Társoldalunk:

Pérez volt a leggyorsabb, a Red Bull szenvedett

2014.02.27., 06:56

A második bahreini tesztciklus nyitónapján már a Mercedes három csapata is versenyszimulációt teljesített, miközben a Red Bull és a Lotus tovább nyűglődött a műszaki hibákkal, a Ferrari pedig a pálya szélén zárta a napot.

07.26 |

Eddigi leggyorsabb körét futotta a Red Bull

Ricciardo javított, és 1:38.642-es körével máris gyorsabb kört futott, mint amire a Red Bull a múlt heti bahreini teszten képes volt. Akkor 1:39.837 volt a legjobb ideje, Vettel pedig 1:40 alá sem tudott bemenni. 

07.22 |

Ricciardóé az első mért kör

A Red Bull nem tétlenkedik, azonnal nekiláttak az érdemi munkának: Ricciardo már két mért kört is megtett, másodszorra 1:40.164-es időt futott. Jelenleg ő az egyetlen versenyző a pályán. 

07.19 |

Így néz ki a Williams

A csapat komoly aerodinamikai munkára készül, ahogy az ezen a képen is látszik. Az idei évben Mercedes-motorokra váltó istálló biztató formát mutatott múlt héten - a legtöbb kört is ők tették meg -, de egyelőre nem szeretnék elbízni magukat.

07.14 |

A Marussia programja

A kis csapat a Twitteren elárulta, hogy rövid etapokkal fogják kezdeni a napot, délután pedig egyre hosszabb ideig próbálnak a pályán maradni. Mindeközben aerodinamikai teszteket folytatnak majd. 

07.10 |

Már heten jártak a pályán

Az elmúlt percekben Sutil, Kobajasi és Ricciardo is kipróbálta a pályát. A Red Bull számára rendkívül fontos lenne, hogy az utolsó négy napban különösebb problémák nélkül tudjanak tesztelni, hiszen jelenleg saját bevallásuk szerint is nagy a lemaradásuk. Jó jel lehet, hogy ma már az első percekben ki tudtak hajtani a pályára. 

07.06 |

A Ferrari újításokkal készült

Az olaszok azt ígérik, jelentős fejlesztéseket fognak bevetni az utolsó teszten. Pat Fry elismerte, hogy a múlt héten elvesztegettek egy kis időt, amikor pénteken elromlott a telemetriai rendszerük, ezért most be kell hozniuk a lemaradásukat. "Mindig a lehető legtöbb kilométert szeretnénk megtenni, ezért a probléma nyilván visszavetett minket" - mondta az Autosportnak. "Jó lett volna, ha 100 kört tudtunk volna megtenni aznap, de ettől egy kicsit elmaradtunk."

07.02 |

Elkezdődött a teszt

Bottas, Kvjat, Räikkönen és Chilton azonnal a pályára hajtott. Bahreinben egyébként szokás szerint meleg van, helyi idő szerint 9 órakor máris 22 fokot mérnek. 

06.55 |

Ők vezetnek ma

Az eheti teszt beosztása itt tekinthető meg. Ma többek között Räikkönen, Rosberg, Magnussen és Ricciardo ül autóba. 

06.51 |

A Mercedes tűnik a legerősebbnek

A múlt heti tesztnapokat a Mercedes-motoros csapatok uralták: a németek gyári csapata és a McLaren kiemelkedett a mezőnyből, és úgy tűnik, a Williams is jó formában van. A Renault partnercsapatai tovább küszködtek, a számos problémával szembesülő Red Bullnál pedig elismerték, nem biztos, hogy rendesen fel tudnak készülni az első futamra. 

Forrás: Mercedes

 

06.47 |

7 órakor kezdődik a teszt

Köszöntjük kedves olvasóinkat a 2014-es előszezon utolsó tesztjének első napjáról élőben készülő tudósításunkban! A csapatoknak mindössze négy napjuk maradt arra, hogy a pályán készüljenek fel a március 16-án kezdődő idényre. A tesztet ezúttal is Bahreinben rendezik, csütörtöktől vasárnapig gyakorolhatnak majd a versenyzők.

Előző
Következő »