Megszólalt Hamilton a Mercedes 2024-es autójáról

Forma-1, Amerikai Nagydíj 2023, Lewis Hamilton
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 21: Second placed Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes talks as he is interviewed in parc ferme after the Sprint ahead of the F1 Grand Prix of United States at Circuit of The Americas on October 21, 2023 in Austin, Texas. Rudy Carezzevoli/Getty Images/AFP (Photo by Rudy Carezzevoli / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton a Mercedes gyárában megnézte, hogy állnak a 2024-es versenyautó fejlesztései. A brit pilóta egyelőre nem bocsátkozott komoly jóslatokba, de bízik abban, hogy az előző szezon kudarcai után jövőre sikeresebb éve lesz az F1-ben.

Hamilton reménykedik

A 2023-as idényben a versenyzők vb-pontversenyében Lewis Hamilton a harmadik helyen végzett a Red Bull két pilótája, Max Verstappen és Sergio Pérez mögött, de futamgyőzelmet nem aratott egyszer sem a hétszeres világbajnok. A konstruktőrök között ugyan a Mercedes megszerezte a második helyet, ám a Red Bull mögött hatalmas lemaradással, több mint 400 ponttal kevesebbet gyűjtve tette mindezt.

Lewis Hamilton a szélcsatornában már látta az új Mercedest Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Rudy Carezzevoli

Hamilton a szélcsatornában már szemügyre vette az új versenyautót, a W15-öst, és bizakodva várja a következő szezont.

"Mindig nehéz megmondani, hogy hol lehetünk majd az új autónkkal, hiszen nem vagyok mérnök vagy tervező.

Ez az időszak izgalmas, mert már láttam a kocsit a szélcsatornában, és ha a gyárba megyek, akkor mindig megnézem a szélcsatornát is, hogy hogyan fejlődik az autó, milyen irányba megy" - mondta a 38 éves brit pilóta, aki abban reménykedik, hogy jövőre nem lesz ilyen hatalmas a lemaradásuk a Red Bull-al szemben.

Teljesen megbízok mindenkiben, aki az autón dolgozik, és remélem, hogy jövőre sokkal versenyképesebbek leszünk" - idézte a motorsport.com Hamilton szavait.