Társoldalunk:

Ezt a rekordot biztosan nem akarta a sztárpilóta, Alonso már nem is reménykedett

2023.11.05. 20:32

A Forma–1-es Sao Pauló-i Nagydíjon Max Verstappen győzött Lando Norris és Fernando Alonso előtt. Lássuk, hogyan értékelték a futamot a dobogósok!

A Red Bull holland világbajnokának az 52. sikere volt a brazíliai, ezzel megelőzte Alain Prostot és megközelítette a harmadik Vettelt (53) az örökrangsorban. Verstappen lényegében rajt-cél győzelmet aratott, egyedül az újraindítás után volt kisebb veszélyben a szezonbeli 17. sikere.

„A rajtok nagyon fontosak voltak, de mindkettő jól sikerült, onnan pedig főleg a gumikra kellett figyelnem. Minden keveréken jól mentünk, a középső etapon viszont különösen, ott el tudtam szakadni – mondta Verstappen a leintés után. – Már nagyon várom Las Vegast, ott hidegebb lesz, utcai pálya, így mindenki számára új lesz és lehetnek meglepetések."

A leggyorsabb körért járó plusz pontot is szerző Lando Norris a 13. dobogóját szerezte úgy, hogy sosem nyert, ezzel utolérte az aktuális örökrangsor élén Nick Heidfeldet. A McLaren brit pilótája az első rajtnál a 6. helyről jött fel a másodikra, majd azt könnyedén meg is tartotta, így a nem feltétlenül kívánt rekordbeállítás ellenére elégedett volt.

Ennél több nem volt ebben, jó tempónk volt, az első rajtom nagyon jól sikerült, ahogy tegnap is. Az újraindítás már annyira nem volt sikeres, de örülnöm kell a második helynek, mert Max mindig jól reagált, amikor próbálkozhattam volna ellene" – nyilatkozta Norris.

Alonso a Holland Nagydíj óta először állhatott dobogóra az Aston Martin váratlan fejlődésének is köszönhetően, valamint annak, hogy győztesen jött ki a Sergio Pérezzel szembeni elképesztő párharcból a verseny hajrájában, amiben már nem is reménykedett.

„Majdnem 30 körön keresztül nyomás alatt voltam, majd két körrel a vége előtt Checo megelőzött, és már nem is hittem, hogy vissza tudom hozni. Tényleg úgy gondoltam, hogy elúszott a dobogó – értékelt a 42 éves Alonso. – A kettes kanyarban aztán későn fékeztem, és gondoltam, megpróbálom a négyesben. Szerencsére sikerült! Továbbra is a következő szezonra fókuszálunk, de látszik, hogy nem felejtettük el ezt az évet sem, úgyhogy nagyon örülök, hogy meglett a dobogó. Jöhet Vegas!"

A szezon két hét múlva a Las Vegas-i Nagydíjjal folytatódik.