Társoldalunk:

Káromkodva szidta a Las Vegas-i Nagydíjat a Red Bull főnöke

2023.11.21. 07:46

Az F1-es Las Vegas-i Nagydíj az idei szezon leglátványosabb versenyét hozta, ugyanakkor rendkívül fárasztó és megterhelő volt a csapatok számára. A Red Bull és a Ferrari főnökei szerint is a futamot illetően nagy változtatásokra lesz szükség a jövőben.

A 2023-as idény utolsó előtti versenyhétvégéje sikeresen zajlott, azonban az időeltolódás mellett a hideg időjárási körülmények is nagy kihívás elé állították a pilótákat és a szakembereket.

Ha javítanunk kell valamint, akkor az talán az időzítés. A múltban nem volt ezzel gond, mert az F1 csak az európaiaknak szólt, és ragaszkodnunk kellett az európai időzítéshez, és ez rendben is volt. Most ez egy világméretű projekt, és sokkal nehezebb olyat találni, ami megfelel a 24 órás zóna elvárásainak" - panaszkodott a Las Vegas-i Nagydíj után Frederic Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke.

Christian Horner szerint brutális volt a Las Vegas-i NagydíjForrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

A Red Bull-os Christian Horner szerint borzasztóan nehéz volt számukra az alkalmazkodás, az összes munkatársuk megsínylette a szokatlan és embert próbáló körülményeket. 

Mindenki kissé elb.szódva távozik Vegasból! Így vagy úgy, de ez egy brutális hétvége volt mindenki számára a színfalak mögött, és azt hiszem, meg kell néznünk, hogyan tudunk ezen javítani a jövőre nézve" - idézte a motorsport.com Horner őszinte szavait.

Az F1-es idény utolsó versenyét Abu-Dzabiban rendezik december első hétvégéjén.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK