Hamilton végzett az élen, 8 piros zászló az utolsó napon

Események

Lewis Hamilton, Mercedes, Forma-1, Bahrein
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton zárta az élen a 2014-es előszezon utolsó tesztnapját Bahreinben, bár Felipe Massa szombati idejétől 2 századdal elmaradt. A Williams ismét remekelt, a Ferrari pedig szokás szerint befurakodott a Mercedes-motoros csapatok közé. A műszaki hibákkal tarkított gyakorláson Vettel is kicsúszott, de végül viszonylag sok kört teljesített.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül110 bejegyzés
07:45
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Jó reggelt!

Köszöntjük kedves olvasóinkat a bahreini teszt negyedik, egyben utolsó napjáról élőben készülő tudósításunkban! A csapatoknak egyetlen napjuk maradt arra, hogy a pályán készítsék fel autóikat a március 16-án kezdődő idényre. 

07:54
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Az előszezonban biztató formát mutató Williams szombaton megfutotta a bahreini tesztek eddigi legjobb körét, Felipe Massa 1:33.258-as körrel végzett az élen. Gyors volt a Mercedes is, a Red Bull viszont újabb katasztrofális napot tudhatott maga mögött. A tegnapi napról készült részletes összefoglalónkat itt olvashatják.

Szombaton csak Rosberg tudta felvenni a versenyt Massával Forrás: Mercedes

07:54
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Véget ért az előszezoni tesztsorozat utolsó fordulója is Bahreinben, a csapatok legközelebb már élesben, a két hét múlva megrendezésre kerülő Ausztrál Nagydíjon hajtanak majd a pályára. Az utolsó tesztnapot Lewis Hamilton zárta az élen, miután a gyakorlás vége felé letaszította az első helyről a nap nagy részét uraló Valtteri Bottast. Az elmúlt hetekben túlhajszolt autók közül sok megadta magát, köztük Sebastian Vettel Red Bullja is, de a német így is az idei legtermékenyebb napján van túl.

Hamilton annak ellenére zárt sikeres napot, hogy az első négy órát szinte teljes egészében ki kellett hagynia váltóproblémák miatt. Az ebédszünet után azonban egyre feljebb kapaszkodott a tabellán, és szűk egy órával a leintés előtt megelőzte az addig vezető Bottast. A brit a szuperlágy gumikon érte el 1:33.278-as időeredményét, a Williams pedig egy késői motorhiba miatt már nem tudott visszavágni a leggyorsabb abroncsokon. A bahreini tesztek leggyorsabb körét így is a Williams futotta, Hamilton eredménye ugyanis 2 századdal elmarad Felipe Massa szombati idejétől.

Bár a legtöbben továbbra is a Mercedest tartják az első versenyek legnagyobb esélyesének, Hamilton óvatosan nyilatkozott az istálló kilátásairól. „Az idei előszezon nagyon furcsa volt, és szinte lehetetlen megjósolni az erősorrendet. Még mindig sokat tanulunk, van néhány megoldatlan feladatunk. Rengeteg munka vár ránk – szerintem a futamhétvége pénteki napja olyan lesz, mint egy teszt. Biztos vagyok benne, hogy az egész mezőnyben sok hibát látunk majd, de remélhetőleg mi követjük el a legkevesebb bakit” – magyarázta, majd hozzátette, a Red Bullt semmiképpen nem szabad leírni az idénynyitó előtt. „Amint megoldják a motorral kapcsolatos problémáikat, nagyon nehéz lesz őket legyőzni.”

Hamilton nem akarja elbízni magát Forrás: Mercedes

Valtteri Bottas vasárnap is bizonyította, hogy a Williams jó eredményre lehet képes Ausztráliában. Noha a nap nagy részében tartotta az előnyét, végül nem bánkódott, hogy leszorult az első helyről, hiszen a csapat ezúttal is eredményes napot zárt 108 megtett körrel. Az utolsó órában azonban megadta magát az élettartama végéhez érkező motor, ezért a tesztek során először a Williams miatt is meg kellett lengetni a piros zászlót.

„Úgy gondolom, jól sikerült az utolsó tesztnapunk - egészen az utolsó etapom előtt történt, rendkívül balszerencsés hibánkig” – mondta a finn. „Összességében azonban remek napunk volt: más problémákkal nem szembesültünk, és a beállításokon is sokat tudtunk dolgozni. Szerintem ennyi tesztelés mellett nem is tudtunk volna jobban felkészülni a melbourne-i hétvégére.”

A Mercedes-motoros autók közé szokás szerint Fernando Alonsónak sikerült befurakodnia, s bár Kimi Räikkönen szombati eredményén javított, egy teljes másodperccel elmaradt Hamilton idejétől. Nem is tudott annyi kört megtenni, mint szeretett volna, mert a nap közepén ki kellett cserélni a váltóját, az utolsó órában pedig az ő Ferrarija is leállt a pálya szélén. A csapatfőnök Stefano Domenicali a nap végén elismerte, hogy a Mercedes és a Williams valószínűleg felkészültebben érkezik meg Ausztráliába. „A tesztek során körülbelül 4000 kilométert tettünk meg – a Mercedes közel 5000-et, és a Williams is nagyjából ennyit. Ez azt jelenti, hogy ők jobban felkészültek az idénynyitóra” – jelentette ki. „Ezt a tényt figyelembe véve kell dolgoznunk – tisztában vagyunk vele, hogy még rengeteg munka vár ránk.”

Alonsót több probléma is hátráltatta Forrás: AFP

A 4. helyen Nico Hülkenberg végzett a Force Indiával, de nem lehetett teljesen elégedett, hiszen egy motorhiba a vártnál korábban véget vetett a napjának. A német ettől függetlenül optimistán nyilatkozott a teszt végén. „Végül nem teljesítettünk versenyszimulációt, de futottunk néhány hosszú etapot, és sok feladatot elvégeztünk. Bár tegnap több időt töltöttünk a pályán, ma is sikerült előrelépnünk, és sok újat tanultunk” – mondta. – „Jól sikerült ez a két nap, viszonylag elégedett vagyok. Persze mindig úgy érezzük, hogy több időre van szükségünk a felkészüléshez, de szerintem jó formában vagyunk.”

