Társoldalunk:

Összevissza beszélnek a Ferrarinál az újabb döbbenetes hiba után

2023.11.05. 21:33

Charles Leclerc a második helyről indulhatott volna el a Forma–1-es Sao Pauló-i Nagydíjon, ám a felvezető körön egy műszaki hibának köszönhetően kicsúszott és a falnak ütközött az autója. A monacói pilóta megszólalt az eset után.

Még a kocsiban ülve a balszerencséjét emelte ki Leclerc, amiért el sem indulhatott a versenyen, és akkor a hidraulikát nevezte meg a kiesése okának. A helyszíni riportereknek azonban már elmondta, a hidraulika csak részben volt a probléma forrása, majd arról beszélt, hogy valójában nem is az, hanem más történt a háttérben.

„A hatos kanyarban még minden rendben volt, aztán lényegében elvesztettem a kormányzást, mert a hidraulika elment, így csak egyenesen mentem. A probléma azonban nem a hidraulikával volt, hanem valami mással, de nem mehetek bele nyilvánosan a részletekbe. Ráadásul a motor biztonsági okból leállt, ez blokkolta a hátsó kerekeimet, amitől megpördültem" – nyilatkozta a monacói pilóta.

Leclerc csapattársa, Carlos Sainz Ferrarijában is elromlott a hidraulika a Mexikóvárosi Nagydíj hétvégéjén, de a monacói szerint vele nem ez történt.

„Nem merültem el a részletekben a fiúkkal, de teljesen más dolgot láttak. Nem azt, ami Carlosszal történt. Elégedett voltam az autóval, és a beállításokat egyébként is változtatjuk hétvégéről hétvégére. Tudom, hogy ő elégedetlen volt valamivel, de nálam eddig minden rendben volt – mondta Leclerc. – Nem tudom már, hogy mit tegyek. Ezt a szezont el lehet felejteni. Sok verseny volt, amin úgy éreztem, jó vagyok, de valamiért mégsem jött a várt eredmény vasárnap. Ez is egy ilyen volt."

Leclerc hátránya az összetett 7. helyén 22 pont Sainzhoz képest, míg a Ferrari 20 pontos lemaradásban várhatja az utolsó két hétvégét a Mercedesszel szembeni párharcot illetően a konstruktőrök között.