Óriási káosz az F1-es csapatnál, mindkét pilóta menekülni akar

auto-prix Horizontal
Alpine's French driver Esteban Ocon (L) and French driver Pierre Gasly arrive for the first day of Formula One pre-season testing at the Bahrain International Circuit in Sakhir on February 23, 2023. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Alpine Forma-1-es csapatánál egyre nagyobb a fejetlenség és a káosz. Spanyol sajtóhírek szerint az előző idényben a konstruktőrök között hatodik helyen végző francia istálló mindkét versenyzője, Esteban Ocon és Pierre Gasly is távozni akar.

Ocon és Gasly is elhagyná az Alpine-t

A tavalyi év folyamán a francia F1-es csapat szinte a teljes felsővezetését lecserélte, többek között Otmar Szafnauer, Alan Permane, Nick Fry és Davide Brivio is távozott, ám a hírek szerint ezzel nincs vége, ugyanis az istálló két versenyzője, Esteban Ocon és Pierre Gasly is elhagyná jelenlegi munkaadóját.

Esteban Ocon és Pierre Gasly is elhagyja az Alpine-t Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Spanyol sajtóhírek szerint a két francia pilóta külön kérte a menedzsereit, hogy minden ajánlatot hallgassanak meg, mert erősen fontolgatják a távozást.

Ocon és Gasly szerződése egyaránt 2024-ig érvényes, azonban a 2025-ös idényben már egy másik csapatnál folytatnák F1-es karrierjüket,

bár még nem tudni, melyik istálló érdeklődne irántuk.

Egyelőre úgy tűnik, hogy az F1 2024-es szezonja változatlan mezőnnyel rajtol el márciusban, a sorozat történetében először fordulhat elő, hogy minden pilóta ugyanannál a csapatnál kezdi meg az idényt. Mindez azért még változhat, mert van rá esély, hogy Sergio Pérez szerződését felbontják a Red Bullnál a szezonrajt előtt.