Társoldalunk:

Könnyfakasztó apropóból pillanathatunk bele Michael Schumacher életébe

2023.11.12. 14:04

A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher síbalesetének tizedik évfordulója alkalmából dokumentumsorozatot készít az ARD német televíziós csatorna.

Michael Schumacher közel tíz éve szenvedett síbalesetet Franciaországban, és azóta vajmi keveset lehet tudni az állapotáról. A német ARD televíziós csatorna úgy döntött, hogy a közelgő évforduló alkalmából ötrészes dokumentumsorozatot készít Schumacherről - írja a Rallycafe.

Egyelőre annyi biztos, hogy december 28-án fog megjelenni a dokumentumfilm, a dátum nem véletlen, hiszen egy nappal a baleset tizedik évfordulója előtt válik elérhetővé. Az új dokumentumfilm talán új részletekkel szolgálhat majd a pilóta állapotáról, ám sokkal valószínűbb, hogy elsősorban Schumacher karrierje lesz a főszerepben a kerpeni gokartpályától a hetedik világbajnoki címéig, valamint az ominózus síbalesetig.

Schumacher családja már 10 éve hallgat a legendás pilóta állapotárólForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Firo Sportphoto/

Utoljára két éve láthattunk Schumacherről filmet a Netflixen, annak főszereplője a felesége, Corinna volt. Akkor Corinna Schumacher elárulta, hogy rehabilitációs munkát végez a korábbi pilóta: Más, mint volt, de velünk van."

A Motorsport beszámolója szerint a múlt héten Schumacher ügyvédje, Felix Damm arról beszélt, hogy megérti, mennyire szeretnék a rajongók tisztán látni a hétszeres világbajnok állapotáról, és volt is szó arról, hogy egy „zárójelentést" közzétegyenek róla, azonban szerinte szükséges, hogy ezek az információk ne legyenek nyilvánosak.