Társoldalunk:

Hamarosan eldől az imolai és monzai Forma-1-es versenyek jövője

2023.11.14. 10:33

Angelo Sticchi Damianinak, az olasz autóklub elnökének a reményei szerint hamarosan sikerül 2030-ig biztosítaniuk az imolai és monzai Forma-1-es versenyek jövőjét.

A két olasz versenypályának jelenleg hivatalosan 2025-ig van szerződése a száguldó cirkusszal. Az olasz autóklub viszont szeretné évekre bebetonozni versenyeit, Angelo Sticchi Damiani ezért azt reméli, a jövő év végéig meg tudnak állapodni arról, hogy a Forma-1 2030-ig biztosan ellátogat majd a két legendás versenyhelyszínre, Monzába és Imolába - írja az F1vilag.

Monzában mindig jó hangulatot teremtenek a Ferrari-szurkolókForrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

„Már most van egy megállapodásunk, csak a részletek hiányoznak, hogy aláírjunk egy új szerződést, mely újabb 5 évre biztosíthatja a két nagydíj, a monzai és az imolai jövőjét. Rendkívüli eredmény lenne az országunk számára, ha 2030-ig két versenyünk lenne a naptárban" — mondta a Sticchi Damiani. Hozzétette, nemzetközi szinten is sorban állnak a nagydíjrendezésre irányuló kérelmek, és ne feledjük, Franciaországban és Németországban egyáltalán nincs verseny, a legjobb ezért az, ha mihamarabb biztonságba helyezzék a saját futamaikat.

„Elkerülhetetlen a költségek növekedése 2026-tól, már csak azért is, mert Monza fizeti jelenleg a legkevesebbet egész Európában" - árulta el a szakember a pénzügyi részletekkel kapcsolatban.