Társoldalunk:

Hamilton már mindenről lemondott a borzalmas brazil sprintfutam után

2023.11.05. 10:17

Lewis Hamilton végtelenül elkeseredve nyilatkozott a szombati interlagosi sprintfutam után, ahol a hetedik helyen ért célba.

Ahhoz képest, hogy a mezőny nagy része utálja, egyesek pedig egyenesen gyűlölik, egészen jó versenyt hozott a 2023-as idény utolsó sprintfutama, amit már-már természetesen Max Verstappen nyert meg. A hétszeres világbajnok, Lewis Hamilton a rajt után még negyedik is volt egy ideig, de miután Serigo Pérez visszaelőzte, a futam hajrájában még Charles Leclerc és Juki Cunoda is megelőzte a britet, aki rettentően csalódottan nyilatkozott a célba érés után.

Így száguldott el Cunoda Hamilton mellett:

"Borzalmas volt, egyáltalán nem élveztem. Jól sikerült a rajtom, de utána szenvedtem az egyensúllyal, egyszer alulkormányozott, aztán túlkormányozott volt az autó. Csak azt tudom feltételezni, hogy rossz beállításokat választottam, de ez van. Harcolni fogunk, amilyen keményen csak tudunk, de egyszerűen nem fogunk győzni. De mindent bele fogok adni, hogy megóvjam a gumikat. Nem tudom, ezt hogyan hozhatjuk rendbe holnapra, hosszú délutánunk lesz vasárnap" - idézi a Motorsport.com a veterán sztárt, aki úgy tűnik, lemondott az összetett pontverseny második helyének megszerzéséről, ahol három futammal az idény zárása előtt24 pont a hátránya Sergio Pérezzel szemben.