél többet megtenni egyhuzamban.

06:59
március 15, 2015
Vágólapra másolva!

Megy a felvezető kör

Ma is szép idő van Melbourne-ben, süt a nap, a levegő 19 fokos. A Mercedes figyelmeztette Hamiltont, hogy Magnussen elfüstölő motorja miatt még olaj van a pályán.

07:04
március 15, 2015
Vágólapra másolva!

Rajt: Hamilton az élen, Safety Car!

Rosberg kevésbé jól kapta el a rajtot, Massa majdnem megelőzte, de végül a két Mercedes megtartotta az első két helyet. Nem úsztuk meg rajtbaleset és Safety Car nélkül: úgy tűnt, a két Ferrari összeért az 1-es kanyarban, Räikkönen visszaesett, és a kavarodásban Pastor Maldonadót eltalálták hátulról, a Lotus a falnak ütközött a 2-es kanyarnál.

07:07
március 15, 2015
Vágólapra másolva!

2. kör: Grosjean is kiesett

Ericsson és Grosjean kiállt a bokszba, de a francia ott is marad, a Lotust betolták a garázsba. 2 kör telt el, és már csak 13 autó van versenyben. A Safety Car mögött a sorrend: Hamilton, Rosberg, Massa, Vettel, Sainz, Nasr, Ricciardo, Räikkönen, Verstappen, Hülkenberg.

07:10
március 15, 2015
Vágólapra másolva!

4. kör: Újraindult a verseny

A Safety Car elhagyta a pályát, ezúttal nem történt incidens. Nasr remekül kapta el az újraindítás pillanatát, megelőzte Sainzt, és feljött az 5. helyre.

07:11
március 15, 2015
Vágólapra másolva!

5. kör: Hamilton kezd elhúzni

Máris 2,3 másodperccel vezet a csapattársa előtt. Péreznek szóltak a rádión, hogy engedje maga elé Ericssont, mert a Safety Car mögött előzte meg a Saubert.

07:16
március 15, 2015
Vágólapra másolva!

6. kör: Räikkönen előzött

A kanyarban ment el a Toro Rosso mellett, a 7. helyre jött fel a problémás rajtja után. Nasr mögött kicsit feltorlódott a mezőny, az 5. helyen haladó Saubert 1,8 másodperc választja el Sainztól, aki most a 8.

07:18
március 15, 2015
Vágólapra másolva!

9. kör: Most Rosberg a gyorsabb

1,6 másodpercre csökkentette a hátrányát. Massa 8 tizeddel lassabb köröket fut, már 5,7 másodperccel marad el Rosberg mögött a 3. helyen.

07:21
március 15, 2015
Vágólapra másolva!

11. kör: Nasr tartja az 5. helyet

Mindhárom újonc pontszerző helyen halad, közülük továbbra is Nasr áll a legjobban, szépen tartja maga mögött Ricciardót és Räikkönent. A pontszerző helyen álló versenyzők közül egyébként a 9. Verstappen az egyetlen, aki a közepes gumikat használja.

07:23
március 15, 2015
Vágólapra másolva!

13. kör: Button harcol Pérezzel

Jelenleg az utolsó előtti helyért zajlik a legkeményebb küzdelem: Pérez az egyértelműen gyorsabb Force Indiával próbál elmenni Button mellett, de a McLaren egyelőre jól védekezik.

07:26
március 15, 2015
Vágólapra másolva!

14.kör: Hamilton felgyorsult

2,1 másodpercre növelte az előnyét Rosberg előtt. Massa már 10 másodpercre van az első helytől, mögötte Vettelnek 1,3 másodperc a lemaradása.

07:29
március 15, 2015
Vágólapra másolva!

15. kör: Pérez nekiment Buttonnak

A 3-as kanyarnál próbált elmenni a McLaren mellett, de eltalálta Buttont. A Force India megpördült, és megsérült a padlólemeze, Button látszólag gond nélkül folytatja. Szólnak is neki, hogy ha célba ér, könnyen pontszerző lehet. A McLaren egyébként rekordot döntött, 15 kört még a teszteken sem tettek meg egyhuzamban.

