Társoldalunk:

Bernie Ecclestone durván kritizálta a Las Vegas-i Forma-1-es futamot

2023.11.09. 09:38

Miközben a teljes Forma-1-es paddock, a Liberty Media és a szurkolók is úgy készülnek a most hétvégi Las Vegas-i Nagydíjra, mint az egész F1-es szezon fő eseményére, van, akit egyáltalán nem érdekel a szerencsejátékok fővárosában most először megrendezendő futam. Bernie Ecclestone, a sorozat korábbi főnöke illette meglehetősen erős kritikával a közeledő eseményt. 

Las Vegas utcáin november 17-es és 19-e között rendezik meg a Forma-1-es nagydíjat, 1981 és 1982 után az új korszakban most mutatkozik be a mezőny a nevadai sivatagban egy villanyfényes versenyen. 

A körülbelül 6 kilométeres utcai pályát három egyenes és 14 kanyar alkotja, ötvenszer hajtanak majd át a Las Vegas Strip mentén, a legismertebb sugárúton kialakított egyenesen, a város legismertebb szállodái és kaszinói előtt. Az amerikai közönség mellett a nemzetközi rajongótábor és a csapatok is igazi látványosságként várják a futamot, kérdés azonban, hogy valóban hozza-e majd az izgalmakat. 

Bernie Ecclestone nem lesz a Las Vegas-i Nagydíj rajongójaForrás: APA-PictureDesk via AFP/ERWIN SCHERIAU / APA / picturedesk.com/Erwin Scheriau

Bernie Ecclestone kritikus

Az egykori Forma-1 jogtulajdonos Bernie Ecclestone azok között van, akik szerint a semmi miatt van a nagy felhajtás, mert sem a tapadás nem lesz megfelelő, sem pedig a F1-es autók új generációja nem alkalmas a versenyzésre. "Nem igazán várom. Ennek semmi köze a Forma-1-hez" - nyilatkozta az éles kijelentéseiről is ismert egykori nagyfőnök, aki szerint a nem a versenyzésről fog szólni a vegasi futam. 

Érdekesség, hogy éppen az Ecclestone korszakban járt már Las Vegasban a Forma-1: 1981-ben és 1982-ben a Caesars Palace környékén rendezték meg a futamot.