Társoldalunk:

Verstappen hülye idiótának nevezett egy másik pilótát

2023.11.18. 11:18

Izgalmakból nem volt hiány a Forma-1es Las Vegas-i Nagydíj szombat reggeli időmérőjén. A két Ferrari, Charles Leclerc és Carlos Sainz mögött a világbajnok és címvédő Max Verstappen végzett a Red Bull-lal, aki Sainz rajtbüntetése miatt így végül az első sorból indulhat. Verstappen meglepően frusztrált volt az időmérőn, ahogy már a hétvége előtt is, amikor többször panaszkodott a Las Vegas-i körülményekre.

Max Verstappen és Esteban Ocon már az időmérő első szakaszában „egymásra talált", össze is ért a két versenyző autója. A 14-es kanyar előtt meglepően nagy volt a forgalom, ugyanis mindenki egy kis lemaradást akart magának a kigyorsítás előtt. Itt került egymás mellé Verstappen és Ocon, majd előbbi bevágott az 1-es kanyarba és itt ért össze a két autó kereke.

A Red Bull holland pilótája, Max Verstappen nem volt felhőtlenül boldogForrás: AFP/Jim Watson

„Ez vicc, komolyan. Verstappen úgy esett be a kanyarba, mint egy őrült" – mondta Ocon a rádióban.

„Milyen hülye idióta" – volt Verstppen reakciója az estre a csapatrádióban.

Max Verstappen az időmérő után is panaszkodott egy kicsit, láthatóan nem élvezi annyira a Las Vegas-i hétvégét.

„Elég hideg volt, kicsit csúszott a pálya. Egy utcai pályán mindig próbálsz a lehető legközelebb menni a falakhoz, de nem ennyire egyszerű a dolog. Egész élvezetes volt. Azt hiszem kihoztuk magunkból a maximumot. Azt hiszem, egész hétvégén szenvedünk kicsit az egy gyors körrel, ami tisztán látható. Remélem, holnap jók leszünk az abroncshasználattal, és mehetünk előre" – mondta Verstappen.

„Nagyszerű munkát végzett a csapat. Domináltunk az edzéseken a pénteki események után is. Az, hogy össze tudtuk tenni ezt követően az autót és első sorban vagyunk, az hihetetlen. Szerettem volna első lenni, mert a 11. hely jobb mint a 12., de megtettünk mindent.
Nagyon csalódott vagyok a pénteki miatt és a büntetés miatt. Nem fogok hazudni, rossz kedvem van, de próbálom nem mutatni, de ez van.
A verseny a rajton és a gumihasználaton múlik majd, és azon, hogy tudok majd előzni. Megvan a sebességünk, remélem, küzdhetek a végső sikerért Max és Charles ellen" – mondta Carlos Sainz az időmérő után.

Carlos Sainz, Charles Leclerc és Max Verstappen az időmérőt követőenForrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

„Boldog vagyok, hogy enyém az első pole-pozíció Las Vegasban. Remek, hogy én indulok az élről, de kicsit csalódott vagyok a köreim miatt a Q3-ban. Most arra törekszünk, hogy mindent összetegyünk a versenyre, ugyanis általában ott vannak gondjaink, remélem, összejön a győzelem is" – mondta Charles Leclerc.

A futam vasárnap, magyar idő szerint 7.00 órakor kezdődik majd.