Társoldalunk:

Button végzett az élen, a Red Bull megtorpant

2014.01.29., 08:58

Az előszezon második napját a McLaren az eddigi legjobb köridővel zárta, megelőzve a Ferrarit. A Mercedes több kört tett meg, mint kedden az összes csapat együttvéve, Vettel viszont egy műszaki hiba miatt már korán kénytelen volt hazautazni.

09.10 |

Készülődik a McLaren

Jó hír a wokingiaknak: a mérnökök már kiültek a bokszutcai irányítóközpontba, és úgy tűnik, a tegnapi kényszerpihenő után az MP4-29-cel végre megtehetik az első ellenőrző köröket. Az autóról a fotógalériánk itt tekinthető meg.

09.06 |

Locsolják az aszfaltot

Egy traktor vontatja a víztartályt, amelyből még több vizet permeteznek a pályára az esőgumik teszteléséhez. Bizarr látvány! Sokan azon élcelődnek, hogy nem tűnik sokkal rosszabbnak az aerodinamikája, mint néhány idei F1-es autónak. Amíg körbe nem ér (az időeredményét később közöljük, de tegnap biztosan megszerezte volna vele a 7. helyet), természetesen nem nyitják meg a bokszutcát.

08.59 |

Itt lehet a Marussia is

A kis csapat, miután az utolsó pillanatban késedelmet szenvedett a programja, csak tegnap indult el Jerezbe. A többiek már vasárnap megérkeztek. Még nem világos, hogy már ma pályára tudják-e majd küldeni az autójukat, vagy erre csütörtökig várniuk kell.

Egyébként tegnap a McLaren egy nem várt elektromos hiba miatt egyáltalán nem tudott pályára lépni, és a Red Bull is csak az utolsó negyedórában gurult ki a garázsból, hogy Sebastian Vettel megtegyen vele 3 ellenőrző kört.

08.57 |

Az első nap

Az első nap döcögősebben alakult még a vártnál is, végül csak hatan tudtak megtenni mért kört. A leggyorsabb és legszorgalmasabb Kimi Räikkönen lett a Ferrarival. Bár a nap Lewis Hamilton és a Mercedes számára kezdődött a legbiztatóbban, ő a leszakadó első szárny miatt már alig négy órányi körözés után a gumifalban kötött ki. A napról készült részletes összefoglalónkat sok nyilatkozattal itt olvashatják.

A tegnapi képekből készült galériánkhoz kattintson!Forrás: AFP/Jorge Guerrero

 

08.51 |

Ma vizes lesz a pálya

A Pirelli eredetileg pénteken akarta mesterségesen elárasztani a pályát, hogy tesztelhesse az esőgumikat, mivel azonban az éjszaka zuhogott, ezért az aszfalt most úgyis nedves, ezt előrehozták mára. Jelenleg nem esik, de később fellocsolhatják a pályát, ha felszáradna. A tesztelés kezdeti fázisában, amikor még úgysem az időeredményekre hajtanak a csapatok, ez kisebb veszteség, mint később.

08.49 |

Jó reggelt!

Köszöntjük kedves olvasóinkat a Forma-1 2014-es előszezonjának második tesztnapjáról élőben készülő tudósításunkban! A pálya ma szokás szerint reggel 9 és délután 5 óra között lesz nyitva, hivatalos ebédszünet nélkül. Végig igyekszünk érdekes háttérinformációkkal, képekkel és adalékokkal szolgálni.

Előző
Következő »