Társoldalunk:

Button nyerte az év versenyét Kanadában

2011.06.12., 18:52

Mindig azt hisszük, hogy a legutóbbinál izgalmasabb verseny már nem lesz, de a négy óra hosszú Kanadai Nagydíj, amelyen kis híján Michael Schumacher is felállhatott a dobogóra, az összes eddigin túltett. A Forma-1 talán még sohasem volt ilyen jó...

20:10 |

Schumacher a boxban cseveg

Vigyorogva beszélget Ken Blockkal, pulcsiban és baseball sapkában a Mercedes garázsában. Délelőtt derült ki, hogy az amerikai raliversenyző augusztusban a Pirelli tesztjén ülhet Forma-1-es autóba, életében először.

20:08 |

Még legalább 20 perc eső jön

A Red Bull legalábbis erre számít. A pályamunkások közben minden lehetséges eszközzel próbálják a vizet letakarítani a pályáról.

20:06 |

di Resta is helyesli a megszakítást

Úgy véli, hogy a rossz látási viszonyok miatt lehetetlen volt vezetni, és szerinte az újraindítás után is sok kört tölthet a mezőny a Safety Car mögött, amíg felszárad a pálya. Azzal is egyetértett egyébként, hogy a Safety Car mögött indították el a futamot.

20:04 |

A McLaren elvesztette az előnyét

Mivel a rajtrácson - a Parc Fermével ellentétben - mindenki esőre hangolhatja a szárnybeállításokat. Aki tegnap az időmérőn erre játszott, mint például a McLaren, most elvesztette az előnyét.

20:02 |

Kajakozni lehetne a boxutcában...

... vélik a Lotusnál.

19:58 |

20 perc múlva alább hagy az eső

A legfrissebb előrejelzés szerint 20 perc múlva véget ér a jelenlegi heves felhőszakadás, azonban csak 45 perc múlva áll el teljesen az eső. Jelenleg hömpölyög a víz a montreali pályán.

19:54 |

Hamilton futómőve nem is ment tönkre...

A BBC-nek adott interjújában elárulta, azt hitték, a bal hátsó futómű eltört, ezért a McLaren utasította rá, hogy parkoljon le, de utóbb kiderült, hogy semmi baja nem volt, csak a gumi állt félre a felnin. Egyébként azt mondta, Button hibázott az utolsó kanyarban, ezért tudott mellé kerülni, de valószínűleg nem látta őt, mert csak húzta rá a kormányt, és felszorította a falra.

19:52 |

Nem vált volna be a Safety Car

Felesleges lett volna a biztonsági autó mögött köröztetni a mezőnyt 30-40 körig, mert akkor alig maradt volna valami a versenytávból. Colin Farrel a jelek szerint megázott, de hiába szakították meg a futamot, nem tűnik úgy, mintha unná. Fernando Alonso kiszállt az autójából, és a boxutca falán átmászva a garázs felé vette az útját.

19:51 |

Vettel és Kobajasi rossz rajtockába álltak?

A Ferrari Twittere szerint igen. Közben a Renault-knak kereket is cserélnek, ahogy az várható volt. Ugyanaz a szituáció, mint két hete Monacóban...

19:50 |

Horner helyesli a megszakítást

A Red Bull csapatfőnöke úgy véli, a versenyigazgató Charlie Whiting helyes döntést hozott, mert "a versenyzők csak utasok voltak" a vizes pályán.

19:47 |

25. kör A mezőny megérkezett a rajtrácsra

Ez valószínűleg sokáig fog tartani, mert még legalább 20 perc amíg eláll az eső, és azt is meg kell majd várni, amíg valamelyes felszárad a pálya. A csapatok személyzete is odaért az autókhoz. A rajtrácson ilyenkor lehet kereket cserélni, úgyhogy most például Kobajasi, a két Renault, Glock, valamint Karthikeyan - akik eddig nem jártak a boxban - friss esőgumikat kaphatnak.

19:46 |

25. kör Piros zászló!

És tessék: meg is szakították a futamot, az autók most felsorakoznak a rajtrácson, épp úgy, mint két héttel ezelőtt Monacóban, csak más okokból.

19:45 |

25. kör Az eső mégjobban zuhog

Ennyire ma még nem is esett, nagy a valószínűsége, hogy ebből megszakítás lesz. A McLaren szerint még legalább 20 percen keresztül hevesen fog zuhogni.

19:43 |

24. kör Glock ügyesen taktikázott

Még nem járt kint a boxban, ezért a 15. helyen áll, többek között a két Williamst és a két Lotust is megelőzve. Az eső továbbra is zuhog...

19:41 |

23. kör Vettel szerint meg kéne szakítani a futamot

Úgy véli, a látási viszonyok gyakorlatilag ellehetetlenítik a versenyzést, annyi víz verődik fel, és a közeljövőben nem is várható, hogy javuljanak a körülmények.

19:40 |

23. kör Massa Alonso előtt

A brazil vadonatúj szett esőgumikon a 3. helyen halad, előtte Kobajasi használt esőgumikon haladt. Alonso viszont rosszul jött ki a helyzetből, csak a 8. Webber mögött - akinek a boxkiállásnál kicserélték a kormánykerekét.

19:40 |

22. kör Áll a víz a pályán

Vettel szerint a 9-es és a 13-as kanyar között gyakorlatilag lehetetlen vezetni, annyira vizes a pálya. A visszajátszás szerint Alguersuari le is vágta a 6/7-es kanyart a Safety Car mögött.

19:38 |

22. kör Vettel továbbra is vezet

A sorrend mögötte Kobajasi, Massa, Heidfeld, Petrov, di Resta, Webber, Alonso

19:37 |

21. kör A Mercedes szerint csitul az eső

Schumacher intereken maradt... Bár Heidfeld szerint lehetetlenek a körülmények, a hétszeres világbajnok nem ment ki a boxba. Massa viszont most kimegy egy új szett esőgumiért.

19:35 |

20. kör Vettel a boxban

Kap egy új szett esőgumit. Mivel a Safety Cart még nem érte utol, a saját tempójában mehetett. És így Massa mögé hajtott ki, akinek még a régi gumik vannak az autóján. Közben Webber is megérkezett a Red Bull boxába.

Kapcsolódó anyagok: