Vágólapra másolva!
A Haas Forma-1-es csapatától múlt héten kirúgott Günther Steiner elárulta, el sem köszönhetett a korábbi csapatától. Az olasz szakember érthető módon nem volt boldog emiatt.

Günther Steiner még csak el sem köszönhetett

Az amerikai F1-es istálló múlt csütörtökön jelentette be, nem hosszabbította meg Günther Steiner lejáró szerződését, így a csapatot a Forma-1-es debütálás, tehát 2016 óta irányító olasz szakember távozik. Helyét Ayao Komatsu veszi át a csapatfőnöki pozícióban.

Günther Steiner, a Haas korábi csapatfőnöke el sem köszönhetett Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki

Steiner hétvégén nagyon bántja, hogy nem köszönhetett el a csapat tagjaitól - írja az F1vilag.

„Kezdhetem valamivel a magam részéről?" — mondta a szakember szombaton. „Nem volt lehetőségem köszönetet mondani néhány embernek,

amikor elhagytam a Haas F1-es csapatát. Szeretnék köszönetet mondani az istálló minden tagjának, akitől nem tudtam megfelelően elköszönni, amikor távoztam" - mondta az Autosport Internationalnak.

„Szóval így teszem ezt most meg. És szeretnék köszönetet mondani minden rajongónak, aki támogatott bennünket, amíg én ott voltam. Köszönöm mindenkinek a támogatást, rendkívül nagyra értékelem. Igen, fájdalmas, hogy nem köszönhettem el, de mindannyian ismernek, és tudják, hogy nagyra értékelem, amit tettek. MIndig az a legjobb, ha az ember nekik mondhatja ezt el, jó lett volna azt mondani, hogy 'hé, srácok, köszönöm, amit a csapatért tettetek'."

Steinert meglepte a Haas döntése

Steiner elárulta, meglepte, amikor felhívták azzal, hogy nem hosszabbítják meg szerződését, de azt elismeri, a tulajdonos, úgy irányítja F1-es csapatát, ahogy csak akarja. A jövőjével kapcsolatban azt mondta, nem sietős számára a döntés, és nem is akar mindenáron a Forma-1-ben maradni.

„Ha lesz valami érdekes, ami kihívás elé állít, akkor igen, de csak azért, hogy az F1-ben maradjak... Talán nem ez az, amit szeretnék..."