Vágólapra másolva!
A Red Bull Forma–1-es csapatának pilótája, Sergio Pérez ajánlatot kapott a Forma–E társalapítójától, Alberto Longótól, hogy csatlakozzon az elektromos szériába.

Sergio Pérez hiába végzett a világbajnoki pontverseny második helyén 2023-ban, sokat hibázott és hatalmas volt a lemaradása a csapattárs Max Verstappennel szemben, ezért rengeteg kritikát kapott a mexikói pilóta. A szerződése ugyan idén még érvényes, a Red Bull többször is utalt arra, hogy

esetleg nem várják meg a mostani szezon végét azzal, hogy menesztik Pérezt a csapattól.

Az bizonyos, hogy a távozásához egyre közelebb kerülünk, az viszont egyelőre még kérdés, hogy erre hány hónap vagy év múlva kerül sor.

Sergio Pérez F1-es jövője veszélyben Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Ayman Yaqoob

A Forma–E társalapítója invitálta Pérezt

Amennyiben a kirúgása megtörténik, a jelek szerint akkor sem maradna állás nélkül Sergio Pérez. A Forma–E társalapítója, Alberto Longo még a sorozat mexikóvárosi nyitánya előtt beszélt arról, hogy bármikor szívesen látnák őt. Ugyan a hazai közönség előtt még természetesen nem versenyzett Pérez az FE-ben, az ajánlat a folytatásban is áll, legalábbis Longo mondatai szerint.

nyilatkozta Alberto Longo az AS-nek, Péreznek üzenve, és az F1-nek is odaszúrva.

Nem lenne egyedülálló Pérez esetleges váltása, hiszen már 27 olyan pilóta volt, aki megfordult a Forma–1-ben és a Forma–E-ben is.