Vágólapra másolva!
A Forma-1 több mint harminc év után kész lenne visszatérni Afrikába, az ötletnek pedig vannak támogatói a földrészen. Most egy új helyszín jelezte, hogy örömmel látná vendégül a mezőnyt.

Afrikában utoljára 1993-ban rendeztek Forma-1-es nagydíjat, amikor a dél-afrikai Kyalami volt a házigazda. Az utóbbi időben, különösen Lewis Hamilton nyomására egyre többször került elő, hogy a mezőny térjen vissza Afrikába, csakhogy a pénzügyi és az infastrukturális feltételek még a két korábban szóba került országban, Egyiptomban és Dél-Afrikában sem nevezhetők ideálisnak.

A legújabb önjelölt helyszínnel sincs ez másként: a Tanzánia félautonóm régiójaként ismert Zanzibár szigete jelentkezett be a rendezésre. Az nem kérdés, hogy az Zanzibari Befektetésifejlesztési Hatóság által elképzelt, 500 millió euróból megépülő, az Indiai-óceánhoz közel megálmodott pálya helyszíne kedves lenne a mezőny számára.

A beruházás 2025-ben indulna és a tervek szerint 2027-ben készülne el a pálya. Az ötletet azonban hiába támogatja a korábbi Renault- és Ferrari-pilóta, Giancarlo Fisichella, kisebb csoda kellene, hogy valósággá váljon.