A Toro Rossót vezető Jean-Eric Vergne a szokásosnál előrébb, az 5. helyen végzett a tabellán, ráadásul azon kevesek közé tartozott, akik miatt egyszer sem kellett leállítani a körözést. Ez elmondható Adrian Sutilról is, aki délelőtt rendkívül szorgalmasan dolgozott, és 4 óra alatt összesen 91 kört teljesített. A szombati napot motorhiba miatt kihagyni kényszerülő német délután átadta az autóját Esteban Gutiérreznek, aki további 86 kört tett meg vele, mielőtt néhány perccel a leintés előtt a nap utolsó piros zászlós időszakát okozta a leállásával.

A Marussia is biztató napon van túl, Max Chilton egy teljes versenyszimulációt teljesített, és 3,6 másodperces lemaradással a tabella 6. helyén végzett. „A ma elvégzett munkánk kulcsfontosságú volt a melbourne-i hétvége szempontjából – örülök, hogy néhány kisebb hiba ellenére sikerült ennyi kört futnom” – mondta a brit. „Nem szeretnék jóslatokba bocsátkozni, hiszen az időmérőig nem igazán tudjuk, mi az erősorrend, de nagyon optimista vagyok.”

Nem elég gyors a Red Bull

Az egész előszezon során küszködő Red Bullt vasárnap sem kerülték el a problémák: Vettel napja biztatóan indult, de három óra elteltével miatta kellett először megszakítani a gyakorlást. A címvédő az első kanyarban csúszott ki, miután tönkrement az egyik első féktárcsája. A Red Bull három és fél órával később jelent meg újra a pályán, de utána szorgalmasan körözött, és Vettel a tesztek során először 77 kör megtételére volt képes. Bár nyilvánvalóan nem a leggyorsabb köridő elérésére törekedtek, a 9. helyen végző Vettel elismerte, hogy az RB10 egyelőre nem elég gyors.

„Bizonyos okokból nem tudunk olyan köridőket futni, mint a többiek az élmezőnyben” – mondta, majd hozzátette, hogy a Red Bullnak „ennél nagyobb problémái is vannak”, ezért nem is tekinti magát az Ausztrál Nagydíj esélyesének. „Nem tettünk meg elegendő számú kört, és néhány riválisunkat elnézve a tempónk sem elég jó” – vélekedett. „Biztos vagyok benne, hogy majd rendeződik a helyzetünk. Ki kell használnunk az idénynyitóig hátralévő két hetet – új elemeket szerelünk majd az autónkra, és a lehető legjobb tudásunk szerint megpróbálunk javítani rajta.”

Vettel sok időt töltött a pálya szélén az előszezonban Forrás: AFP

Nála is rosszabbul járt Button, aki a nap nagy részét a garázsban töltötte, miután a McLarenben elromlott a Mercedes-motor. A brit mindössze 21 kört tudott megtenni, ami azért volt különösen bosszantó a csapat számára, mert egy új első szárnyat szerettek volna alaposabban kipróbálni. Button csak a 106 kört teljesítő Kamui Kobajasit és a szintén számos nehézséggel küzdő Romain Grosjeant tudta megelőzni. A francia alatt kétszer állt meg a Lotus, és az utolsó 2 órában már ki sem hajtottak a pályára. A csapat technikai igazgatója, Nick Chester elismerte, szerencsére van szükségük ahhoz, hogy Ausztráliában jó eredményt tudjanak elérni. Bár a hibák nagy részét a Renault-motoroknak tulajdonítja, nem tagadja, hogy az E22-vel is akadtak problémák.

„Tudom, hogy a Renault Sport nagyon keményen dolgozik a megoldásokon, és biztos vagyok benne, hogy sok újítást hoznak majd Melbourne-be” – nyilatkozta. „A hét korábbi szakaszában a kipufogóval is voltak gondjaink, de azt hiszem, már értjük a hiba okát. Melbourne-be egy új fejlesztésű kipufogót viszünk majd.”

Az előszezoni tesztek lezárulása után a csapatoknak két hetük maradt arra, hogy a gyáraikban megpróbáljanak minél jobban felkészülni a március 14. és 16. között megrendezésre kerülő Ausztrál Nagydíjra.

A teszt e heti összesítő adatai itt tekinthetők meg.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!

07:55
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Meleg, szeles idő van

A szél az elmúlt napokban is hátráltatta némileg a csapatok munkáját, de legalább meleg van, helyi idő szerint 9 órakor máris 24 fokot mérnek. 

07:58
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Ők vezetnek ma

Az utolsó napon a következő versenyzők kapnak lehetőséget:

Red Bull: Sebastian Vettel
Mercedes: Lewis Hamilton
Ferrari: Fernando Alonso
Lotus: Romain Grosjean
McLaren: Jenson Button
Force India: Nico Hülkenberg
Sauber: Adrian Sutil / Esteban Gutiérrez
Toro Rosso: Jean-Eric Vergne
Williams: Valtteri Bottas
Marussia: Max Chilton
Caterham: Kamui Kobajasi

08:01
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Elkezdődött a teszt

Button és Vergne azonnal a pályára hajt, majd Kobajasi, Hülkenberg, Sutil, Bottas és Chilton is követi őket. Már ebből is látszik, hogy az utolsó napon egyik csapat sem szeretné elvesztegetni az idejét. Kíváncsian várjuk, hogy a Red Bull ma hány kör megtételére lesz képes.

08:06
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Sutilt visszahívták

Az eredeti tervek szerint ma egész nap Gutiérrez vezetett volna a Saubernél, de a svájciak délelőtt még lehetőséget adnak Sutilnak, mivel a német a tegnapi motorhibája miatt mindössze egyszer tudott a pályára hajtani. 

