Társoldalunk:

Pérez ismét az élen, feljött a Red Bull

2014.02.28., 06:54

Az utolsó tesztciklus második napján is a Force India volt a leggyorsabb, de a legtöbb kört teljesítő Ferrari is csak 64 ezreddel maradt le az első helyről. A Red Bull a nap végére egyre biztatóbb formát mutatott, a McLaren és a Mercedes viszont műszaki problémákkal küzdött.

07.31 |

Hamilton mért kört fut

Egyelőre, a második próbálkozása után 1:40.503-nál jár. A Mercedesszel eddig csak a csapattársának, Nico Rosbergnek sikerült teljesítenie versenyszimulációt, neki azonban kettőt is. Úgy jött ki a lépés, hogy az első kilenc nap alatt Rosberg mindenkinél több, 2256 km-t tett meg, Hamilton viszont csupán 1299-et, úgyhogy nagy szüksége van a pályán töltött időre. Tegnap cáfolta, hogy a csapattársa keményebben dolgozik, mint ő.

07.26 |

Ricciardo bizakodó

Nem tagadja, hogy a Red Bull le van maradva: tegnap azt mondta, a múlt héten végezték el a Jerezre tervezett feladatok jó részét, most pedig azt próbálják végigcsinálni, amit eredetileg a múlt héten akartak. Ugyanakkor hozzátette, hogy máris nagyot léptek előre, különösen a motorteljesítmény terén. "Gondolom, kívülről leginkább a köridőkből és a megtett körök számából lehet ítélni, de mi tudjuk, hogyan állunk a teljesítmény terén valójában, és biztosak vagyunk benne, hogy fel tudunk majd nőni a feladathoz" - nyilatkozta az Autosportnak. "Az nyilvánvaló, hogy Melbourne-ben nem lesz nagy fölényünk, mint tavaly, de ezt még korai lenne felmérni."

07.22 |

Megvan az első mért kör

Ki más teljesíti, mint Pérez? Tegnap ő volt a leggyorsabb, és több mint száz kört tett meg - úgy érezte, a Force Indiának égető szüksége volt egy eredményes napra, ami végre össze is jött nekik. Először 1:46.166-os idővel iratkozott fel a tabellára, majd 1:38.014-re javított.

07.16 |

Pályán a Lotus

Mért kört egyelőre senki nem tett meg, az imént Alonso, most pedig Maldonado hajtott ki a garázsból, hogy teljesítse a kötelező ellenőrző körét. Tegnap 30 fok is volt Szahírban, de az ég jelenleg kissé felhős, és még korán van, úgyhogy a levegő egyelőre 23, az aszfalt 26 fokos.

07.10 |

A Renault nem aggódik

A szabályok szerint ma éjfélkor befagyasztják a motorfejlesztést, ami igencsak rossz hír a Renault-nak, hiszen az ő hajtásláncuk még távolról sem üzemel tökéletesen, akár a megbízhatóságot, akár a teljesítményt nézzük. A cég technikai programját irányító Rémi Taffin azonban nem aggódik, mert az előírások "a megbízhatóság, a biztonság és a költségcsökkentés" ürügyén ezután is lehetővé teszik a motoron elvégzett módosításokat.

"Már az utóbbi hat-hét évben is láttuk, hogy amikor új motorral vágunk neki a szezonnak, előre tudjuk, hogy adódik majd néhány műszaki probléma, amelyeket a sportszerű, az erőviszonyok kiegyenlítődését szolgáló szabályoknak köszönhetően szabadon orvosolhatunk" - mondta csütörtök este. "Ha megnézzük az elmúlt hat évet, szerintem a V8-asunkban a végére az alkatrészek 95 százaléka más volt, mint az elején. Ugyanígy lesz most is."

07.08 |

Ketten kint maradnak

A korábbi csapattársak, Button és Hamilton rögtön nekivágnak a körözésnek. Ez nem meglepő: a Williamsszel hármasban ők tartanak a legelőrébb a felkészüléssel.

07.03 |

Zöld zászló

A pályát megnyitották, egyelőre hatan tettek meg ellenőrző kört: a Ferrari, a Force India, a Sauber, a Williams, a Marussia és a McLaren. A tesztelés ma magyar idő szerint 7-től 15.30-ig tart, mert beiktattak egy félórás ebédszünetet 11 és 11.30 között.

07.00 |

A mai felállás

Ma a csapatok többsége pilótát váltott, ők vezetik az autókat:

Red Bull: Daniel Ricciardo
Mercedes: Lewis Hamilton
Ferrari: Fernando Alonso
Lotus: Pastor Maldonado
McLaren: Jenson Button
Force India: Sergio Pérez
Sauber: Esteban Gutiérrez
Toro Rosso: Jean-Eric Vergne
Marussia: Jules Bianchi
Caterham: Marcus Ericsson

06.57 |

Bajban a Red Bull

Tegnap sok csapat nyűglődött kisebb-nagyobb műszaki problémákkal. A Renault két élcsapatának, a Red Bullnak és a Lotusnak egyaránt a kipufogójával gyűlt meg a baja, ezért csak 39 illetve 31 kört tudtak megtenni. Pedig már eddig is óriási kilométerhátrányban voltak - ez a három nap egyértelműen túl kevés ahhoz, hogy alaposan felkészüljenek a szezon kezdetére. Nehéz lesz teljesíteniük a 305 km-es távot Ausztráliában, ha 10 kört sem tudnak megtenni egyvégtében...

06.55 |

Előnyben a Mercedes

Egyelőre gyakorlatilag minden megfigyelő szerint a Mercedes-motoros csapatok állnak a legjobban. Tegnap Sergio Pérez volt a leggyorsabb a Force Indiával, bár Nico Rosberg múlt heti, 1:33.283-as idejét senki nem tudta 2 másodpercen belül megközelíteni. Pérez mellett a Williams és a McLaren szinte teljesen párhuzamosan bonyolított le versenyszimulációt, melynek során az előbbi istálló autója tűnt a gyorsabbnak. A tesztnapról részletes összefoglalónk itt olvasható.

Magnussen és Bottas egyszerre hajtottak végre versenyszimulációtForrás: AFP/Mohammed Al-Shaikh
06.45 |

Jó reggelt!

Köszöntjük kedves olvasóinkat a második bahreini tesztsorozat második napjáról élőben készülő tudósításunkban! A csapatoknak a maival együtt mindössze három napjuk maradt, hogy a pályán nyüstöljék az autóikat a március 16-i idénynyitó előtt. Napra pontosan két hét múlva már az Ausztrál Nagydíj szabadedzéseit rendezik.

Előző
Következő »