07:32
március 15, 2015
Vágólapra másolva!

17. kör: Räikkönen a bokszban

Ez egy lassú, 8,7 másodperces kerékcsere volt, a balhátsó kerékkel lehetett valami probléma. Megint lágy gumikat kapott. Button előtt, a 11. helyen folytatja a versenyt.

07:36
március 15, 2015
Vágólapra másolva!

20. kör: Ericsson támadhatja Hülkenberget

A 9. helyért zajlik a küzdelem. Hamilton közben megfutotta a verseny eddigi leggyorsabb körét, és már 2,9 másodperccel vezet Rosberg előtt.

07:38
március 15, 2015
Vágólapra másolva!

21. kör: Massa kereket cserélt

A 3. helyről állt ki, és közepes gumikra váltott. Ricciardo mögött, a 6. helyen folytathatja. A 10. helyről Hülkenberg is kiállt a bokszba, ő is közepes keverékű abroncsokat kapott.

07:41
március 15, 2015
Vágólapra másolva!

24. kör: Ricciardo a bokszban

Kiállt Massa elől, aki azonban így is időt veszített a Red Bull mögött. Ezzel akár a 3. helyet is elvesztheti, mert Vettel rákapcsolt, és majdnem 2 másodperccel gyorsabb kört futott nála.

07:44
március 15, 2015
Vágólapra másolva!

25. kör: Vettel Massa elé tért vissza

A német is kint járt kerékcserén, és a Ferrari taktikája bevált: remek köreinek köszönhetően Vettel könnyedén tért vissza a Williams elé a közepes gumikon.

07:46
március 15, 2015
Vágólapra másolva!

26. kör: A Mercedesek is túl a kerékcserén

Rosberg kiállása 4 tizeddel gyorsabb volt, de Hamilton könnyedén megtartotta a vezetést, sőt 4,6 másodpercre növelte az előnyét. Räikkönen közben megelőzte Verstappent az 5. helyért.

07:48
március 15, 2015
Vágólapra másolva!

28. kör: Vettel elhúz Massától

Már 2,6 másodperccel autózik Massa előtt. Räikkönen megfutotta a verseny leggyorsabb körét, de az ő lemaradása még 13 másodperc a Williams mögött.

07:53
március 15, 2015
Vágólapra másolva!

30. kör: Maldonado bizakodik

Most nyilatkozott a Sky-nak, s bár természetesen csalódott a kiesése miatt, biztatónak látja a Lotus helyzetét. "Rengeteg adattal utazhatunk haza, és már tudjuk, hogy gyorsak vagyunk" - jelentette ki.

07:56
március 15, 2015
Vágólapra másolva!

32. kör: Verstappen lágy gumikat kapott

Ő a közepeseken rajtolt, ezért későre hagyta az első - és egyetlen - bokszkiállását. A 9. helyre tért vissza, Hülkenberg mögé. Vettel közben már 4,6 másodperccel autózik Massa előtt a 3. helyen. A bokszba már nem kell kiállniuk, így könnyen meglehet a dobogó az első ferraris versenyén.

07:58
március 15, 2015
Vágólapra másolva!

34. kör: Verstappen kiesett

A 17 éves újonc pontszerző helyen haladt, de vége a versenyének: a bokszkiállása után jelezte, hogy füstöl az autója, majd néhány kanyarral később le is kellett parkolnia a pálya szélén. Már csak 12 autó van versenyben.

08:00
március 15, 2015
Vágólapra másolva!

37. kör: Räikkönen közeledik Massához

Már csak 7 másodperc a hátránya, de a finnek még ki kell állnia egyszer a bokszba, hiszen eddig csak a lágy gumik voltak az autóján. Rosberg most megint gyorsabb Hamiltonnál, 1,5 másodpercre csökkentette a hátrányát.

08:05
március 15, 2015
Vágólapra másolva!

39. kör: Rosbergnek spórolnia kell

Újra 2 másodpercre nőtt a különbség a Mercedesek mögött, miután Rosberget figyelmeztették, hogy spórolnia kell az üzemanyaggal. A német ráadásul a gumijaira panaszkodik a rádión, nem hiszi, hogy ezzel a szettel kihúzza a verseny végéig.

