Társoldalunk:

Fájdalmas volt nézni a kínlódásukat, mondja Hamiltonékról az egykori F1-es sztár

2023.11.08. 09:06

A Mercedes csapata biztató kezdés után borzalmas futammal zárta le a Brazil Nagydíj hétvégéjét. A szakkommentátorként dolgozó korábbi Forma-1-es menő, Martin Brundle is megszólalt a történtek kapcsán.

Tényleg nem kezdődött pedig rosszul a hétvége: a pénteki időmérőn Lewis Hamilton az ötödik, míg George Russell a hatodik helyen zárt, majd a szombati sprintkvalifikáción utóbbi negyedik lett, míg a hétszeres világbajnok ott is az ötödik rajthelyet szerezte meg. Magán a sprintfutamon Russell megőrizte a negyedik helyet, míg Hamilton csak hetedik lett. 

Lewis Hamilton a futam előtt még valamennyire optimista lehetettForrás: AFP/Marcelo Chello

A veterán világbajnokhoz - másokhoz hasonlóan - sokat panaszkodott a Pirelli lágy abroncsaira, amelyek teljesen elfogytak szinte néhány kör után. Ez aztán a vasárnapi futamon jött ki igazán, amit Russell be sem tudott fejezni, míg Hamilton éppen csak megúszva a körhátrányt nyolcadik lett.

"Semmilyen értelemben nem volt egy szokványos futam. Mindkét Mercedes, azaz Hamilton és Russell is ugyanott folytatta, ahol szombaton abbahagyta, nagyon rossz versenyük volt. Csak ez háromszor olyan hosszú volt, mint a sprint, és szó szerint fájdalmas volt nézni a kínlódást - mondta Brundle, aki azt is elárulta, hogy a Mercedes produkciójával ellentétben Fernando Alonso és Sergio Pérez csatáját nagyon is élvezte.