Társoldalunk:

Tarolt a McLaren-újonc, betlizett a Red Bull Jerezben

2014.01.30., 08:58

Csütörtökön a Mercedes-motoros csapatok uralták a jerezi pályát, az élen végül a McLaren csak délután vezető újonca, Kevin Magnussen végzett. Felipe Massa percekkel a leintés előtt a 2. helyre tornázta fel a Williamst, maga mögé utasítva Lewis Hamilton Mercedesét.

09.36 |

Furcsa szenzorokat használ a Ferrari

A teszteken megszokott látvány, hogy a csapatok a Ferrariéhoz hasonló eszközöket szerelnek az autóikra. Alonso már négy kört megtett, de ideje még nincs. 

09.32 |

Vergne-é az első mért kör

A francia először 1:53.181-es kört futott, majd a következő körében rögtön javított, most 1:52.368 az ideje. Ez természetesen még semmit nem jelent, de a Toro Rosso már most eredményesebb, mint szerdán. 

09.28 |

A Renault gyors megoldást ígért

Noha a Renault motorjaival hajtott autók eddig összesen 38 kört tudtak megtenni, Rémi Taffin tegnap este azt ígérte, az éjszaka folyamán kijavítják a hibákat. A Red Bull és a Toro Rosso tegnap az energiavisszanyerő-rendszer meghibásodása miatt nem tudott rendesen dolgozni, mert az energiatároló egységet nem tudták rendesen összehangolni az erőforrás többi részével. "Tudjuk, hol hibáztunk - egyértelműen felismertük a problémát, és holnap délelőtt ki akarjuk javítani" - mondta Taffin még szerda este. Úgy tűnik, ez sikerült is, Vergne már háromszor járt  a pályán.

09.23 |

Button töri meg a csendet

Az eredeti tervek szerint ma csak Magnussen vezetett volna a McLarennél, de a kihagyott első nap miatt délelőtt még Button kap lehetőséget. A dán újonc délután kezdi meg a munkát, és a pénteki nap is az övé lesz. 

09.18 |

A Williams aero-munkát végez

Bár a legfőbb céljuk ma is az lesz, hogy minél több kört tegyenek meg az FW36-tal, a nap elején aerodinamikai teszteket is végeznek. Valtteri Bottas az eddigi két napot a 3. helyen zárta, ma Massán van a sor, hogy szokja az autót. 

09.13 |

Itt van a Marussia is

Ma már mindenképpen pályára küldik az MR03-at, de külön bemutatót nem fognak tartani. Még nem láthattuk az autót, sajtóinformációk szerint 10 óra körül fognak először kigurulni. Eddig Hamilton, Alonso, Frijns, Massa és Vergne járt a pályán, de a mért körökre szokás szerint várnunk kell. 

09.08 |

Button bizakodó

A McLaren kedden még nem tudott kihajtani a pályára, de Button szerdán a leggyorsabb időt futotta meg. Azt mondja, máris jobbnak tűnik a helyzetük, mint tavaly ilyenkor. "Tavaly is gyorsak voltunk az első napon, de az autónknak olyan hibái voltak, amelyeket már egy nap után látni lehetett" - mondta szerda este. "Olyan problémáink voltak, amelyeket nem lehetett könnyen megoldani - jelenleg semmi nem utal arra, hogy az idei autónkkal is hasonló gondok lennének." Button szerint jó jel, hogy a teljesen új autóval gond nélkül tudták teljesíteni a szerdai napot, és az MP4-29 alapvetően "ott tart, ahol szeretnénk."

09.05 |

Elkezdődött a tesztnap

Massa azonnal a pályára hajt, hogy megtegye első köreit a Williams versenyzőjeként. Hozzá Robin Frijns, a Caterham holland tesztpilótája csatlakozik, majd Fernando Alonso is megkezdi a munkát. Jó hír a Toro Rossónak, hogy a tegnapi tétlenség után Jean-Eric Vergne máris elhagyta a garázsát. 

08.58 |

Ők vezetnek ma

Szinte minden csapat lecseréli a versenyzőit a szerdai nap után, ma ők kapnak lehetőséget: 

Red Bull: Daniel Ricciardo
Mercedes: Lewis Hamilton
Ferrari: Fernando Alonso
McLaren: Jenson Button / Kevin Magnussen
Force India: Nico Hülkenberg
Sauber: Adrian Sutil
Toro Rosso: Jean-Eric Vergne
Williams: Felipe Massa
Caterham: Robin Frijns
Marussia: Jules Bianchi

08.50 |

Még hideg van

A levegő hőmérséklete egyelőre az 5 fokot sem éri el, de a napsugarak már kezdenek előtörni. Délutánra várhatóan ismét 10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. 

08.48 |

Eddig Buttoné a legjobb idő

A brit 1:24.165-ös köridővel nyerte a szerdai tesztnapot Kimi Räikkönen és Valtteri Bottas előtt. A Red Bull már kora délután összepakolt, miután a Renault-motoros autók problémákkal szembesültek az első két napban. A címvédő istálló reméli, hogy a teszt második felében már ők is érdemi munkát tudnak végezni. 

A Ferrari elégedett volt a szerdai napjávalForrás: AFP

 

08.45 |

Jó reggelt!

Köszöntjük kedves olvasóinkat a jerezi teszt harmadik napjáról élőben készülő tudósításunkban! A versenyzők ma is 9 órától hajthatnak ki a pályára, és délután 5 óriáig próbálhatják ki az autóikat. 

Előző
Következő »