Bottas volt a leggyorsabb a csonka edzésen

Események

Valtteri Bottas
Vágólapra másolva!
A kezdetben vizes aszfalt miatt a csapatok csak az utolsó 20 percben küldték pályára versenyzőiket a Belga Nagydíj utolsó edzésén. A legjobb köridőt Bottas érte el, és a Mercedesek elé Daniel Ricciardo is beférkőzött a Red Bull-lal. Kimi Räikkönen azonos időt futott Lewis Hamiltonnal.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül0 bejegyzés

Kora délelőtt megérkezett Spába az előrejelzett eső, és annak ellenére, hogy az időmérő előtti utolsó edzésre elállt, vizes aszfalton vette kezdetét az egyórás gyakorlás. Emiatt a csapatok sokáig spóroltak az erőforrásokkal, és nem küldték ki a pályára a versenyzőiket - az első félórában csupán hárman, Jules Bianchi, Max Chilton és André Lotterer jegyezttek mért kört, intermediate gumikon.

Elsőként Esteban Gutiérrez váltott át a száraz pályás abroncsokra, akinek példáját nagyjából 20 perccel az edzés vége előtt sorban követni kezdték a többiek. Innentől állandó volt a forgalom, amelyben Valtteri Bottas lavírozott a legjobban, és 1:49.465-ös idejével a leggyorsabbnak bizonyult a lágy gumikon.

Valtteri Bottas volt a leggyorsabb Forrás: AFP/John Thys

A finn már a közepes keverékű Pirellikkel is jó tempót diktált, de a keményebb típussal a Mercedes párosa volt a leggyorsabb: Lewis Hamilton mindössze egyetlen ezredet vert velük csapattársára, Nico Rosbergre a hét kilométer hosszú körön. A világbajnoki címért küzdő pilóták azonban a lágy gumikra váltva csak 0,2-0,3 másodpercet találtak pluszban, így az utolsó pillanatban Daniel Ricciardo is beférkőzött eléjük a Red Bull-lal, Hamiltont pedig megelőzte a tabellán Kimi Räikkönen is, mivel a ferraris hamarabb futotta meg az 1:49.817-es időt.

A 6. helyet Fernando Alonso foglalta el, megelőzve az egy körön ismét erős Danyiil Kvjatot, valamint Jenson Buttont és Jean-Eric Vergne-t. Sebastian Vettel csak 13. lett azután, hogy a pénteki nap nagy részében nem vezethetett műszaki hiba miatt.

Az időmérőn ismét komolyabb esély van az esőre, ami sok izgalmat tartogathat.

Az edzésről élőben készült tudósításunk az eredménytáblázat alatt olvasható.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!