08:10
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Vettel máris a pályán

A Red Bull szokatlanul korán, 10 perccel a gyakorlás kezdete után a pályára küldte az RB10-et. Az ellenőrző kör után sikeresen visszatértek a garázsba, tehát máris eredményesebbek voltak, mint szombaton. Közben Alonso is a pályán járt a Ferrarival.

08:14
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Itt az első mért kör

Hülkenberg 1:38.560-as körrel kezdett, majd rögtön követte őt Sutil, aki azonban 3,5 másodperccel elmaradt a német idejétől. Az első 15 perc után csak a Mercedest és a Lotust nem láthattuk még a pályán. 

08:19
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Button az élen

Zajlanak az események, a McLaren brit versenyzője is feliratkozott az eredménylistára, és 2 tizeddel gyorsabb kört futott Hülkenbergnél. Most 1:38.308 a szintidő. Hülkenberg újra a pályán járt, és szinte ezredre pontosan olyan kört futott, mint az előbb.

08:25
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Hátrányban lesz a Lotus

Romain Grosjean elismerte, hogy a Lotusnak nem lesz elég ideje rendesen felkészülni a két hét múlva kezdődő idényre, ezért a szezon első versenyein már a pontszerzésnek is örülne. "Melbourne-ben nem leszünk tökéletes formában, sőt még Malajziában sem. Mindent megteszünk azonban, hogy javítsunk a helyzeten" - mondta a francia. "Jó lenne, ha szereznénk pár pontot, de ha ez nem sikerül, akkor úgy tekintünk majd az eredményünkre, mint egy lehetőségre az előrelpéshez."

Grosjean nem túl optimista Forrás: AFP

08:29
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Már Bottas az élen

Button javított, de percekkel később Bottas futott egy 1:36.592-es kört, és az élre ugrott. Kobajasi is feliratkozott a tabellára, de több mint 4 másodperc  választja el az élmezőnytől. 

08:34
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Vettel újra a pályán

Húsz percet töltött a garázsban, majd újra kimerészkedett a pályára. Ezúttal ráadásul kint is maradt a kör végén, így lehet, hogy máris mért kört láthatunk a címvédőtől. 

08:41
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Mért kört futott a Red Bull

Vettel 1:40.095-ös körrel kezdett, ez egyelőre a 4. helyre elég. A renault-s Rémi Taffin elmondta, ma viszonylag sok kört vár a Red Bulltól. "Szombaton 100 kört kellett volna megtenniük - ezt persze könnyű mondani, de tényleg ezzel a céllal vágtunk neki a napnak. Végül rémálom lett belőle, de néha megtörténik az ilyesmi, és inkább itt kerüljün rá sor, mint Melbourne-ben" - mondta. "Nem azt mondom, hogy ma 100 kört fognak megtenni, hiszen ha 80 kör áll a programjukban, akkor ezt teljesítjük. Nem látok okot arra, hogy ez ne sikerülhetne."

08:46
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Alonso a 2.

A spanyol 1:37.404-et futott első próbálkozásra, és a következő körében is csak 1 tizeddel marad el ettől. Már 9 versenyzőnek van mért köre, csak Hamilton és Grosjean várat magára.

08:52
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Bottas tovább javít

Mindhárom szektorban javított az eddigi idején, 1:36.281-es idővel áll az élen, 1,1 másodperccel vezetve Alonso előtt. Közben Grosjean is a pályán járt, de két ellenőrző kör után a bokszba hajtott.

08:56
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Váltót cserélnek a Mercedesben

Ezt az információt Niki Lauda osztotta meg az Auto Motor und Sporttal. Hamiltont tehát ezért nem láthjattuk eddig a pályán, ő az egyetlen, aki még ellenőrző kört sem tett meg. Állítólag nem a váltóval volt baj, csak rosszul építették be az autó összeszerelésénél. 

09:03
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

A sorrend

Az első óra után így állunk:

1. Bottas (Williams FW36) 1:36.172  - 15 kör
2. Alonso (Ferrari F14T)1:37.404 - 8 kör
3. Button (McLaren MP4-29)1:38.111 - 8 kör
4. Hülkenberg (Force India VJM 07) 1:38.560  - 7 kör
5. Sutil (Sauber C33) 1:38.718 - 21 kör
6. Vergne (Toro Rosso STR9)  1:39.263 - 11 kör
7. Vettel (Red Bull RB10) 1:40.095 - 8 kör
8. Kobajasi (Caterham CT05) 1:41.164 - 15 kör
9. Chilton (Marussia MR03)1:41.242 - 7 kör
10. Grosjean (Lotus E22) - 2 kör

09:08
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Üres a pálya

Az első órában a szokásosnál nagyobb volt a forgalom, de jelenleg egy autót sem látni a pályán. Most azonban Vettel megtöri a csendet, egy újabb etapra indul az áramlásjelző festékkel bekent RB10-zel. 

09:13
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Alonso javít

1:36.755-ös időt fut, így már csak fél másodperccel marad el Bottas idejétől. Sutil pedig előreugrott a 3. helyre, miután több mint egy másodpercet faragott le az idejéből. 

09:16
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Vettel alatt

1:39.708-as idejével csak a 8. helyen áll, de a Red Bullnak most az a legfontosabb, hogy minél több kört tudjanak megtenni. A címvédő eddig 12 kört teljesített, ez egyelőre nem rossz. 

09:20
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Kanyart neveznek el Schumacherről

A bahreini pálya első kanyarját nevezték el a hétszeres világbajnokról, jelentette be ma a pálya elnöke, Zayad Al Zayani. Elmondta, a német a tapasztalatával sokat segített a tervezőknek a 10 éves létesítmény építésekor. Schumacher családja támogatja az elképzelést. 

09:26
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Sutil a bokszkiállásokat gyakorolja

A Sauber sok rövid etapot tesz meg, elmondásuk szerint az időmérős szimulációkat végeznek, közben pedig a bokszkiállásokat és a rajtot is gyakorolják. Eddig Sutil tette meg a legtöbb kört, 26-ot. 

