Váratlan fejlemények a Red Bull főnökének sorsdöntő tárgyalásáról

Christian Horner
Christian Horner before practice ahead of the Formula 1 Las Vegas Grand Prix at Las Vegas Strip Circuit in Las Vegas, United States on November 16, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Brit sajtóhírek szerint hiába kezdődött meg pénteken a Red Bull Forma–1-es csapatfőnökének, Christian Hornernek a tárgyalása, nem várható, hogy még február 9-én este nyilvánosságra hozzák az eredményt, ahogy az is elképzelhető, hogy egészen a jövő csütörtöki autóbemutatóig sem derülnek ki új hírek az ügyben.

Ezt lehet tudni Christian Horner ügyéről

A Red Bull főnöke, Christian Horner ellen független vizsgálat zajlik „helytelen viselkedés" vádjával, amelynek a pontos okát még mindig nem tudni – egyesek szerint kéretlen képet küldött egy női alkalmazottnak, mások szerint agresszívan viselkedett vele szemben. A csapatot 2005 óta irányító Horner meghallgatását pénteken tartják-tartották "házon belül", miután az 50 éves brit szakembert hiába kérték a Red Bull GmBH vezetői, hogy mondjon le, ő nem tette, helyette mindent tagadott.

Lehet, hogy Christian Horner jövője nem órákon, hanem csak napokon-heteken belül dől el Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Sajtóértesülések szerint Horner már elveszítette a csapat támogatását, és a sportigazgató Jonathan Wheatley léphet átmenetileg a helyére, ha végül távozik. A napokban Erik van Haren, a történetet először közlő, holland De Telegraaf újságírója, és a korábbi Forma–1-es pilóta, Giedo van der Garde is biztosra vette, hogy a csapatfőnök távozik a Red Bulltól, ám elképzelhető, hogy ez nem órákon belül derül ki.

A pénteki tárgyalás eredménye sokára derülhet ki

Christian Horner pénteken délelőtt valóban találkozott egy független jogi képviselővel Londonban, amely során lehetősége volt elmondani a saját verzióját a történetről. A Sky Sports munkatársa, Craig Slater arról számolt be, hogy ennek ellenére

szerinte nem szabad hivatalos döntéshozatalra számítani pénteken,

mert egy ilyen jelentős ügy megtárgyalásához jóval több idő kell.

Slater hozzátette, szerinte több körből is fog állni a megbeszélés, Hornernek több lehetősége is lesz védenie az álláspontját, és a folyamat sokáig eltarthat. Kiemelte,

egyáltalán nem biztos, hogy a Red Bull jövő csütörtöki autóbemutatója előtt sor kerül az ítélethirdetésre,

mert olyan döntésnek kell születnie, amely "mindkét fél számára világos és méltányos megoldást kínál".

A Times ennél is messzebbre ment: a lap szerint jóval az RB20 leleplezése után, akár csupán közvetlenül a február végi, bahreini szezonnyitó előtt születhet meg a végső döntés Hornerről.