Társoldalunk:

A Ferrari pilótája szerint nincs igaza Verstappennek a Las Vegas-i Nagydíjjal kapcsolatban

2023.11.16. 14:33

Fernando Alonso a Las Vegas-i Nagydíjjal kapcsolatban elmondta, hogy egy ekkora befektetésért cserébe a pilótáknak igenis részt kell venniük a különböző eseményeken, míg a Ferrari pilótája, Charles Leclerc szerint új rajongókat szerezhet a Forma-1.

A világbajnok Max Verstappen többször is kijelentette már, hogy nem igazán érdekli az a felhajtás, ami a Las Vegas- Nagydíj körül tapasztalható. Fernando Alonso némileg más véleményen van, hiszen a spanyol pilóta úgy gondolja, hogy Las Vegas igenis megérdemel némi extra erőfeszítést a pilótáktól, ha már ekkora összeget fektettek abba, hogy látványos show-műsor kerekedjen a hétvégéből.

Azt kell mondanom, hogy szerintem az ehhez hasonló helyek, a befektetett összeggel és a helyszínnel, ahol versenyzünk, szóval úgy vélem, megérdemelnek egy kicsit más bánásmódot, és egy kis extra show-t – vélekedett Alonso. Nekem nem gond, ha extra teljesítményt nyújtok az ilyen típusú eseményekért - derült ki a motorsport.com oldaláról. A Forma-1 állítólag egy hatalmas, 500 millió dollárt meghaladó befektetése eredményezte az esemény létrejöttét.

Max Verstappen és Charles Leclerc beszélget a Holland Nagydíj utánForrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Mark Thompson

Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője úgy érezte, hogy a szerdai zsúfolt program túlságosan is megterhelő volt, de érti a háttérben meghúzódó okokat. Ez sok. De azt hiszem, ha itt nem csinálod ezt, akkor sehol sem csinálod – árulta el a monacói pilóta. Ha egy olyan helyre jössz, mint Vegas, ha egy olyan helyre mész, mint Miami, az F1-nek minden lehetőséget meg kell ragadnia - mondta el a pilóta.

Ez talán olyan embereket vonz majd, akiket először nem érdekel a versenyzés, de ha egyszer élőben látják az autókat, akkor érdekelni fogja őket. És ez potenciálisan sokkal több rajongót jelenthet a sportág számára az elkövetkezendő években - árulta el a Ferrari versenyzője.