09:30
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Grosjean mért kört futott

Fél órás pihenő után tért vissza a pályára, de egyelőre csak egy óvatos, 1:47.018-as körrel iratkozott fel a tabellára. Sutil javított, 1.36.888-as idejével megszilárdította a 3. helyét. 

09:34
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Alonso az élen

A spanyol 1:35.509-es kört futott, 7 tizedes előnnyel vette át a vezetést. Máris 1 tizeden belülre került Räikkönen tegnapi idejéhez képest. Most ő az egyetlen versenyző a pályán, de a gyors köre óta lassan autózik. 

09:40
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Bottas közelít Alonsóhoz

A finn váltotta a pályán a bokszba visszatérő Alonsót, és majdnem sikerült is az élre állnia: két szektorban is az övé volt a legjobb idő, de végül 54 ezreddel elmaradt a Ferraritól. A Williams közben elárulta, ma hasonló programot terveznek Bottasszal, mint tegnap Massával. 

09:45
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Sutil szuperlágy gumikon

A német a leggyorsabb gumikon hajtja végre az időmérő-szimulációit, de mégis egy másodperccel lassabb a közepes gumikon autózó Bottasnál. Alonso állítólag a lágy abroncsokon futotta meg az legjobb idejét. 

09:51
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Még dolgoznak a Mercedesen

Lassan két óra telik el a mai tesztből, és Hamiltont még mindig nem láthattuk a pályán. A Mercedes váltóhibával bajlódik, nem tudni, mikor készülnek el a javításokkal. 

09:57
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Hülkenberg javít

Button elé, a 4. helyre jött fel, de Alonso idejétől még több mint egy másodperccel elmarad. Sutil is javított, de csak néhány századot, ezért a 3. helyről nem tud elmozdulni. 

10:01
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

A sorrend

Két óra telt el, az állás:

1. Alonso (Ferrari F14T) 1:35.509 - 22 kör
2. Bottas (Williams FW36) 1:35.563  - 29 kör
3. Sutil (Sauber C33) 1:36.467 - 38 kör
4. Hülkenberg (Force India VJM 07) 1:36.637  - 11 kör
5. Button (McLaren MP4-29) 1:38.111 - 8 kör
6. Kobajasi (Caterham CT05) 1:38.653- 28 kör
7. Vergne (Toro Rosso STR9)  1:39.263 - 14 kör
8. Vettel (Red Bull RB10) 1:39.708 - 19 kör
9. Chilton (Marussia MR03) 1:41.242 - 10 kör
10. Grosjean (Lotus E22) 1:43.459 - 6 kör 

10:05
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Vergne a harmadik

1:36.320-as körrel előzte meg Sutilt, ő is a szuperlágy gumikat teszteli éppen. Az utóbbi percekben több versenyzőnek sikerült javítania, de a tabellán csak Vergne tudott előrelépni. 

10:11
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Bottas visszavette az 1. helyet

1:35.153-as idejével a tabella élére ugrott, több mint 3 tizeddel előzi meg Alonsót. Minden szektorban az abszolút leggyorsabb időt futott, de Massa tegnapi idejétől még bőven - mintegy 2 másodperccel - elmarad. 

10:17
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

A Williams még köröz

Bottas már zsinórban a 7. körét kezdi meg, ezek szerint nem túl alacsony üzemanyagszinttel futotta meg a legjobb köridőt. Kiderült, hogy a lágy gumik vannak fent a Williamsen, Alonso pedig a szuperlágyakon van kint. A levegő hőmérséklete közben kicsit csökkent, most 22 fok van, az aszfalt pedig 41 fokos.

10:21
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Vettel nem jósolgat

A német szerint egyelőre „lehetetlen megítélni”, hogy lesz-e esélye sorozatban ötödszörre is megnyerni a bajnoki címet. "A megbízhatóság terén még nyilvánvalóan gyengék vagyunk, különben sokkal több kört tennénk meg" - ismerte el. "A tempónkat azonban lehetetlen megítélni. A célunk hasonló, mint az elmúlt néhány évben. A szezon elején mindig alacsonyabbak az elvárásaink, hiszen nem tudhatjuk, mennyire vagyunk versenyképesek. Amint kiderül, hogy azok vagyunk, egyértelműen nyerni akarunk. Idén is ez a célunk."

10:26
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Még várni kell a Mercedesre

Az Auto Motor und Sport úgy tudja, Hamilton még legalább 45 percig nem hajthat ki a pályára. Most éppen az olajszivárgást próbálják elállítani a váltóban. A Mercedes így legalább 3 órát elpazarol az utolsó tesztnapon. 

10:31
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Vettel hosszú etapot futott

15 kört tett meg a közepes gumikon. Az első körében 1:39.7-es időt futott, majd fokozatosan lassult, az etap végére 1:41.9-es körökre volt képes. Ez nem tűnik rossznak. 

10:33
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Bottas tovább javít

Növelte az előnyét, 1:34.797-es körének köszönhetően már több mint 7 tizeddel vezet Alonso előtt. Még mindig a lágy gumikat használja, Massa tegnap a szuperlágyakon érte el a legjobb idejét. 

10:38
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Sutil 50 körnél jár

Nem csoda, hogy ennyire igyekszik, hiszen a tegnapi napja teljes egészében kárba veszett, délután pedig át kell adnia az autót Gutiérreznek. Bottas közben még mindig a pályán van, felváltva fut gyorsabb és lassabb köröket, legutóbb egy 1:36.9-es próbálkozása volt. 

10:42
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

A Lotus a szoftverén dolgozott

A frissítés után visszatértek a pályára. Grosjean közelebb került a többiekhez, de a legutóbbi mért köre után is csak az utolsó helyen áll. Hamiltonon kívül eddig ő volt a legpasszívabb, 8 kört tett meg. 

