Társoldalunk:

Räikkönen kezdte az élen az előszezont

2014.01.28., 09:01

Miután a napot a legjobban kezdő Hamilton a leszakadó első szárny miatt balesetet szenvedett a Mercedesszel, a Ferrari átvette a vezetést. Räikkönen tette meg a legtöbb kört is, a McLaren ki sem tudott menni a pályára.

11.55 |

Pályán a két legszorgalmasabb versenyző

Hamilton megint a pályára vitte a W05-öst, Vergne pedig azonnal követte őt. A legutóbbi köre óta Räikkönen sem szállt ki az autójából, hamarosan ismét a pályán láthatjuk a finnt. 

Räikkönen egyelőre kétszer járt a pályánForrás: AFP/Jorge Guerrero

 

11.44 |

Itt a második mért kör

Vergne is megtett egy teljes kört a pályán, de Hamiltonnál 10 másodperccel lassabb volt, ideje 1:43.299. A harmadik kör végén vissza is tért a bokszba. 

11.41 |

A Red Bull szerény elvárásokkal készül az idényre

Az RB10 leleplezéséről szóló részletes, sok nyilatkozatot tartalmazó cikkünket itt olvashatják.

11.37 |

Hamilton köre még semmit nem árul el

Tavaly 1:18.861 volt a legjobb idő az első tesztnap végén, de a nap legelső mért köre egy 1:35.607-es idő volt Felipe Massától. Vergne most visszatért a pályára, egyedüliként köröz. 

10.31 |

Räikkönen újra megpróbálja

Két órával az első, kudarca fulladt kísérlete után megint a pályára hajtott. Ezúttal sikeresebb volt, egy felvezető kör megtétele után önerőből tért vissza a bokszba. 

11.28 |

Megint csendes a pálya

Úgy tűnt, Vergne is megpróbálkozik egy mért körrel, de végül Gutiérrezhez hasonlóan a bokszba hajtott. Räikkönen készülődik, hamarosan folytathatja a körözést. 

11.23 |

Hamiltoné az első mért kör

Majdnem két és fél órát kellett várni rá, de a Mercedes végre megtett egy teljes kört a pályán. Ideje 1:33.305, a levezető kör után visszatért a bokszba. 

11.18 |

Lengetik a zöld zászlót

Ekkora forgalom még nem volt a pályán, az újraindítás után Gutiérrez, Hamilton és Vergne is a pályára hajtott. Hamilton talán már mért körrel is fog próbálkozni. 

11.17 |

Nehéz lesz hozzászokni az új autókhoz

A második F1-es idényére készülő Gutiérreznek legalábbis ez a véleménye. "A stratégia is megváltozik, és az autót is máshogy kell majd vezetnünk. Sok időbe telik majd, mire hozzászokunk, alaposan ki kell elemeznünk a viselkedését" - mondta. "Ebből a szempontból nagyon fontos a tesztelés, hiszen teljesen felkészülten szeretnénk megjelenni az első versenyen - addigra 100 százalékosan alkalmazkodnunk kell az új csomaghoz."

11.11 |

A Sauber is készülődik

Gutiérrez épp készült kihajtani a pályára, amikor Pérez miatt elkezdték lengetni a piros zászlókat. A mexikói autójához már megérkeztek a csapattagok, hamarosan visszaszállítják a bokszba. 

11.06 |

A Red Bull egy "buta hiba" miatt vár

Adrian Newey elmondta, éjszaka felfedeztek egy "buta hibát" az úja autón, ezért nem tudtak eddig kihajtani a pályára. Remélik, hogy hamarosan Vettel is kipróbálhatja az RB10-est. Christian Horner szerint óriási erőfeszítésre volt szükségük ahhoz, hogy az autót elkészítsék a jerezi tesztig, a kötelező törésteszteket is csak 10 napja teljesítették. 

11.03 |

Megint leállították az edzést

Pérez hasonlóan kezdett, mint Räikkönen: a bokszba sem tudott visszatérni, már az első körében leállt a pályán. Ismét piros zászló van érvényben. 

11.01 |

Pályán a Force India is

Kezdenek felgyorsulni az események, a Force Indiával Sergio Pérez is megjelent a pályán, bár valószínűleg ő is csak egy ellenőrző kört fog végrehajtani. 

10.54 |

Vergne is kimerészkedett

Már három autó járt a pályán, de Hamiltonhoz hasonlóan a francia is egyből visszavitte a garázsba a Toro Rossót. A mért körökre továbbra is várni kell. 

10.50 |

Hamilton megint a pályán járt

Negyedszer is kipróbálta az új autót, de ez a kiruccanása sem tartott tovább, mint az előző három. Lassan két óra telik el a tesztnapból, de a többiek még mindig nem dugták ki az orrukat a garázsból. 

10.46 |

Keményen dolgoznak a Caterham szerelői

A csapat még mindig nem tudja, mikor tudják bemutatni és pályára küldeni az autójukat, de megállás nélkül dolgoznak az összerakásán. Éjjel sem álltak le a munkával, néhány szerelőjük tegnap kora reggel óta talpon van. 

10.43 |

Egyelőre a Mercedesé a legelegánsabb autó

A W05 bemutatójáról szóló részletes cikkünket itt olvashatják

10.38 |

Óvatosságra int a Renault

A Renault sportrészlegének főnöke, Rob White szerint felesleges lenne túlzott következtetéseket levonni az első tesztnapok eredményeiből, hiszen a legtöbb csapat még azzal lesz elfoglalva, hogy az eddigiektől merőben eltérő motorokat minél hatékonyabban hangolják össze az autó többi részével. "Nem tervezzük az egész hetet a garázsban tölteni" - mondta. "De nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az autók és az erőforrások tekintetében mennyi újdonsággal kell megbirkóznunk."

10.31 |

Már 11 fok van

Folyamatosan emelekedik a hőmérséklet, továbbra is süt a nap. Ma biztosan nem lesz szükség a Pirelli téli gumijaira. 

10.26 |

A Force Indián még dolgoznak

Több csapat is most végzi el az utolsó simításokat az autóján, ezért is kell várnunk az érdemi körözésre. Hamilton legutóbbi ellenőrző köre óta megint csendes a pálya.