A korábbi világbajnok elmondta, melyik csapat lehet a Red Bull legnagyobb kihívója

Forma-1, Jenson Button, 2018, Silverstone
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 14: Santander Ambassador Jenson Button is pictured during the 20th Anniversary of the Formula Student competition at Silverstone Circuit on July 14, 2018 in Northampton, England. (Photo by Patrik Lundin/Getty Images for Santander)
Vágólapra másolva!
A Red Bullnál érthetően abban reménykednek, hogy a 2024-es évben is hasonlóan eredményes és domináns lesz a csapat a Forma-1-ben, de a semlegesek abban bíznak, hogy szorosabb lesz a csapata a bajnoki címért.

A 2009-es F1-es világbajnok, Jenson Button szerint a Mercedes lehet az a csapat, amely a legközelebb léphet majd a Red Bullokhoz. Ezt persze könnyű mondani, de a tesztek és a szezon eleje során kiderül majd, sikerült-e tovább közeledni a világbajnok csapathoz.

Jenson Button szerint a Mercedes fejlődik majd a legtöbbet 2024-re Forrás: Getty Images for Santander/2018 Getty Images/Patrik Lundin

„A Mercedes" – válaszolta Button a Sky kérdésére, hogy szerinte melyik csapat lesz majd a Red Bull legnagyobb kihívója idén.

„Ha a sportág elmúlt éveit nézzük, a Mercedes és a Red Bull kiemelkedett. Szeretném mondani a Ferrarit is, jó lenne, ha ott lennének elől. Mondhatjuk, hogy az év vége felé a legnagyobb kihívók voltak, de úgy gondolom a Mercedes fog többet fejlődni 2024-re. Az, hogy eleget-e, azt nem tudom megmondani" – mondta Button.

A Mercedes 2022 előtt hasonlóan meggyőző volt, mint a Red Bull, de a technikai újítások után visszaesett a csapat.

„Amikor ennyi siker után hirtelen visszaesés következik, akkor két forgatókönyv lehet. Az ember hagyja az egészet, visszavonul, miután két évig semmi nem jött össze, vagy még éhesebb lesz a sikerre, mint korábban és én ez utóbbit érzem Lewis Hamilton kapcsán. Lewis ugyanolyan jó, mint korábban volt, ráadásul keveset is hibázik, ebben fejlődött korábbi önmagához képest. Ha kap egy versenyképes autót, amivel a győzelemért küzdhet, akkor nehéz lesz legyőzni, pont, mint Max Verstappent most" – mondta Button.