Társoldalunk:

Schumacher: Nem lehet Verstappent összehasonlítani Sennával

2023.11.11. 11:20

Az egykori Forma-1-es pilóta Ralf Schumacher szerint nem lehet összehasonlítani Max Verstappent az F1 legendás, szintén háromszoros világbajnok versenyzőjével, Ayrton Sennával.

Ralf Schumacher szerint a legjobb módja az F1 nagyjainak megítélésében az, ha nem is a kortársaival, de a csapattársaival hasonlítják össze ezeket a versenyzőket, de nem szerencsés a korábbi legendákkal összevetni az eredményeket - írja a Motorsport.

Max Verstappen győzelemről győzelemre szántja fel a mezőnyt, és a hibátlan brazil hétvégéjével folytatja a történelemkönyvek átírását" – értékelte Verstappen versenyhétvégéjét Schumacher a német Sky-on.

Az F1 történetének egyik legnagyobb legendája, Ayrton SennaForrás: AFP/Toshifumi Kitamura

„Ettől függetlenül nem rajongok azért, hogy állandóan a testvéremmel vagy Ayrton Sennával hasonlítják össze. Mind a két pilóta kivételes volt a maga idejében, és most Verstappen is az. Elképesztő, hogy milyen eredményeket ér el."

„Ha mindenképpen össze kell hasonlítanunk Maxot valakivel, akkor azt tegyük a csapattársával, Sergio Perezzel, ahol ismét óriási különbség alakult ki közöttük a vasárnapi verseny végére."