08:09
március 15, 2015
Vágólapra másolva!

41. kör: Räikkönen is befejezte

Éppen visszatért a pályára a második bokszkiállása után, amikor hirtelen lelassult, és a 3-as kanyar bukóterében leparkolta a Ferrarit. 11 autó maradt, Button tényleg jó úton halad a pontszerzés felé.

08:12
március 15, 2015
Vágólapra másolva!

43. kör: A kerékcserét rontotta el a Ferrari

Úgy engedték ki Räikkönent a bokszból, hogy a balhátsó kerekét még nem rakták fel rendesen. A sportfelügyelők vizsgálni fogják az incidenst a verseny után.

08:14
március 15, 2015
Vágólapra másolva!

46. kör: Massa gyorsabb Vettelnél

A Williams szólt is a brazilnak, hogy Vettel a benzinnel spórol, ezért próbáljon meg közelebb kerülni hozzá. Most 2,9 másodperc köztük a különbség, 12 kör van hátra. Hamilton stabilan tartja az előnyét, 2,3 másodperccel vezet.

08:17
március 15, 2015
Vágólapra másolva!

48. kör: Button a fűre hajtott

Látványosan felverte maga mögött a port, de nagyobb baj nem történt. A McLarennek még 10 kört kell kibírnia, és még egy kisesőre van szükségük ahhoz, hogy pontot szerezzenek.

08:21
március 15, 2015
Vágólapra másolva!

50. kör: Hamiltoné a leggyorsabb kör

1:31.023 a verseny eddigi legjobb ideje. Rosberg is gyors, de továbbra is 2 másodperc a lemaradása. Massa körönként néhány tizeddel gyorsabb Vettelnél, most 2,5 másodperc közöttük a különbség.

08:23
március 15, 2015
Vágólapra másolva!

52. kör: Buttonnak problémái vannak

A rádión azt mondta a McLarennek, hogy nagy gondok vannak az autójával, de egyelőre nem tudni, milyen problémáról van szó. A többieknél jóval lassabb köröket futva autózik az utolsó helyen.

08:27
március 15, 2015
Vágólapra másolva!

54. kör: Ericsson üldözi Sainzot

A 8. helyért zajlik a csata, a Sauber láthatóan sokkal gyorsabb. Rosberg 1,6 másodpercre csökkentette a hátrányát, de már csak 4 kör van hátra.

08:29
március 15, 2015
Vágólapra másolva!

55. kör: Vettel elhúzott Massától

Úgy tűnik, nem fognak megküzdeni a dobogóért, a Ferrari 3,9 másodpercre növelte az előnyét. A Mercedesek szinte azonos köridőket futnak, Hamilton az irányítása alatt tartja a versenyt.

08:32
március 15, 2015
Vágólapra másolva!

56. kör: Ericsson feljött a 8. helyre

A 13-as kanyarban könnyedén ment el Sainz mellett. Két kör van hátra, a többi pozícióban már nem várható változás.

08:34
március 15, 2015
Vágólapra másolva!

58. kör: Hamilton nyerte az Ausztrál Nagydíjat

Végül 1,3 másodperccel nyert Rosberg előtt. Vettel az első ferraris versenyén a dobogóra állhat, a további sorrend a pontszerző helyeken: Massa, Nasr, Ricciardo, Hülkenberg, Ericsson, Sainz, Pérez.

08:37
március 15, 2015
Vágólapra másolva!

Célba ért a McLaren

Igaz, Button az utolsó helyen végzett, de a McLaren valószínűleg pozitívan nyilatkozik majd a versenyről: sikerült 58 kört teljesíteniük, és egy hellyel maradtak le a pontszerzésről.

08:38
március 15, 2015
Vágólapra másolva!

Két újonc is pontszerző

Nasr remekül debütált, a Sauberrel az 5. helyen ért célba, három hellyel megelőzve tapasztaltabb csapattársát, Ericssont is. Sainz a 9. helyre hozta be a Toro Rossót.

Köszönjük a figyelmet! Hamarosan jelentkezünk a részletes eredménylistával és a szöveges összefoglalóval.