Társoldalunk:

Norris tudja, hogy a Forma-1-es pilótáknak szórakoztatni kell a nézőket

2023.11.12. 21:31

Lando Norris, a McLaren Forma-1-es pilótája úgy érzi, az utóbbi években előnyös lett a pilóták számára a médiában való szereplés, amiben komoly szerepe van a Netflix által bemutatott Drive to Survive című dokumentumfilm sorozatnak.

A Forma-1 népszerűségű ugrásszerűen megnőtt, mióta a Netflix 2019-ben elindította a Drive to Survive című dokumentumfilm sorozatot. A múltban néhány pilóta kritizálta a műsort, ugyanis nehezményezték, hogy a sorozat a szórakoztatás érdekében túlságosan dramatizálja a forgatókönyveket.

Norris tisztában van vele, hogy a műsor célja elsősorban az emberek szórakoztatása, nem pedig az előző szezonok hiteles felidézése.

Megnéztem az első epizódot, amiben szerepeltem, ami az első évad végén volt, és ennyi volt. Az a helyzet, hogy amikor mindent tudsz, ami történik, akkor jó, hogy jó színben tüntetnek fel, de aztán néha rossz színben is fel tudnak tüntetni" – idézi a RacingNews365.com a McLaren brit pilótáját.

Lando Norris és Max Verstappen rendkívül népszerűekForrás: AFP/Peter Parks

„A nap végén, ahol mindig ott van a valódi igazság. Ez még mindig egy show, az emberek szórakoztatására szolgál. Nem azért van, hogy a legőszintébb dolgokat mutassa meg mindenről. Ez az üzlet miatt van, nem igaz? Ez egy üzlet, a Forma-1, a lényeg szórakoztatás" – folytatta Norris, aki tisztában van vele, hogy a médiában való nagyobb megjelenéssel a sportág vonzóbbá vált a rajongók számára, és lehetővé tette az üzleti további virágzását.

„Bár nem a szórakoztatásért csinálom, de ha nem közvetítenék a televízióban, akkor nem igazán számítana nekem. Én csak vezetni akarok, ezért vagyok itt. Nem azért, hogy interjúkat adjak és élvezzem ezeket a dolgokat. Szeretem a Forma-1-et, mert szeretek vezetni és versenyezni ezekkel a srácokkal. Mióta elkezdtem, a médiaérdeklődés jobban megnőtt, de az üzleti világban valószínűleg ennek van értelme, mert ez több a pénz hoz. Ezek a dolgok így működnek" – tette hozzá Norris, aki hangsúlyozta, hogy versenyzőként nem mindig élvezi a rivaldafényt, de tisztában van vele, hogy vannak bizony előnyei is.