10:46
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Alonso a bokszban ragadt

Ki akart hajtani a pályára, de mindössze 50 métert tudott megtenni, mielőtt az F14T hirtelen leállt. A szerelők visszatolták a garázsba. Alonso az autóban maradt, talán nincs nagy probléma a Ferrarival. 

10:52
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Grosjean javít

A 8. helyre fért be, Vettel elé, de majdnem egy másodperccel elmarad Kobajasi idejétől. Most Bottas a leggyorsabb a pályán, de ő is csak 1:38-as köröket fut. 

11:00
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

A sorrend

Három óra telt el, az állás:

1. Bottas (Williams FW36) 1:34.797  - 48 kör
2. Alonso (Ferrari F14T) 1:35.509 - 27 kör
3. Vergne (Toro Rosso STR9)  1:35.701 - 27 kör
4. Sutil (Sauber C33) 1:36.467 - 64 kör
5. Hülkenberg (Force India VJM 07) 1:36.637  - 20 kör
6. Button (McLaren MP4-29) 1:38.111 - 17 kör
7. Kobajasi (Caterham CT05) 1:38.653- 47 kör
8. Grosjean (Lotus E22) 1:39.517 - 15 kör  
9. Vettel (Red Bull RB10) 1:39.708 - 39 kör
10. Chilton (Marussia MR03) 1:41.242 - 10 kör

11:04
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Piros zászló!

Valószínűleg senki számára nem okoz nagy meglepetést, hogy Vettel Red Bullja állt meg az első kanyarnál. Az autó félig meg is pördült, és füstöl. A német eddig 42 kört tudott megtenni, a mostani leállása egy etap 10. körében történt. 

11:10
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Vettel a korlátnál állt meg

Ezen a nem túl éles képen látszik, hogy a Red Bull a pályától messze, a pályát övező korlátok mellett állt meg. Egyelőre nem tudni, hogy Vettel kicsúszott-e, vagy egyszerűen csak ott parkolta le az autóját egy műszaki hiba után. 

11:15
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Zöld zászló

Az RB10-et visszaszállították a bokszba, tízperces szünet után újra a pályára engedik a versenyzőket. Vergne, Sutil és Hülkenberg ezt azonnal ki is használja. 

11:18
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Gondok a Marussiánál

A csapat a Twitteren közölte, hogy egy elektronikai hiba akadályozza a munkájukat, most nem is tudják a pályára küldeni az autót. Csak 10 kört tettek meg, bár még ezzel is jobban állnak, mint a Mercedes. 

11:22
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Hülkenberg javít

A 3. helyre jött fel, 1:35.577-es köre majdnem 8 tizeddel rosszabb Bottasénál. Az Autosport helyszínen lévő riportere közben azt írja, Vettel Red Bullja nagyjából sértetlennek tűnik, viszont valami beragadhatott alá, mert a szerelők nehezen tudták visszatolni a garázsba.

Nico Hülkenberg

11:28
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Mallya is megérkezett

A Force India csapatfőnöke, Vijay Mallya személyesen is kilátogatott az utolsó tesztnapra, a bokszutcából figyeli az eseményeket. Sutil közben egy hosszú etapot fut, már zsinórban 21. alkalommal ért körbe a pályán. Összesen 75 körnél jár. 

11:35
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Grosjean a lágy gumikon

Eddig csak a közepesekkel próbálkozott, de a gyorsabb abroncsokon sem tud javítani, marad a 8. helyen. Hamilton közben megjelent a Mercedes garázsában, talán ez azt jelenti, hogy hamarosan autóba ülhet.

11:40
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Bottas a leggyorsabb

Nem csak összesítésben vezet, jelenleg is ő a leggyorsabb a pályán, körülbelül 2 tizeddel fut gyorsabb köröket, mint a szintén pályán lévő Sutil, Kobajasi és Hülkenberg.

11:43
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Hamilton a pályán

Közel négy órával a tesztnap kezdete után végre a Mercedes is kimerészkedett a garázsból. Rögtön mért kört is fut, 1:38.650-es körével máris a 7. helyen találja magát. Még negyed órát körözhet az ebédszünet előtt.

11:48
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Fékhibája volt Vettelnek

Állítólag az egyik első féktárcsája robbant szét, ezért csúszott ki nagy tempóval - szerencséje volt, hogy éppen a korlát előtt meg tudott állni, és nem törte össze az autóját. A Red Bull most vizsgálja, mi okozhatta a hibát. 

11:54
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Piros zászló!

Másodszor kellett megszakítani a mai gyakorlást, ezúttal Grosjean miatt. A francia a hátsó egyenesben parkolta le a Lotust. Ezzel a nappal sem lehetnek elégedettek, Grosjean eddig csak 25 körre volt képes. 

12:00
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Ebédszünet

A piros zászló miatt pár perccel korábban kezdődik az ebédszünet, amely hivatalosan magyar idő szerint 11.00 és 11.30 között tart. 

A jelenlegi állás:

1. Bottas (Williams FW36) 1:34.797  - 60 kör
2. Alonso (Ferrari F14T) 1:35.509 - 27 kör
3. Hülkenberg (Force India VJM 07) 1:35.577  - 33 kör
4. Vergne (Toro Rosso STR9)  1:35.701 - 43 kör
5. Sutil (Sauber C33) 1:36.467 - 91 kör
6. Button (McLaren MP4-29) 1:38.111 - 20 kör
7. Hamilton (Mercedes W05) 1:38.650 - 5 kör
8. Kobajasi (Caterham CT05) 1:38.653- 58 kör
9. Grosjean (Lotus E22) 1:39.302 - 25 kör  
10. Vettel (Red Bull RB10) 1:39.708 - 44 kör
11. Chilton (Marussia MR03) 1:41.242 - 10 kör

12:16
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Sutil 91 körrel zárt

Négy óra alatt ez szép teljesítmény. Számára befejeződött a tesztelés, a nap további részében Gutiérrez vezeti a Saubert. Érdekes, hogy az élcsapatok közül a McLaren csak 20, a Ferrari pedig 27 kört tett meg - Alonso azóta nem járt a pályán, hogy másfél órával ezelőtt még a bokszutcában leállt az autója. 

