Saját pilótájából csinált bolondot a Ferrari

Horizontal
Charles Leclerc-et nagyon becsapta a Ferrari
Vágólapra másolva!
Charles Leclerc elárulta azt, hogyan tudta meg, hogy 2019-től a Ferrari pilótája lesz, az olasz csapat csúnyán csőbe húzta a pilótát, amit a mai napig nem tud elfelejteni.

Leclerc óriási tehetségként érkezett meg a Forma–1-be, és már az első sauberes évében világos volt, hogy megvan benne az, ami a királykategóriához kell. Eközben a Ferrarinál Kimi Räikkönen helye került veszélybe, és egy ideig nem volt biztos, mi lesz a finn pilóta sorsa. 2018 szeptemberében Leclerc tűkön ülve várta, hogyan döntenek az olaszok, de amikor telefonhívást kapott, nem egészen az az eredmény hangzott el, amit hallani akart.

– olvasható a vicces történet a motorsport.com oldalán.

Charles Leclerc-et nagyon becsapta a Ferrari Forrás: AFP/Angela Weiss


- mondta el a versenyző

... Arrivabene tehát egy rövid időre a bolondját járatta a jövendőbeli pilótájával, aki viszont az évek alatt bőven meghálálta a bizalmat. Leclerc mostani szerződése 2024 végeztével jár le. Egyes hírek szerint jó esély mutatkozik arra, hogy a monacói akár további öt évre, vagyis 2029 végéig aláírjon a Scuderiával, ami mindenképpen megmutatná, milyen sokat jelent Leclerc számára az, hogy vörösben versenyezhet.

A 2022-ben nagy formában versenyző Leclerc-nek idén nem jött össze a futamgyőzelem az SF-23-as típusú autóval.