Társoldalunk:

Baleset és piros zászló vetett véget a harmadik szabadedzésnek Las Vegasban

2023.11.18. 06:36

Magyar idő szerint hajnali 5.30-kor, helyi idő szerint este 20.30-kor kezdődött a Forma-1-es Las Vegas-i Nagydíj harmadik szabadedzése, amin a Mercedes pilótája George Russell volt a leggyorsabb.

Az első, botrányosra sikerült, majd a második, helyi idő szerint hajnalig húzódó szabadedzés után a harmadik végül viszonylag simára sikerült, egészen addig, amíg a Williams pilótája, Alexander Albon percekkel a gyakorlás vége előtt a falnak nem csapta az autóját.

A Mercedes brit pilótája, George Russell volt a leggyorsabb a harmadik szabadedzésen Las VegasbanForrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Mark Thompson

Albon az autója bal oldalával érte a falat, ami után leszakadt a bal hátsó abroncsa, így a takarítást már nem vállalták a szervezők, így percekkel a hivatalos zárás előtt piros zászlóval vetettek véget a gyakorlásnak.

Russell mögött Oscar Piastri volt a második leggyorsabb a McLarennel, míg meglepetésre a williamses Logan Sargeant lett a harmadik. A világbajnok Max Verstappen a negyedik lett csapattársa, Sergio Pérez előtt. 

KAPCSOLÓDÓ CIKK

A gyakorlás legnagyobb vesztese a két Ferrari lett, hiszen nem tudtak végül lágy gumikon gyors köröket teljesíteni.

Az időmérőt magyar idő szerint 9.00 órakor rendezik majd Las Vegasban.