12:31
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Zöld zászló

Újraindult a teszt, de úgy tűnik, a félórás ebédszünet nem elég a csapatoknak: az elmúlt napokhoz hasonlóan most is várni kell az autókra. 

12:36
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

A kipufogó miatt állt meg Grosjean

Állítólag a kipufogó egyik alkatrésze törött el a Lotusban, de a rendszer többi része sértetlen maradt, ezért hamarosan folytathatják a körözést. Közben Hamilton törte meg a csendet - ez nem meglepő, hiszen délelőtt mindössze 5 kört tudott megtenni. 

12:40
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Piros zászló

Ez nem sokáig tartott... Button hosszú szünet után újra kihajtott a pályára, de a hátsó egyenes végén már az ellenőrző körében leállt az autója. Rövid időn belül harmadszor kellett megszakítani az edzést.

12:46
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Visszavitték a McLarent

A sportbírók a lassan viharossá váló szélben megküzdöttek a feladattal, de végül sikerült elvinniük a helyszínről Button McLarenét. A Force India Twitteren közölte, hogy délután a hosszú etapokra koncentrálnak. 

12:51
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Vettel átöltözött

A német utcai ruhában mászkál a paddockban, de még 3 és fél óra hátra van a napból, ezért nem biztos, hogy végleg befejezte a tesztelést. Annyi mindenesetre kiderült, hogy egyhamar nem ül újra autóba. 

12:55
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Szabad a pálya

Újra megnyitották a pályát, Hamilton és Kobajasi nem is várt tovább, máris megkezdik a körözést. Remélhetőleg most tovább bírják az autók. 

13:01
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Már Gutiérreznek is van köre

A mexikói is megkezdte a munkát, 1:40.844-es körével a tabella 11., utolsó előtti helyére iratkozott fel. Chiltont előzi meg, aki az elektronikai hiba miatt még mindig csak 10 kört tudott megtenni.

13:06
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Rosberg aggódik

A német elismerte, hogy a favoritnak kikiáltott Mercedes sem lesz teljesen nyugodt a melbourne-i hétvégén. "Voltak jó tesztnapjaink, de a megbízhatóság miatt továbbra is aggódunk, ahogy mindenki más is" - nyilatkozta Rosberg. "Nehéz lesz 100 százalékosan felkészíteni az autónkat. Lehet, hogy jobb helyzetben vagyunk, mint néhány másik csapat, de a legnagyobb kihívást számunkra is az jelenti, hogy elérjünk a verseny végéig."

13:12
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Hamilton javít

1:37.270-es időt futott, Buttont megelőzve feljött a 6. helyre. Gutiérrez is gyorsult, de egyelőre nem tud elmozdulni a 11. helyről. 

13:16
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Hülkenberg hosszú etapokat fut

Először két 1:43-as kört futott, majd egy 1:42.1-essel folytatta, a Force India szerint most 9 mért kört fog megtenni egyhuzamban. Bottas gyorsabb etapon van, ő 1:40-es körrel kezdett.

13:21
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Alonsónak váltóhibája volt

2 óra 40 perces szünet után ismét kihajtott a pályára, de egy ellenőrző kör után rögtön vissza is tért a bokszba. Gutiérrez közben a lágy gumikra váltott, és fel is jött a 8. helyre.

13:27
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Vettel újra autóba ül

Majd 20-30 perc múlva, legalábbis az Auto Motor und Sportnak ez mondta. Ha valóban így lesz, még két és fél órája marad majd a tesztelésre. 

13:31
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Bottas jó etapot fut

Egymás után autózza a kiegyensúlyozott, 1:40-es köröket. Hülkenberg szerint a Williams "hihetetlenül jó, különösen a kanyarok kijáratánál. Az autójuk hátulja stabilabb, mint a miénk." A német most körönként 2 másodperccel lassabb Bottasnál, de ennek valószínűleg az eltérő üzemanyagszint az oka. 

13:35
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Piros zászló

Megint Grosjean autója állt le, ezúttal a 3-as kanyarban. Pedig Alan Permane délelőtt úgy nyilatkozott, hogy a csapat "már látja a fényt az alagút végén." 

13:42
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Még várni kell

A Lotust elvitték a pályáról, de a bokszutcát még nem nyitották meg. A délutáni piros zászlós időszakok a Mercedest különösen bosszanthatják, hiszen a délelőtti órák elvesztegetése után a folyamatos megszakítások miatt még csak 15 kört tudtak futni. 

13:48
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Zöld zászló

Újra megnyitották a bokszutca kijáratát, Bottas, Hülkenberg és Gutiérrez siet a pályára. A Williamsre állítólag a szuperlágy gumikat tették fel - vajon Bottas képes lesz megdönteni Massa tegnapi idejét?

13:53
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Gutiérrez javít

Lassan lépked felfelé a tabellán, 1:37.7-es körével most Hamilton és Button közé fért be a 7. helyre. A Mercedes közben megállt a bokszutca végén, a szerelőknek kellett visszatolniuk.

13:57
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Vettel visszatért

Betartotta az ígéretét, két és fél órával a tesztnap vége előtt ismét a pályára hajtott. Az ellenőrző körét sikeresen teljesítette, majd visszavitte az RB10-et a bokszba. 

14:02
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

A sorrend

Hat óra után az állás:

1. Bottas (Williams FW36) 1:34.797  - 82 kör
2. Alonso (Ferrari F14T) 1:35.509 - 36 kör
3. Hülkenberg (Force India VJM 07) 1:35.577  - 49 kör
4. Vergne (Toro Rosso STR9)  1:35.701 - 51 kör
5. Sutil (Sauber C33) 1:36.467 - 91 kör
6. Hamilton (Mercedes W05) 1:36.183 - 15 kör
7. Gutiérrez (Sauber C33) 1:37.303 - 20 kör
8. Button (McLaren MP4-29) 1:38.111 - 21 kör
9. Kobajasi (Caterham CT05) 1:38.653- 74 kör
10. Grosjean (Lotus E22) 1:39.302 - 32 kör  
11. Vettel (Red Bull RB10) 1:39.708 - 45 kör
12. Chilton (Marussia MR03) 1:41.242 - 10 kör

14:05
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Kigyulladt a Lotus

Ezért kellett legutóbb megszakítani a gyakorlást. A Lotus szerint az E22 "nagy lángokkal égett, de jelentős felszíni sérülés nincs". Vizsgálják a hiba okát.

