Társoldalunk:

Verstappen a rá jellemző módon ajándékozta meg a NASCAR visszavonuló legendáját - videó

2023.11.08. 12:20

Az idény végeztével visszavonul a NASCAR elmúlt két évtizedének egyik legjobb versenyzője, aki a jeles alkalomból nem mástól, mint a háromszoros Forma-1-es világbajnok Max Verstappentől kapott ajándékot.

Kevin Harvick egy top tízes helyezéssel zárta le három évtizedes fantasztikusan eredményes szereplését a NASCAR sorozatok világában. Csak ízelítőül: egyike annak a hat versenyzőnek, aki a NASCAR Cup Series (2014) és az Xfinity Series (2001 és 2006) sorozatban is bajnoki címet tudott szerezni, természetesen ott van azon pilóták között, akik mindhárom országos NASCAR sorozatban tudtak futamot nyerni, a legmagasabb osztályban (Cup Series) aratott 60 győzelmével pedig a tizedik helyen áll az örökranglistán.

Nyert Brickyard 400-at, Daytona 500-at, és Coca-Cola 600-at is, azaz helye a sportág Hall of Fame-jében megkérdőjelezhetetlen. A most 47 éves legenda a hétvégi phoenixi versenyen ült utoljára versenyautó volánja mögé.

Ebből az alkalomból ajándékot is kapott a háromszoros Forma-1-es világbajnoktól, Max Verstappentől, akivel a szakmán kívül a közös főszponzoruk köti őket össze. Verstappen nem gondolta túl, hogy mit küldjön. Természetesen valami személyeset akart, mármint a saját személyéről szólót, így az egyik idei sisakját tette a csomagba.