Társoldalunk:

Majdnem kettős tragédiát okozott egy elszabadult abroncs a Brazil Nagydíjon - videó

2023.11.06. 10:32

A vasárnapi Sao Pauló-i Nagydíj rajtja után történt ijesztő balesetben két ausztrál pilóta sérült meg. Oscar Piastri elég higgadtan viselte a történeteket, Daniel Ricciardo ugyanakkor teljesen kiborult.

Az interlagosi futam rajtja után Alex Albon manőverezett balszerencsésen, aminek következtében a Williams pilótája tulajdonképpen három versenyző futamát tette tönkre. Kevin Magnussen kiesett, a 10. helyről rajtoló Oscar Piastri és a 17-ként induló Daniel Ricciardo pedig kénytelen volt a boxba hajtani, megcsináltatni az autóját, és körhátrányból nekivágni a futamnak, amelyen végül előbbi 14., míg utóbbi 13. lett. 

A két ausztrál közül a fiatal Piastri viselte nyugodtabban a történeket, Ricciardo, akinek a fejétől centikre repült el Albon abroncsa, sokkal dühösebb volt.

"Tudnék most egy jó nagyot káromkodni, hogy milyen kib*szott sz*r szabályok ezek, de mindannyian tudjuk, miről van szó. Nagyon sajnálom fiúk, mert remek munkát végeztetek a kocsi helyrehozásán. Megvolt a sebességünk, szóval rohadtul frusztráló az egész. Nagyon, nagyon, és együttérzek veletek, mert egy csomó pontot otthagytunk most az asztalon" - mondta dühösen a csapatrádióba az Alpha Tauri ausztrál versenyzője.