14:09
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Hamilton egyre gyorsabb

1:35.860-as körével most az 5. helyre jött fel, majdnem sikerült egy másodpercen belül kerülnie Bottashoz képest. A finn egyébként továbbra is a szuperlágy gumikon köröz, de javítania nem sikerült. Az is lehet, hogy egy versenyszimulációnak kezd neki.

14:14
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

A Lotus befejezte

Az Auto Motor und Sport azt írja, a Lotus nem tudja 2 óra alatt kijavítani a legutóbbi hibát, ezért össze is pakolnak. Számukra nagyon rosszul alakult az előszezon: az első tesztet kihagyták, az elmúlt két hétben pedig folyamatosan megbízhatósági problémákkal küszködtek. 

14:20
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Újra pályán a Marussia

Végre kijavították az elektronikai hibát, Chilton egy felvezető kör erejéig visszatért a pályára. Eddig ők tették meg a legkevesebb kört, 11-et.

14:25
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Hamilton a második

Alig 7 tizeddel marad el Bottas idejétől, 1:35.473-as kört futott. Közben Vettel egy hosszabb etapot teljesít, de nagyon lassú, 1:45-ös köröket fut.

14:30
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Már pakolnak a paddockban

A csapatok két hetet töltöttek Bahreinben, s bár még két óra hátra van a mai tesztnapból, a Williams képén is látszik, hogy a csapatok minél előbb szeretnék elhagyni a helyszínt. A következő két hétben még sok munka vár rájuk a gyárakban.

14:35
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Vettel hosszú etapon van túl

Nem futott gyors köröket, de az a lényeg, hogy több mint 15 kört tudott megtenni zsinórban, összesen pedig már 63-nál jár. Ennél több kört ma csak a Williams, a Sauber, a Force India és a Caterham tudott teljesíteni. 

14:41
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Alonso a pályán

Szüksége is van a pályán töltött időre, hiszen a váltóproblémája miatt még csak 41 kört teljesített. Érdekesség, hogy ő a szuperlágy gumikon érte el a legjobb idejét, az első két helyen álló Bottas és Hamilton viszont a lágy abroncsokat használta. 

14:48
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Bottas utolérte Sutilt

A némethez hasonlóan ő is 91 körnél jár, persze Sutilnak a délelőtti órákba kellett belesürítenie ezt a mennyiséget. Bottas állítólag a szuperlágy gumikon járt kint, de javítani nem tudott.

Egyelőre vasárnap is Bottas diktálja a tempót Forrás: AFP

14:55
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Piros zászló

Ötödször kell megszakítani a gyakorlást, úgy tűnik, ezúttal Hülkenberg miatt. Az istállók bosszankodhatnak, már csak másfél órájuk maradt.

14:59
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Peches a Mercedes

Megint akkor kezdték lengetni a piros zászlókat, amikor Hamilton egy újabb etapra készült kihajtani. Hülkenberg autója a 3-as kanyarnál állt meg, már zajlik az eltávolítása. 

15:05
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

A sorrend

Másfél órával a nap vége előtt így állunk: 

1. Bottas (Williams FW36) 1:34.797  - 93 kör
2. Hamilton (Mercedes W05) 1:35.473- 34 kör
3. Alonso (Ferrari F14T) 1:35.509 - 44 kör
4. Hülkenberg (Force India VJM 07) 1:35.577  - 74 kör
5. Vergne (Toro Rosso STR9)  1:35.701 - 56 kör
6. Sutil (Sauber C33) 1:36.467 - 91 kör
7. Gutiérrez (Sauber C33) 1:37.303 - 44 kör
8. Button (McLaren MP4-29) 1:38.111 - 21 kör
9. Kobajasi (Caterham CT05) 1:38.653- 101 kör
10. Grosjean (Lotus E22) 1:39.302 - 32 kör  
11. Vettel (Red Bull RB10) 1:39.708 - 64 kör
12. Chilton (Marussia MR03) 1:41.242 - 32 kör

15:09
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Zöld zászló

Gutiérrez, Hamilton és Alonso azonnal a pályára hajt, miután a VJM07 visszaszállítása után újra megnyitották a pályát. A Force India csak annyit írt ki Twitterre, hogy vizsgálják a megállás okát.

15:12
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Megint leállítják az edzést

Alig pár percre tudták megnyitni a pályát, ismét lengetni kell a piros zászlókat. Ezúttal Alonso az, aki nem jutott túl a hátsó egyenesen. Hatodszor kellett megszakítani a tesztnapot. 

15:16
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Kobajasi elérte a 100 körös határt

Egyelőre ő az egyetlen, akinek ez ma sikerült, bár Bottas is közel jár hozzá a 94 körével. Alonso Ferrariját közben visszavitték a bokszba, hamarosan újraindulhat az edzés. 

15:22
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Folytatódhat a körözés

Jó lenne, ha az utolsó egy órát már kihúznánk piros zászló nélkül. A Mercedes közben kiszámolta, hogy a Williams jelenleg 34 kilométerrel vezet előttük az előszezonban megtett távolságot tekintve. Szeretnék átvenni az első helyet, ezért rögtön ki is küldték Hamiltont a pályára.

15:28
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Hamilton javított

Néhány századdal közelebb került Bottashoz, de a finn idejét így sem veszélyezteti, 1:35.404-es köre még 6 tizeddel elmarad a Williamsétől. Pedig az első szektorban még az övé volt az abszolút legjobb idő.

