Vágólapra másolva!
A McLaren a 2021-es Olasz Nagydíj óta nem nyert futamot a Forma-1-ben, de a csapat brit pilótája, Lando Norris úgy véli, a közelmúltban mutatott formájuk alapján jövőre ismét képesek lesznek előrelépni.

Remekül fejlesztett és ennek köszönhetően hatalmasat lépett előre szezon közben a McLaren, amely végül a negyedik helyen zárt a konstruktőri tabellán. Azonban ami a futamgyőzelmeket illeti, közel tíz év után tudott a McLaren győzni 2021-ben, Daniel Ricciardo sikere óta viszont nem állt a dobogó élén a brit alakulat. Pedig idén Japánban és a Brazil Nagydíjon is közel álltak ahhoz, hogy megverjék a Red Bullt.

Lando Norris nagyon bizakodó, hogy jövőre már futamgyőzelmet ünnepelhet a McLarennel Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

A csapat brit pilótája, Lando Norris idén megdöntötte Nick Heidfield nem túl pozitív rekordját, aki 13 díjátadón vett részt pályafutása során úgy, hogy nem volt futamgyőztes, a brit már 15-tel vezet. Ettől függetlenül magabiztosan látja a jövőt, ugyanis szerinte jövőre tovább fog fejlődni a McLaren és biztos benne, hogy így hosszú idő után sikerül újra futamgyőzelmet ünnepelniük.

"Nagyobb változásokra számítok, mint idén. Most, hogy jobb helyzetben vagyunk, egyszerre több dologgal is tudunk foglalkozni. Ha hátul vagy, akkor egy dologra koncentrálsz, gyorsabbá tenni az autót.

- mondta Norris a médiának, köztük a RacingNews365-nek.