15:32
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

A Force India napjának is vége

A Lotushoz hasonlóan nekik is idő előtt be kell fejezniük az utolsó tesztnapot. A motor romlott el, de komoly okuk nincs az aggodalomra, hiszen az erőforrás amúgy is az élettartama vége felé járt már.

15:36
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Alonso visszatért

A Ferrarit gyorsan megjavították, Alonso máris folytathatja a körözést. Az F14T korábbi leállásáról itt láthatnak egy képet

15:39
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Alonso a második

Egy századdal előzte meg Hamiltont, Bottashoz képest pedig 6 tizeden belülre került 1:35.394-es idejével. Kobajasi is javított, de maradt a 9. helyen.

15:44
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Hosszabb lesz a mai tesztnap

Most érkezett az információ, hogy a mai tesztnapot 25 perccel meghosszabbítják, így magyar idő szerint 15:55-kor ér véget. A hosszabbítás oka még nem derült ki, de lehet, hogy a hat piros zászló miatt hagynak még időt a csapatoknak.

15:48
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Bottas növelte az előnyét

A lágy gumikon mindegyik szektorban megfutotta az eddigi legjobb időt, 1:33.987-es idővel szilárdította meg az első helyét. 1,3 másodperccel vezet Alonso előtt, de Massa tegnapi, szuperlágy abroncsokon futott körénél még 7 tizeddel elmarad.

15:53
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Hamilton is javít

Felgyorsultak az események, a brit visszavette a 2. helyet Alonsótól, és majdnem bement 1:35 alá. 1:35.059-es idejével bő egy másodperccel marad el Bottastól. 

15:58
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Itt a hetedik

Mármint piros zászló. A tabellát vezető Bottas állt meg a célegyenesben. Idén ez az első alkalom, hogy egy Williams miatt kellett megszakítani a tesztet - már csak egy órát kellett volna kibírniuk... 

16:05
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

A sorrend

Szűk egy órával a teszt befejezése előtt az állás:

1. Bottas (Williams FW36) 1:33.987  - 108 kör
2. Hamilton (Mercedes W05) 1:35.059- 54 kör
3. Alonso (Ferrari F14T) 1:35.370 - 52 kör
4. Hülkenberg (Force India VJM 07) 1:35.577  - 74 kör
5. Vergne (Toro Rosso STR9)  1:35.701 - 67 kör
6. Sutil (Sauber C33) 1:36.467 - 91 kör
7. Gutiérrez (Sauber C33) 1:37.303 - 66 kör
8. Button (McLaren MP4-29) 1:38.111 - 21 kör
9. Kobajasi (Caterham CT05) 1:38.391- 106 kör
10. Grosjean (Lotus E22) 1:39.302 - 32 kör  
11. Vettel (Red Bull RB10) 1:39.708 - 71 kör
12. Chilton (Marussia MR03) 1:41.242 - 47 kör

16:07
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Váltóhiba a Caterhamnél

Meg kellett szakítaniuk az utolsó tervezett etapjukat, és már nem is fognak visszatérni a pályára. Eddig három csapat - a Lotus, a Force India és a Caterham - adta fel idő előtt az utolsó napot. 

16:08
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Zöld zászló

Mivel Bottas a célegyenesben parkolta le a Williamst, könnyű volt visszavinni a bokszba. Hamilton azonnal a pályára hajtott, vélhetően megpróbálja túlszárnyalni Bottas idejét.

16:11
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Hamilton az élen

1:33.278-as kört futott, hosszú idő után már nem a Williams vezeti a tabellát. Hamilton mindössze 2 századdal maradt el Massa szombati idejétől.

16:18
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Button is befejezte

A McLaren mindössze 21 kört tudott ma megtenni, és többet már nem is fog: a Mercedes-motor megadta magát a nagy igénybevétel után. A Williams megállását is motorhiba okozta. 

16:24
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Alonso javított

A Ferrari eddigi legjobb körét futja Bahreinben, de az 1:34.280-as idővel sem tud elmozdulni a 3. helyről. Hamilton megint kihajtott a szuperlágyakon, de csak az első szektorban tudott javítani. 

16:30
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Kezd sötétedni

Bahreinben már 17.37 van, ezért fel kellett kapcsolni a pálya körüli világítást. Giedo van der Garde képén jól látszik, hogy megy le a nap. Hamilton egyelőre sikertelenül próbálkozik a szuperlágy gumikon, nem tudja megjavítani saját legjobb idejét.

16:36
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Újabb piros zászló

Már a nyolcadik. Most Gutiérrez Saubere állt meg a 8-as kanyarban. A Sauber ma 174 kört tett meg probléma nélkül, de a nap végét már ők sem bírták.

16:42
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Már csak 13 perc van

Nem biztos, hogy az idő lejárta előtt még újra tudják indítani a gyakorlást, hiszen az autók elszállítása körülbelül 10 percet szokott igénybe venni. 

16:47
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Zöld zászló

Összekapták magukat a sportbírók, máris újraindult a teszt, de már csak 8 perc van hátra. Chilton rögtön javított, 1:36.835-ös idővel egészen a 7. helyig lépett előre. Vettel ezzel lecsúszott az utolsó helyre. 

16:52
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Vettel már nem utolsó

1:37.755-ös idejével elmozdult a tabella aljáról, a 9. helyre fért be Gutiérrez és Button közé. Ennél fontosabb, hogy már több mint 70 kört tett meg. 

16:56
március 02, 2014
Vágólapra másolva!

Vége a tesztnek

Lengetik a kockás zászlót, ezzel nem csak a mai nap, hanem az egész előszezoni tesztsorozat is véget ért. Az utolsó napon a favoritnak kikiáltott Mercedes végzett az élen, a szuperlágy gumikon Hamilton 7 tizedet vert a lágyakon próbálkozó Bottasra. A Red Bull napja ezúttal sem volt problémamentes, de végül sikerült 77 kört teljesíteniük.

Hamilton zárta az élen az előszezon utolsó napját Forrás: Mercedes